• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LIQUID_SOUNDTipy na půldenní nebo jednodenní výlety a jiný výpady z Prahy
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Svatojánské proudy jsou určitě můj nejoblíbenější výlet za Prahou.
    Směr Třebenice - Štěchovice je příjemnější, protože nezůstanete trčet v Třebenici, když vám ujede bus (na druhou stranu to mě jednou přimělo konečně zkusit zajít k Taterům). Ze Štěchovic je mnohem lepší spojení. (A je to spíš mírně z kopce.)
    V posledních letech ale prostě chodím okruh ze Štěchovic přes Chlum/Homoli, zastavím se u Taterů a pak z Třebenice zpátky do Štěchovic. Dohromady asi 15 kilometrů.
    [SPIKE411 @ Chodíme!]
    [SPIKE411 @ Chodíme!]
    ZUZIPA
    ZUZIPA --- ---
    Čauky co se mi poslední dobu líbilo
    - Skryje https://www.skryje.cz/ - pivovar, naučná stezka s možností vykutat si trilobity a jiné zkameněliny (pecka pro děti cca 6-12let, ale i dospělák si to užije my teda jo - kladívka sebou!), krásné okolí. Z Prahy cca hodinku, ale po cestě spousta možností na zastavení např. Čertova skála u Hracholusk https://mapy.cz/s/nutupahase - doporučuju příjemnou procházku z Nezabudic (a kupte si tam něco v místní samoobslužném kiosku na zastávce busu, nebo u samoobslužné prodejny keramiky - paní je strašně fajn:)), celé Křivoklátsko je super.
    - Brdy - prakticky cokoliv Tok z Obecnice (cca hoďka autem), Hvíždinec z Dobřichovic a pak přes Chlum do Všenor. Vlakem z Hlaváku jste tam za 30min.
    - Stezka podél Vltavy Třebenice -> Štěchovice - Naučná stezka Svatojanské proudy (dostupné busem ze Smíchova), nebo vyhlídky na druhém břehu (Smetanova, Máj...) ale ty jsme byly autem.
    - A plánuju až bude hezky z Pikovic (resp. vlak Petrov u Prahy) posázavskou stezkou do Jílového u Prahy (cca 12k, dostupné vlakem nebo busem)
    TORI
    TORI --- ---
    Vítejte a ať se vám tu líbí.

Můžete pozvat své přátele.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam