• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KARLOSKStezka Českem
    Stezka Českem, to není jen severní a jižní trasa.

Pro stezkaře a stezkařky co jdou stezku nebo se jít chystají. :)
    Neřešíme jen severní a jižní část ale i stezku napříč, stezku sever x jih, Českomoravskou stezku a Stezku Slezkem známé jinak jako Via Czechia.
    Rady a tipy ohledně ubytování, míst pro přespání, kde se najíst nebo místům, kterým je lepší se vyhnout.
    rozbalit záhlaví
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    KRISKA: Letos mám 480km
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    KARLOSK: ted makas a ja se kocham a hojim :D ale zas kdybys to spocital, kolik jsi treba uz letos nastezkoval?

moc me dneska nepotesili, ze prej hojeni je nejaky slabsi a jeste to zatezovani nechce... :(
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    NOISEGATE: Je to slušný magor :)) Ne, ale tady musím říct, že závidím. Co vše asi člověk viděl, ty vzpomínky, zážitky... Musím máknout :)
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    KRISKA: hodně slusnej oddíl! :)
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    KRISKA: Až neuvidíš zelenou, byla si všude. :)
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    KARLOSK: kazdel podle mista bydliste, no :D ja to prave zacala nekdy 2017 sdruzovat do jedne slozky, kdyz pak vybiram kam pojedu na dovolenkovej tydenni vandr, tak hezky vidim ty mezery :D

poctive to delam asi od roku 2020, ale taky cekam, kdy narazim na limit vykreslovani a cely to zdechne.
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    KRISKA: Jako kdybych se měl dívat kde jsem všude byl já tak já mám zase plnější ty Západní Čechy, bohužel to nemám takto zaznamenané a mám to všechno různě rozsložkované. :D
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    tak sem koukla do svych map, co si ukladam jako odchozeno (asi poslednich 6-7let jen) a sakra... no evidentne sem uz taky obesla velkej kus stezky ceskem i kdyz ve skutecnosti jsem oficialne sla jen etapu krusne hory a :D

KRISKA
    KRISKA --- ---
    KARLOSK: paradni :)
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    KARLOSK: nahoře nenavštívené, dole navštívené a ten úsek nahoře ve Šluknovském výběžku je už navštívený :D
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    KRISKA: Máš pravdu, když jsem se odhlásil tak už filtrovat nešlo.
    Tak alespoň takto.

KRISKA
    KRISKA --- ---
    KARLOSK: tak filtr jsem nenasla, mozna ho tam mas jen ty jako majitel :D
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    O_THREE: Doporučuju vzít ten co má deet 50% Fungoval i ve Vietnamu na ty jejich bojový komáry.
    A super je taky gel po bodnutí.

O_THREE
    O_THREE --- ---
    KARLOSK: díky za tip na repelent. S radostí vyzkouším. Na dvou místech jsme se fakt jen v rychlosti najedli, zalezli do stanů a pak jen sledovali, jak útočí na moskytiéru. Nebyli to komáři, spíše nějaké příbuzné midges.
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    O_THREE: Většinou se spoléhám na předpověď. Plachtu beru jen když vím, že na trase nejsou turistické přístřešky. Při předpovědi velkého deště pak už hledám nejbližší ves, kde je velká pravděpodobnost, že se tam bude vyskytovat zděná autobusová zastávka. V tý se dá přechrápat velice luxusně.
    Na bzučivé jebavce mám repelent Predator, kterým se před spaním pocákám a občas s ním vezmu i spacák. Funguje z 90%. Akorát na Moravě jsou teď ty komáři nějaký zmutovaný a ti když proniknou štítem repelentu a kousnou, tak to svědí tři dny.
    O_THREE
    O_THREE --- ---
    KARLOSK: jak řešíš nocování v dešti? Na víkendovky věříš předpovědi počasí a spíš pod širákem nebo bereš tu plachtu? Co moskytiéra? My teď šli Krušné hory a nálety havěti byly docela brutální :-(
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    KRALIK: Super věc. Na jedno nabití to nafoukne prý až 10 karimatek. Nechci nafukovat hubou kvůli vlhkosti a ten pytel na nafukování co je u karimatky mě přijde fakt divnej a nafukování s tím mě přijde jak cirkusové vystoupení :D
    Takže jedu elektricky :))

Elektrická pumpa Flextail Tiny Pump 2X | 4camping.cz
    https://www.4camping.cz/p/elektricka-pumpa-flextail-tiny-pump-2x/#bila
    KRALIK
    KRALIK --- ---
    KARLOSK: fukar na karimatku? to jezdis znacne "na pana" :)
    za me do 10 kg neni co resit. ja mam kokotsky stary vybaveni, takze kdybych si sbalil dle tyho seznamu, jsem tak na dvojnasobku vahy...
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    KRALIK: Podle Lighterpacku má moje výbava necelých 8kg včetně batohu

Batoh Osprey Atmos Ag Lt 65 1840g
    Spacák Patizon D290 690g
    Karimatka StS Ether Light XR Pro Insulated ASC Mat - Rectangular Large 850g
    Vařič JetBoil + 100g kartuše 550g
    Powerbanka, světýlko, fukar na karimatku, baterky do foťáku cca 1000g
    Aeropress + kafe 450g
    Hadry 500g
    Tyvek 250g

individuálně plachta 3x3m 840g

Bez vody, piva a jídla to je pěkných 6970g Takže jsem i pod 7kg, nicméně musím připočítat půl kila / kilo různých blbostí jako je lžíce, kořenka, hajzlák, pudr, hygienická taštička, vlhčený ubrousky, opalovák, sprej proti jebavému hmyzu...

Vody mám většinou plnej vak 1,5l, z odpolední hospody odcházím navíc s 1,5 kilem piv a jídlo má většinou kolem půl kila.

Foťák do váhy nepočítám, ne je na krku nebo v ruce.

Je pravda, že jsem za ty tři roky co chodím takhle aktivně vyházel asi šest kilo píčovin.
    KRALIK
    KRALIK --- ---
    KARLOSK: otazka trochu mimo, ale s jak velkym/tezkym baglem davas tyhle svy +/- vikendovy pohody?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam