• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KARLOSKStezka Českem
    Stezka Českem, to není jen severní a jižní trasa.

Pro stezkaře a stezkařky co jdou stezku nebo se jít chystají. :)
    Neřešíme jen severní a jižní část ale i stezku napříč, stezku sever x jih, Českomoravskou stezku a Stezku Slezkem známé jinak jako Via Czechia.
    Rady a tipy ohledně ubytování, míst pro přespání, kde se najíst nebo místům, kterým je lepší se vyhnout.
    rozbalit záhlaví
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    ZUZKAOU: byla sem 4 tydny na vandru, na ubytovani sem spala presne 3x a v hospode sem mozna byla 4x.

myslis, ze sem si nenesla vse s sebou? nebo ze sem neupravovala a nezkracovala trasy a neimprovizovala, kdyz to treba kvuli pocasi nebo zraneni uplne neslo?

prave porovnavat napr. cestovani po ubytkach nekde autem a navstevovani pamatek s mesicem pesky je blbost, ale me zarazilo jak je pro me vycerpavajici na nove vjemy prave i chozeni - vandr, vse v krosne, spani venku, kam dojdes tam dojdes... ze i tak mam tech vjemu proste moc. moc zapadu slunce, moc krizku, moc vyhlidek. ze furt bozi bozi a najednou mi to splyva a nedokazu si vybavit nektere veci, mista, situace.. ze uz to mozek neuklada, jen zahazuje.

kdysi jsem si myslela ze by me bavilo byt venku treba 2 mesice ale po te 4tydenni dovolene mi doslo, ze ne. ze to je uz moc. ze bych musela jut misty, kde to fakt uz znam.

a terminu cista hlava v podstate presne nerozumim, protoze narozdil od mych blizkych dokazu v hlave i hodiny "nic" nemit, nad nicim nepremyslet a staci mi k tomu jednodenni vylet za barakem nebo cesta autobusem, ale presto to pretizeni vjemy po nejakem obdobi nastava. zatimco moji kamarafi ani po 14 dnech neumi furt nad necim srotovat ale prerizeni vjemy u nich nedochazi.

4 roky po zjisteni, ze dlouha cesta neni pro me sem to upravila - neni pro me vhodna cesta, kde to skoro neznam.

ale proste mi prislo zajimave se na to te stezkarky zeptat.

protoze lidi nejsou stejny a nevnimaji svet stejne.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KRISKA: Tak klicovy rozdil je pokud jedes vykonove- tohle musim videt, tohle musím stihnout a nebo se prepnes do rezimu poute - tedy co potrebuku si nesu sebou, neresim trasu, kam dojdu tam dojdu. A je to nepohidlne a fyzicky naricne a slevujes z toho kdy se vysprchujes a jis co je, nebo mas chvili hlad, nez dojdes nekema, kde je hospoda a nebo obchod.

Tam se naopak tak po tydnu ta hlava zacne cistit.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    KARLOSK: tak nekdo tak rad travi svuj cas. pro me je takovy optimum tyden az dva, bavilo by me to podle me dyl, ale muselo by se to asi stridat s misty, ktery uz dobre znam a jsou pro mozek spis vsedni.

bavilo by me chodit i dva mesice, ale nepojme to uz mozek.

do doby nez sem na te 4tydenni dovce byla me vubec nenapadlo, ze me toto muze omezit, protoze u tydne se to neprojevuje...

na druhou stranu sem si do tech 4 tydnu naplanovala 90% mist kde jsem nikdy nebyla, takze kdyz by tech neznamych bylo mozna 50% bylo by to lepsi a nejlepsi by bylo, kdyby nektera znama mista uz pro me byla "mnohem vic rutinni", tzn. ne navstivena pouze 1x ale spis vickrat..

mozna, ze dneska by to bylo jiny, protoze uz sem aspon 1x byla na vetsina paternich mist v cr, nekde i 2x neli 3x a ac zustavaji mista neznama, asi by uz slo tezko vymyslet treba 14denni trasu misty, kde sem nikdy nesla, tak aby byla kontinualni bez prejezdu.

treba neznam moc brdy, doupovsky hory, slavkovsky les... ale i tam sem uz nacihla aspon zlehka.

takze dneska bych to uz mozna zvladla lip, bez toho pretlaku na mozek.

kdysi sem chtela obejit cr, tak mozna nekdy ten sen obnovim jako cil, ale urcite vim, ze uz to nemuze byt nabuseny neznamo ale spis poklidny znamo:D
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    KRISKA: Od toho je ta svoboda. Když se chce někdo hecnout a bejt v lese týden, dva nebo měsíc ok. Třeba mě taky jednou jebne a pujdu někam měsíc. Já mám v plánu na příští rok třeba si dát komplet Novohradky, to je tak na tejden.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    KRISKA: Ne a zkoušet to nechci. :) Týden v lese mě stačí.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    KARLOSK: uz to mas vyzkouseny, ze mesic je moc?
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    KRISKA: Proto mě stačí ty moje víkendovky. Jo v létě si chci dát týden na cestách a měsíc v kuse už je moc. :)
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    KARLOSK: to vypada jako "poctiva fleeska" tak at dobre slouzi.

sem ted na dovolene nahodou sla misty po znacce na ktere vede soubezne i stezka ceskem a potkala sem stezkarku. 32 dni na ceste z nejvychodnejsiho bodu, do ase uz jen 120km. smutek nad koncem cesty.

dostala k vyroci ve firme mesic placenyho volna jako odmenu:D

tak to bylo zajimavy, protoze sem zrovna premytala, ze bych stezku ceskem fakt jit asi nechtela:D a vypadala mega spokojene.

ja po 24denni dovce byla tak pretizena vjemy a zazitky, ze sem se i tesila domu, kde zadmy vjemy nejsou protoze uz sem si to nedokazala ani pamatovat nebo to vnimat a ona rikala, ze to tak vubec nema, ze tento neduh delsich vyletu nepocituje.
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    KRISKA: Tilak Nuuk. Chci to jako první nebo druhou vrstvu dle teploty a na to kdyžtak goráčovou bundu.
    Strašidelný fotky budou... Tady zatím jedna. Úplně jsem chtěl jako zaťukat a zeptat se "je tam někdo" :D
    Záchody jsou prvorepublikový, bez klik kde vidíš dirkou do chodbičky... Bál jsem se tam ráno při trůnění dívat aby tam něco neproběhlo... Jako fakt má ten objekt atmosféru jak z nějakýho horroru z psychiatrické léčebny.

KRISKA
    KRISKA --- ---
    KARLOSK: jakou mikinu sis objednal? budou strasidelny fotky?
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    A jéje... Oni měli Němci nějaký svátek! Tam jich bylo! :D
    A proto všude chci a musím být první.
    Na Pravčickou bránu jsem přišel cca 9.45. Kosa jak prase, pocitově mrzne - Objednal jsem si tedy při čekání u brány další mikinu od Tilaku. Ano jsem magor.
    Super si to vychytat takto bez lidí, poněvadž cestou zpět už byl jen průvod stoupajích Bratwurstů :D
    Restauraci bych asi doporučil vynechat. Pivo nic moc a personál tam měl ve všem absolutní bordel. Než jsem stihl zaplatit, vymyslel jsem jim kompletní systém obsluhy :)
    Dále už jsem se přesunoval po nějakých bočních neznačených cestách směr Jetřichovice, jelikož jsem se chtěl dostat z požárem zasažené části.
    Příroda ovšem bojuje. Za 15 let nebude po požáru ani památky.
    V Jetřichovicích doporučuji Restauraci Praha. Sice berou jen keš, ale vaří suprově. Teda mě by asi chutnalo po těch 25km vše, neb jsem jedl jen pivo.
    Ubytovaný jsem byl v Ozdravovně Jetřichovice. Mají tam pár chatek nebo možnost uvnitř v pár pokojích. https://www.ozdravovnajetrichovice.cz/ Chatka za 600 bez peřin.
    Uvnitř samotné ozdravovny to je celkem strašidelný. Je stále otevřená, jsou tu záchody i sprchy.
    Další den už jen na Mariinu skálu a vyhlídku Vilemína.
    Konečně nastal ten luxusní podzim.

KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    HELVETE: Já měl možnost před lety prozkoumat jen okolí Doubic a nadchlo mě to. Už se těším jak malej. :)
    HELVETE
    HELVETE --- ---
    KARLOSK: Loni na konci listopadu jsme šli na pohodu toto https://strava.app.link/wq1oBWuZ3Wb
    Vyšlo skvěle počasí - ráno pod nulou a přes noc a den předtím a během noci nasněžilo, přes den to vydrželo a sluníčko a teploty nad 0. Lidi skoro žádný, naprostá fantazie.

KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    O víkendu jdu doplnit mezeru na stezce.
    Asi dozrál čas na České Švýcarsko. Hezky bez lidí, spaní mám poprvé zajištěný a to v Jetřichovické ozdravovně, takže hodlám vstávat ve čtyři a vydrápat se na Mariinu vyhlídku a Vilemínu.
    Takže místo spacáku a karimatky beru do váhy stativ, dvoukilo sklo a budu vstávat ve čtyři na východ slunce s očekáváním podzimních mlh.
    Kilometrově krátký, ale bude to stát za to.
    Mapy.com
    https://mapy.com/s/devobebuco

Jo a minule jsem vážil batoh a už měl bez vody jen 8,5kg Což je super.
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    KARLOSK: Ta fotka fontány ne fantastická.
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    KRISKA: Jsem to raději upravil :D
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    KARLOSK: ano vsude tam pises o stezce tak "stezkou" teda nemyslis jen "stezku", ok:D
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    KRISKA: viz záhlaví :)
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    a neni rouhani psat o via czechia v tematu stezka ceskem? :D technicky sou to dve konkurencni veci a na fb kazde z nich se o te druhe skoro nesmi napsat slovo :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam