Zdislava - Tanvald 62km
Den 1.
Startuju ve Zdislavě a pokračuju Kryštofovým údolím k Transbordéru. Kdybych už dál nemusel, vozím se tam a zpět celý den.🤣
Chrastava - klidné a čisté městečko. Vytvářím zásoby piva a jdu směr vodní nádrž Mlýnice a odtud neznačenou cestou na Oldřichovský špičák.
Krásnej výhled na Liberec s Ještědem v pozadí.
🤩Hausmanka u Kozy. 🤩 Hodně zajímavej prostor. Doplňuji cukry, které jsou obsaženy v pivu a jdu se uvelebit do přístřešku přes silnici.
Přístřešek je ale obsazen dvěma týpky. Tak pokecáme, dáme kafe, něco k jídlu a jde se chrápat.
V noci kosa, teplota klesla pod 0°C, ale mám nový peří, takže bylo spíše vedro.
Den 2.
Ráno vstávačka tradičně s ptákama.
Čaj, hrst gumovejch medvídků a jde se na Hřebínek pro zelňačku.
Přicházím ovšem brzy, protože já idiot držim tempo i do kopce a pak se divim proč nemůžu dejchat 😂
No co, je tu samoobslužný box. Dávám ranní Plzeň ve skle a čekám.
Mezitím mě docházejí spolunocležníci z Oldřichovského sedla.
Zelňačka v topu!
Pokračujeme společně přes Ptačí kupy a Holubník. Luxusní výhledy a krásná hřebenová cesta.
Na Bílé smrti se loučíme a já pokračuji na Knejpu.
Tady tradičně mega lidí, ale je to důležitá křižovatka, dávám tedy jednoho Konráda a jdu.
Do občerstvení bych doporučil k pánovi nějakou výpomoc. Fronta jak na banány...
Teď už jen doplnit vodu ve studánce Kyselá voda a hurá na Protrženou, kde si dávám výbornou čočkovku a pivko ze zdi
Čekám až se to tu vylidní abych si mohl rozestlat.
Přichází velice energická usměvavá paní, jestli může také přenocovat, jde už stezku nějaký ten den v kuse...
Baví mě jak chodí stezku lidi různé věkové kategorie.
No doposavaď vše v cajku.
Ve 22.30 přijde skupinka lidí, zjišťující, že už v útulně někdo spí.
Přesto jim nedělá problém dělat další půlhodinu bordel.
Pro ty co jdou někam dále je spánek důležitým elementem ke zdárnému pokračování.
Díky, že se mě ho nedostalo.
Den 3.
Vstávám v půl šestý.
Snažím se být sakra ohleduplný, balím se potichu.
Venku dávám čaj, a nějakej instantní bordel a vydávám se okolo Souše směr Tanvald.
Vodopády Černé Desné jsou krásné. Ale to jsou v Jizerkách všechny.
Tanvald. Čekám na vlak domů...
Tak zase příště a už s vědomím, že chrápat budu raději na divoko kdekoliv hlavně daleko od lidí.
Se raději nechám sežrat mravencema než jít další km nevyspalej...