• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PHOW_SAATCHTainted Grail: Fall of Avalon

Vstupte do temné reinterpretace artušovských legend v tomto RPG z pohledu první osoby s otevřeným světem. Prozkoumejte svět uvězněný v nekonečném podzimu, buďte svědky pádu legend a dělejte smysluplná rozhodnutí zapletená do komplexního, rozvětveného příběhu.

Tainted Grail: The Fall of Avalon on Steam
    https://store.steampowered.com/app/1466060/Tainted_Grail_The_Fall_of_Avalon/
    rozbalit záhlaví
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    PHOW_SAATCH: Já si takhle odpálil přídavnou ramku na ZX81. To jsem byl hodně nešťastný, kilo ramky nestačí ani na pořádný hello world ;)
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    AXTHEB: občas jsem si ale moh vzít Sinclaira do obejváku na barevnou televizi Tesla, ale jednou se mi bohužel stalo, že jsem ZX odpálil statickou elektřinou ze semišovýho gauče a bylo po legraci.. bylo to tušim u hry DAN DARE :)

PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    AXTHEB: Na čb Merkuru ty barvy ale vidět nebyly :D
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    PHOW_SAATCH: rozlišení 256 x 192, 8 barev, ale každý znakový blok (8x8) měl dvě barvy :)
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    AIAX: Stylizace je na prvním místě, je to jejich první velká hra a jdou správnym směrem. Každopádně DNES release! :)
    AIAX
    AIAX --- ---
    PHOW_SAATCH: Hele já se pravidelně vracím k RPGčkám z devadesátek, v posledních deseti letech jsem hrál Betrayal at Krondor, Wizardry 6 a 7, všechny Might&Magicy, Menzoberranzan nebo Ishar. Takže grafika je pro mě v důležitosti na posledním místě.

Na druhou stranu epická RPGčka s otevřeným světem jsou jedním z mála žánrů, kde pro mě má grafika váhu, protože to prostě pomáhá imerzi. Ale tím neříkám, že TG grafika je nějaká nekoukatelná, za mě v pohodě, ale samozřejmě kdyby byl sequel a byl by graficky o třídu výš, bylo by ještě líp.
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    Já s grafikou problém nemam, začínal jsem na ZX Spectru a tenkrát nám muselo na čb Merkuru stačit pět pixelů, beeper a dvě barvy, textury neexistovaly:) Moc to prožíváte, můžeme bejt rádi, že si můžem ZATIM hrát videohry, diskutovat o nich a ne ležet někde v zákopech a hrát real life bojovku pro ruskýmu Mordoru.
    AIAX
    AIAX --- ---
    Na Metacritic 75, ale jen 4 recenze zatím.
    AIAX
    AIAX --- ---
    Tak Cowboy velmi pochválil.

Tainted Grail: The Fall of Avalon Review - My Experience 20 Hrs In
    https://www.youtube.com/watch?v=QKXmnOXVWX4

Vypadá to fakt dobře. Grafika sice na hraně, hlavně věci jako hlavní menu a UI mi přijdou takové nevymazlené, skoro jako nějaký alpha placeholder, ale jinak všechno vypadá cajk. Možná když se to bude dobře prodávat, budou si moct dovolit pokračování pořádně vyšperkovat.

Já už koupil, abych podpořil, jsem velký fanda Awaken Realms, ale s hraním musím pár měsíců počkat, mám pár věcí, které chci dohrát, než se pustím do tohohle. Aspoň to mezitím vyladí.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    LOJZEE: Tvl, to není jen hnusná textura, tam někdo na práci s meshema zaměstnal toho samýho vocasa, kterej zprasil Skyrim :D :D :D
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    Hrál jsem obě dema na obě konzole a musím říct, že na jejich omezené možnosti dokázali neuvěřitelné, na XBOX i na PS5 je to výborně optimalizováno, má to hezký obraz, fps i rozlišení.
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    jako že mi dá minusek můj osobní stalker Lama, kterej vyčítá jakoukoli kulturu a když jsem sepsal doporučenou sci-fi literaturu, kvůli Starfieldu a žánru ke kterýmu patří, reagoval že čtení nikoho nezajímá, nikdo nečtě a číst nemá a vůbec, že je to fuj něco vědět, to chápu. Navara je taky kokot, ale že vy se najednou projevíte jako lidi, co by v pařížské galerii začali domalovávat impresionistický obraz, protože zjevně není dokončený a je to fuj, nebo by šli reklamovat poštovní známku, protože jsou na ní divné rýhy tiskovou barvou a je "ozubená", tak to bych nečekal.

Navíc jestli jako ve hře, openworldu, stojíte u jedné textury a nervozně na ni hledíte, nedokážete od ní odejít a potřebujete s ní něco dělat, tak to je vážná porucha a musíte s tím někam zajít.

Ale s těma hrama, ani s jejich kvalitou to nemá nic společnýho.

Spíš si nekupujte hry, ale věnujte si je na léčení této těžké poruchy.
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    VIRIK: videt evidentne hnusny textury a chtit je mit hezci mi prijde rozdil oproti tomu, co ty pises.. nicmene s dovolenim s dialogem koncim, jelikoz mi nesedi utocna forma tvych prispevku, prenecham jinym dobrodruhum.. :)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    LOJZEE: 50 Shades of Avalon jsou jen otázkou času :)
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    LOJZEE: a to jako taky přijdeš do knihkupectví a začneš tam vytrhávat v nějaké knížce stránky, protože se ti nelíbí co tam je napsaný a vlepuješ tam něco jinýho? A začneš si to deviantně zdůvodňovat jako tím, že tu knížku opravuješ? A že jste se jakože shodli, jako že tady to se tak nepíše, tenhle bojovej systém je špatnej (není, ale je to sjednocený názor pionýrů), takhle se ty ilustrace nedělají...

s váma musí být peklo žít.
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    Co má co společnýho s recenzí Tainted Grail názory na úplně jiné hry, díky kterým vůbec tenhle žánr existuje?

To jste taky tak vypatlaní? Slaboduší kreténi, který ovlivňují reklamy na internetu?
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    ja bych si pral, aby bylo mozno omodovat tainted grail podobne jako bethesdi hry. ne, ze bych si zatim myslel, ze je to potreba a ze by graficke detaily byly buhvijak dulezite a je dobre, ze se mensi studio zamerilo na pribeh, mechaniky, pohyblivost, hratelnost a jine dulezitosti pri zachovani krasnych vyjevu a hezky vykreslenych lokaci a biomu a chapu, ze nemeli cas vsechno treba texturovat. ALE urcite by se naslo par moderu, kteri to za ne s nadsenim udelaji a ja bych chtel, aby oni meli tu moznost a ja mel tu moznost si ty treba 4k textury stahnout.. vytipnul jsem jeden screen z dema, na kterem bych to rad ukazal, ze by to urcite slo udelat lepe - a znovu rikam, nechci apriori plivat na jejich praci a pokud to omodovat nepujde, tak nepujde a taky neva..

20250519185130-1 hosted at ImgBB — ImgBB
    https://ibb.co/KxqSkp93
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    PHOW_SAATCH: jo, jako srovnani s bethesdou se tezko branit, ale vícemene vytkli tem bethesdim hram to, co se da uz davno opravit modama, vcetne souboju
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    Nevim, ale mě ta recenze přijde v pořádku, nevidim tam nic závadnýho. Oblivion jsem teda nehrál a Fallout 4 mě nebavil.
    KULHY
    KULHY --- ---
    Do GAME PASSu to nejde náhodou?
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    To jsou ale už fakt nemocné píče, ti games.cz. Oni nejsou schopní brát ani Tainted Grail, hru na který tolik poláci dělali, jako úspěch menšího studia a mít z toho radost, ne, oni z toho udělají zase útok na bethesdu, kterou nenávidí (se stačí podívat na jejich podcasty, to jsou záchvaty když se jenom řekne Bethesda, se začnou úplně třepat, prskat a potit, měli by se léčit).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam