A ještě jedna osobní zkušenost - třeba se v tom někdo najde - mně ty věci došly až zpětně a mrzí mne, že jsem to nevěděla - asi bych si tím ušetřila nehezká období i na psychiku.
Celý život jsem nafukovací a vyfukovací, 3 krát jsem velmi výrazně přibrala. Vždy se to nejdříve rozjelo stresem v práci, kila šla přes všechny aktivity nahoru - nakonec z toho vždy vzešlo některé z autoimunitních onemocnění a zánět v těle.
A já si tentokrát říkala, že to je o přechodu - návaly, zadržování vody, změna postavy, pleť a kožní problémy, pachy a yx různých zažívacích problémům, samozřejmě doslova ataky únavy, mozková mlha, z toho psychika v zadeli. Asi ano, ale teď zpětně vidím po odstranění žlučníku, jak markantně se ty příznaky snížily a po velmi krátké době je člověk fyzicky a psychicky jinde.
A co je zvláštní - postava se vrací (přestože nesmím teď několik týdnů cvičit) do původní podoby, mění se struktura kůže.
Takže pro příště, pokud by k něčemu podobnému zase došlo - jedna z prvních věcí, co udělám - zajdu si na testy. Nebudu se fixovat na věk a “to je normální”. Některé procesy jsou přirozené… ale není potřeba se trápit víc, než je nutné.
Když jsme se o tom bavili se známými a přáteli, hodně z nich mělo podobnou zkušenost.
Včetně mužů - je zvláštní, jak se zvyšuje jejich počet s onemocněním štítné žlázy.