O víkendu Jsem byl v Jizerkách a šel kus Stezky, kus Via Czechia severní, takže to sem jebnu.
Mapy.comhttps://mapy.com/s/hevozazonaNové Město bych přejmenoval na Nové mrtvo. Skoro nikde nikdo. Asi nějaká upíří osada. :D
Pivko, svačina a pivko., pivka na Smrk do batohu a jde se.
Ze začátku nevinná cesta pěknou alejí, opouštím upírov a nořím se do lesa.
Jizerky jsou při nástupu na hřeben vždycky zlo, ale 700m nahoru jsem ještě nešel.
No, na tom stoupání, co vám budu popisovat. Vzal jsem to cestou delší s mírnějším stoupáním a stejnak to bylo peklo.
Smrk překvapil.
Přišel jsem akorát na západ slunce a že se to tu nachází přímo u hranic tak tu slyším samý kurwa! :))
Západů jsem viděl milion, takže jen cvaknu a jdu zabrat naprosto přepychovou útulnu.
Místa asi pro šest lidí. Pod útulnou je navíc umístěná nějaká elektronika co topí, takže teplota se uvnitř držela o pár stupňů více než venku. 6°C absolutní pohodička.
V sedm jdu chrápat, co taky v té tmě.
Kafe ve spacáku, snídaně. Venku je absolutní mlha a 2°C
Hurá směr Kořenov
Procházím po cestičce zvané Nebeský žebřík. No jak se to vezme, když jdeš nahoru tak je to spíš pekelný. :)
Mrholí, prší nebo zase mrholí. Goráče držej jak židovská víra. Ještě aby ne, když jsem investoval do toho nej co Tilak nabízí. Už jsem byl párkrát horama vyškolen a lepší je být vybaven.
Přicházím do Jizerky. Osada moc hezká. Jen bych čekal alespoň podělanej přístřešek kam si mohu sednout pod stříšku. Nic. Tak sedám na pomník Pyramida, pod sebe igelitku a svačím gumový medvídky a pivko co zbylo.
Už jen 8km do Kořenova, doplním půl litru vody ze studánky a šlapu si to do cíle.
Kořenov. Tady je absolutně mrtvo. Taky jsem tu uprostřed mimo-sezóny. Muzeum a výtopna zavřená. Počkám si tedy na vlak s hurá do Tanvaldu a domů.
Doma zjišťuju oteklej kotník. Prostě ty Islandy jsou fajn na výstup a sestup toho Smrku, ale pak těch 15 po asfaltu už moc dobrý nebylo. Moje chybka. :))