Lužický hory... Oproti Krušnejm je to dost změna. Je zde více stoupání, už to není taková placka. Příroda je tu v jarních měsících absolutně nádherná díky všudy přítomným bukům.
Z občerstvoven můžu doporučit nádražku Jedlovou, tam vaří dobře a ty gulášovky jsem měl dvě a Chatu Luž. Na Tolštejně a rozhledně Jedlová jsem nejedl, pivo tu mají Cvikov, který je sice fajn, ale nechci chlastat ve vedru dvanáctku.
Po trase stezky jsem nenarazil na jedinou studánku, takže vodu somrovat po cestě v restauracích.
Doporučuji si také vyšlápnout kamenný peklo na Hvozd / Hochwald. Výhledy jsou tam luxusní a kousek vedle další rozhledna za 1,5 eur.
Do Jítravy pak už není ani jídlo ani pivo ani voda. Až na benzínce u Sloních kamenů, která disponuje bistrem s výběrem základních hotovek.
Dále už jsem došel jen do Zdislavy a jel domů. Ráno tam stejnak proběhl nějakej brutální slejvák, takže nakonec byl odjezd ok.
Upozorňuju, že jsem u fotek opravdu nesahal na barvy a je to tam takhle přesaturovaný i v reálu... Sám jsem to nechápal. :)
Rybniště - Zdislava | Zonerama.comhttps://eu.zonerama.com/Karlosz/Album/13207194