• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ECLECTICAKrize středního věku, perimenopauza a další radosti stárnutí Andropauzu tu probíráme taky :)
    Takový ten blbý věk mezi 45-55. Energie a sny spojené s mládím jsou ty tam, pohled do budoucna nabízí chátrání a smrt. Dobrou zprávou možná je, že střední věk je co do pocitu spokojenosti a štěstí nejkritičtější a jednou, pokud se toho dožijeme, se třeba dočkáme zlepšení. Jak tohle období co nejméně bolestivě překonat a jak zvýšit šance na spokojené stáří?
    rozbalit záhlaví
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    MUXX: Cože? Já to nepřečtu...
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    Kdybyste někdo zatoužil jít na mamograf do Breast Unit na Hradčanskou, právě jsem pustila svůj termín na 2.září 8:40. :)
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    MUXX: Já mám obojí :D
    MUXX
    MUXX --- ---
    Ja dobře vidím a špatně slyším. Můžeme to dát nějak dohromady 🙂
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    GLOBETROTTER: Já mám do dálky 1,75 dioptrií a na blízko 3. Takže bez brýlí ani ránu :D
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    JAJITA: Já bez nich nejsem schopen pracovat. Tedy mám na dálku čistou nulu a dole na blízko 1,5. Půlka mé obživy spočívá v řízení auta + občasné čumění do telefonu na stojanu. Bez dioptrií pořádně nevidím na telefon a s dioptriemi pořádně nevidím na silnici :-)
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    QUANTI: tohle me vzdycky vykouzli usmev na rtech. :)
    Ja mam vetsinu doktoru v Bolce… takze pres celou Prahu a pak jeste do Boleslavi a mam pocit, jak to mam vsechno pekne blizko. ;)

Na preventivky chodim normalne celej zivot. K tomu nepotrebuju krizi a zoufalej pocit, ze “dobre uz bylo.” :)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ECLECTICA: Hm, jako jo, ale mám to přes celou Prahu :(
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    ECLECTICA: Ano, vzhledem k věku už dlouho a nechápu lidi, kteří tu výhodu nevyužívají.
    Jo, mám kolem sebe pár jedinců, kterým “něco blbého” našli, ale díky tomu se to začalo řešit zavčas a jsou v pohodě.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    ECLECTICA: Jiné brýle, než multifokální, už nechci. Cena je teda uf, ale ten komfort je skvělý.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Co vy a preventivní prohlídky a screeningy? Chodíte pravidelně?
    Já ano, i když jsem z toho vždycky nervózní.
    Pokud někoho čeká první mamo a je z Prahy, doporučuju FNKV, jsou tam neuvěřitelně milí.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    CMLKA: taky je zvažuju, dokud jsem si nepořídila čočky na dálku, nevěděla jsem, jak moc blbě vidím na blízko :D
    PREKOTKA
    PREKOTKA --- ---
    FRENNET: Ja mam na cteni nekolikery od vietnamcu a mam je na mnoha mistech - na blizko mam cim dal horsi zrak. No a na dalku je nesundam. Takze stridam.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    FRENNET: No ale na ty cock prej jen spiones ty brejle na cteni jako beznej starnouci clovek :))

jinak bifokalni uz umi fakt super, ted mi je ukazovala kamoska, jen je to drahy jak pes, ale neni tam zadnej prechod, vypada to falt dobre.

Ale me teda na blizko staci si ty brejle sundat, ne?
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    Ja mam s ocima opacnej “problem” - cekam na zazrak. Uz ve dvou letech lekarka predpovedela, co moje vada udela a kdy a tak se stane. Operaci jsem nepodstoupila ze dvou duvodu - kdyby se to nepovedlo, musim si hledat jinou praci a to se mi nechce a taky jsem doufala, ze ma pani doktorka pravdu.
    Takze na blizko jsem videla vzdycky dobre. A na dalku… no davaji mi cim dal nizsi dioptrie a prej me jednou vyrazej, ze uz to nepotrebuju.
    V malem letadle obcas letime ve slozeni - jeden vidi hovno na dalku a ten cte mapu a kontroluje budiky a druhej vidi hovno na blizko a ten hleda ze letime dobre, vzleta a pristava :)
    To aby si porad nemuseli menit ty brejle.
    NTR23
    NTR23 --- ---
    FRENNET: Čočky taky nemůžu, teda nosím je ale je to utrpení. Nepřečtu s nimi ani smsku. Ale do dálky s nimi vidím pořád skvěle.
    EKG
    EKG --- ---
    FRENNET: Jenom ne varifocals.
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    Abych vam tu horcikovou tragedii stopla.
    Zrak se mi raky zhorsil. Jak mam bryle do dalky, tak na slozeni a jina pidipisma musim koukat bez bryli a kdyz to dam dal tak uz to je male a neprectu to taky.
    Co mne nastvalo, ze uz nemuzu poradne nosit ani cocky, schnoumi oci anevidim na ty male blechy. Ze bych jako vt rala cocku,precetla a znovu ji nasadila beru jako bizar.
    Na operaci je uz pozde, prej a dvojity bryle je....no budu se s tum musetnejak smirit.
    Mate nekdo dvoje/dvojite skla?
    Jo a uzivam si na party jazdy vikend co jsou deti u ex. Samozrejme na urovni :D
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    EKG: Jako souhlas, ale zas to ma jina uskali. Treba se do te ordinace vubec dostat :-)
    PREKOTKA
    PREKOTKA --- ---
    PALEONTOLOG: jsi OT, jdi někam :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam