• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KARLOSKStezka Českem
    Stezka Českem, to není jen severní a jižní trasa.

Pro stezkaře a stezkařky co jdou stezku nebo se jít chystají. :)
    Neřešíme jen severní a jižní část ale i stezku napříč, stezku sever x jih, Českomoravskou stezku a Stezku Slezkem.
    Rady a tipy ohledně ubytování, míst pro přespání, kde se najíst nebo místům, kterým je lepší se vyhnout.
    rozbalit záhlaví
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    KARLOSK: strom nad vodopadem zustane, viz ty stromy, co visi v pravo.
    Nad chodnickem by ho prerusit mohli ..
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    KVALKAN: Tak doufám, že už někdo odstranil ten strom, bude vadit na fotce... Já tam budu ve čtvrtek, v září a v podvečer, tak by tam nikdo nemusel být.
    KVALKAN
    KVALKAN --- ---
    KARLOSK: Rešovské vodopády jsou moc krásné, byli jsme tam letos v červenci. U nich samotných jsme potkali strašně lidí, co přišli po červené z Rešova z parkovišť. Ani ty fotky jsme si skoro neudělali. Jinak na kopci už skoro nikdo nebyl a všude spousta borůvek a ostružin.

KU13AR
    KU13AR --- ---
    KRISKA: jj byl jsem tam na Milešovce a Lovoši. Ale je to tam větší. BTW ta útulna na Milesovce je super. Akorat ma u střechy dost velkej průduch, jak jsem zjistil, kdyz jsem pod nim spal v rijnu.

Co me prekvapilo je take velky dosah integrovane dopravy PID, kdyz se to zkombinuje s litckou a pasmovejma jízdenkama z aplikace PID, je to o dost výhodnější.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    KU13AR: stredohori mas super dostupny na vandr z prahy, ale taky to neni stezka
    KU13AR
    KU13AR --- ---
    Ahoj, sleduji hype kolem Stezky Českem a libí se mi, že spoustu lidí tahá na čundry. Říkal jsem si, že také vyrazím, nicméně mám raději víkendové čundry cca 40 km a z Prahy na kraje republiky je veřejná doprava o víkendech celkem naprd. Proto raději jezdím autem a udělám okruh. A proč sem píšu, zajímaly by mně části stezky, kde je málo lidí a dopravní dostupnost z Prahy je dobrá (veřejná doprava s minimem přestupů, dobrá návaznost či autem). Stezkaře jsem zatím potkal v Jizerkách a Lužických horách. Nemusím mít žádná razítka ani diplomy, směr neřeším a návaznost jakby smet. To jsem si užil na caminu a tiku na hledání razítek v kostelech jsem se zbavoval ještě několik týdnů.. catch them all. Kde se mě osobně v poslední době moc líbilo je Křivoklátsko a Kokořínsko (žádná stezka českem) a chystám se do Brd viz odkaz. Takže další část otázky, prosím o osobní tipy na jakékoliv čundry. https://mapy.com/s/rahovepune
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    KARLOSK: tak k oknum sem se letos urcite nedostala :D:D ale stiham aspon dopisovat svoje blogo zapisko vzpominky na vandry, se spozdenim, ale nejak to jde :D
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    KRISKA: to je pravda, já si třeba po roce zítra umeju okna :D
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    KARLOSK: to vypada pekne... uz abych taky nekam zas vyrazila :) i kdyz obcas byt doma je taky fajn :D clovek dodela resty...
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    Voni, že prej říkali, že Stezka Českem není dogma... Tak jí opouštím.

Ha! Ale ne na dlouho...
    Strašně dlouho jsem nebyl na nějakém hradě a i dlouho plánuju navštívit Rešovské vodopády. Takže zamířím trochu jižněji k Sovinci.
    Na mapě je 90km ale asi 25km si pokrátím busem mezi Moravským Berounem a Budišovem, neb bych to za víkend nedal jak fyzicky tak časově.
    Těším se i do Dalova k tomu lomu, tam to vypadá parádně...
    I stoupáním to bude po Jeseníkách taková oddechovka :)

Mapy.com
    https://mapy.com/s/cozujuvuhe

Tak za tři týdny... Dlouhé čekání...
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    O_THREE: nepadlo to tu ale bezkempu.cz se daji takova mista taky majit, jen teda sou docela drahy me prekvapilo, ale zase bys to mel misty fakt "jako na vandru" bez toho ze bys byl v kempu s 50 lidma, ale nemam uplne prehled. jednou sem se zw zvedavosti divala a dat 300 za noc na louce kdyz za 300 muzu mit zachod a kuchynku v kempu je... pro majetnejsi:D
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    FUNTL: kde neni zalobce, neni soudu .. ja bych se drzel principu maximalni ohleduplnosti, jak psal KARLOSK, nema smysl narusovat neci majetek nebo jednat proti zakonu o ochrane prirody, jenom proto, ze si to chces uzit.
    Uzivat si muzes v kempu.
    Ale jinak ano, jednotlivec skody mnoho nenapacha .. zanedbatelne, tedy pokud ho nikdo nevidi. Skupina je jina, a znecisteni je nevyhnutelne, a proto se skupiny musi dovolit.
    FUNTL
    FUNTL --- ---
    SEJDA: no, nechci příliš slovíčkařit, ale co se týče legislativy se to zrovna musí. U toho přenocování jde opravdu zejména o tom, že na nějakém místě strávíš noc, ale neznamená to, že bys u toho nesměl pozřít sousto, abys pak charakter svého poytu nepřeklopil do "táboření". Ta situace by se vždy vykládala v celém kontextu, zejména tedy toho, jaké dopady mělo tvé stravování, a kde (z hlediska ochrany přírody) se to odehrálo. Asi se shodneme, že vyhození lógru či vylití vývaru v "běžném" lese není žádný problém, ovšem v CHKO už může dávat smysl to důkladně vyhodnotit. Já tedy jako největší riziko vidím to, že k přípravě kávy i vývaru je třeba rozdělat oheň (byť na vařiči), což typicky nebude legální.
    Jinak co se týče toho odkazu na tramping - myslela jsem tím zejména to, že v dobách, kdy se schvalovala patřičná legislativa (rané devadesátky), bylo jedním z důležitých východisek to, že historicky se v české krajině často pohybovali a přespávali lidi, jakkoli jim budeme říkat -viz KARLOSK: :). Právní úprava chtěla tuto možnost udržet.
    To, kdo se jak identifikuje, a jak se posouvá a mění tramping, na tom nic nemění (i když ten spor kolem křivoklátska je docela zajímavý z různých hledisek).
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    SEJDA: Tramping neuznávám... Jsem vandrák... Sorry, nemám rád když mě s tím někdo spojuje. Dřív to možná mělo smysl. Dneska je polovina těch lidí těžce antisystémových. Ne nehodlám sem tahat politiku.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    O_THREE: boruvky v lesich rostou na ziviny chuchych pudach, kdyby nebyly na ziviny chude, tak tam rostou koprivy, netykavky a jine, ktere boruvky bezproblemu zastini na celou vegetacni dobu.
    Proto pohyb jednotlivce je jiny nez pohyb skupin.
    O_THREE
    O_THREE --- ---
    SEJDA: KARLOSK: lógr od kafe je ideální na borůvky to potvrdí každý pěstitel borůvek :-)
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    KARLOSK: "normalne uvazovat" stoji velkou spoustu znalosti .. mozna to je to co trampingovy spolek vlastne chce, aby lidi meli tu znalost.
    Napriklad ve vysokych horach je prisun zivin nezadouci, v horach, na nekosenych, nizkych loukach je jedinou zivinou padnuty strom. No a samozrejmne sem tam nejake to hovno :D
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    SEJDA: Jistě... Základ je normálně uvažovat.
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    FUNTL: tohle je srandovní na Křivoklátsku, který protkaný chatama legálníma i "nelegálníma" to samé kempama trampů a teď z toho chtějí magoři udělat NP..
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    KARLOSK: v nekterych biotopech je prisun zivin v podobe logru nezadouci, ale hadam pises jenom o lese, tam by to melo byt jedno.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam