• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ECLECTICAKrize středního věku, perimenopauza a další radosti stárnutí Andropauzu tu probíráme taky :)
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    DOUCE: to nehorsi prijde pro nas zeny s menopauzou, toho se teda desim. Do te doby to asi tak nejak drzi nebo jde pomalu, ale pak behem roku dvou strasne moc zestarnem, to bude asi dost hrozny. Videla jsem to na mame a tchyni, u obou stejny efekt. Jediny pozitivni, co na nich pozoruji, je, ze prakticky se sesuply tak o 10 let tehdy, ale pak se to zas hodne zpomalilo.
    ZLOKOCKA
    ZLOKOCKA --- ---
    DOUCE: Ono hrozne zalezi na momentalnim stavu - mnohem vic nez driv. Kdyz jsem vycerpana, nevyspala apod, najednou vypadam jak duchodkyne.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Co se týká té atraktivity: je mi 48 a vlastně nevím, pro koho bych potřebovala být atraktivní vyjma partnera - a i tam si myslím, že tu aktraktivitu po dlouhých letech z velké části tvoří jiné věci než vzhled. Za důležitější považuju, aby se člověk cítil ve svém těle dobře. Což je dost jiná disciplína (a s přibývajícími neduhy taky stále obtížnější).
    DOUCE
    DOUCE --- ---
    Pro mě byl trochu šok, když jsem si pořád říkala, že je to v tomhle věku kolem 40 je to ještě v pohodě a pak jsem si najednou začala všímat toho, jak v uplynulých několika málo letech vzhledově sešly některé moje kolegyně a známé, které jsou jen o něco málo starší než já. Jako pořád hezký ženský, ale ty povolující rysy obličeje a hlavně menší jiskra celkově jsou strašně znát.

A pak jsem se jednou zahlídla v zrcadle v takovým tom momentu, kdy si člověk uvědomí, že kouká sám na sebe až po pár vteřinách a teda jako trochu jsem se lekla. Nikdy jsem nebyla kráska, o postavě ani nemluvě, ale vždycky na mě poměrně dost lidí reagovalo jako na atraktivní osobu. A najednou vlastně skoro ne.

Na jednu stranu mě štve, že řeším něco takhle povrchního, ale na druhou jsem nějak doufala, že to přijde až o něco později nebo co. To důstojný stárnutí fakt není snadná záležitost teda.
    EKG
    EKG --- ---
    DOUCE: Spis pripadam min atraktivni svemu okoli. V mladi to bylo naopak, jak jsem mel z rodiny a z detskeho kolektivu zafixovano, ze se nikomu libit nemuzu, tak me pak celkem prekvapilo, kdyz s prichodem adolescence se zmenil i nazor casti publika na muj zevnejsek. Ted uz teda chapu, co se jim na me libilo, jen jsou ted uz ty rysy prevazne strhane.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    DOUCE: pro mne zmeny vzhledu s vekem byl vzdycky jedinej duvod, proc jsem uvazovala o sebevrazde, akorat ze to zaclo uz v 25 letech a asi to nebude uplne normalni :) Nedovedu se s tim smirit a nic tomu nemuze pomoct, protoze mne se hnusi hlavne to, co se neda zmenit ani cvicenim ani nicim. Na druhe strane sama na sobe pozoruji, ze vzhled u druhych mi po velmi kratkem case vzdycky u tech osob zanikne a vnimam cloveka ciste dle chovani a povahy. Nikdy by me samozrejme u druhych nenapadlo, ze ty se prosim te radsi zab, neda se na tebe koukat ;) Takze timhle se nejak snazim hlavu presvedcit, ze kdyz mne to je jedno u druhych, tak asi by to melo byt jedno i u mne.
    EKG
    EKG --- ---
    ECLECTICA: Ja bych svemu mladsimu ja rekl, at s budovanim svalove hmoty bud nezacina, nebo neprestava. Ona se kostra prizpusobi nejakemu provozu a pak prekazi sama sobe.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    PAKOBYLKA_: svému mladšímu já bych určitě řekla, ať s budováním svalové hmoty začne mnohem dřív.
    Jinak krizi středního věku jsem pojala mj. jako přípravu na možné stáří. Chci si zachovat soběstačnost, co to půjde.
    PAKOBYLKA_
    PAKOBYLKA_ --- ---
    DOUCE: Kdyz mi bylo kolem 19-20, nejak jsem se srovnala s tim, jaka jsem a rekla si, ze je fajn, ze nejsem kraska. Ze se jim bude hur starnout. :) Vrasky jsem neresila nikdy skoro vubec, sediny chvili jo (protoze to resili lidi kolem me a me to stvalo, samotna bych to resila mnohem min) a docela me nastvalo, kdyz jsem zaznamenala nejaky to vadnuti ve smyslu poklesle/povisle casti tela. Nikdo mi ale nehada 40+, cvicim, dlouho jsem byla vegetarian a nekourim ani nepiju. Co me ale velmi desi je ztrata sily, mrstnosti, rychlosti, tak se snazim tomu nejak predchazet tim cvicenim. Tam se asi moje krize projevuje nejvic.
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    DOUCE: Já rozhodně ano. Fyzicky si připadám jako (kdysi) zralý plod, který začíná hnít. Lidé v mém věku (a starší) mi nepřipadají ani vzdáleně tak atraktivní, jako mladí lidé. Bohužel.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    DOUCE: tohle jsem už naprosto vzdala a mentálně jsem se v tomhle ohledu zařadila mezi seniory, i když vypadám o dost mladší, než jsem.
    Nepotřebuju, aby mě balili mladí kluci ani vrstevníci, i když občas někdo ten zájem projeví. Mnohem víc pro mě znamená partner, který mě doprovodí na mamograf.
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    DOUCE: ne.. je mi už delší dobu přes čtyřicet a čím jsem starší, tím mě balí mladší kluci...(momentálně ten poslední měl 27...))) což mi lichotí, ale já na takový zajíčky nejsem...

ale je fakt, že mi ten věk netypují.. krom toho že od 13 nejím maso, jsem asi od nějakých 36 na sobě začala víc makat (pravidelná joga, sauna, face joga, mirkojehličky) a vypadám lépe, než když mi bylo třicet.
    DOUCE
    DOUCE --- ---
    Jak prožíváte změny v oblasti vzhledu? Připadáte si s postupujícím věkem míň atraktivní?
    LBW
    LBW --- ---
    EKG: Ja se to snazim balancovat, abych se sam neuvrhnul do spolecenskeho exilu.
    Ale treba ted, v patek v osm vecer, jsem bez vahani nasadil sveho vnitrniho starce - na tu dnesni parbu do Ankali nejdu, to by mohlo dopadnout vselijak :D
    CELLINDRA
    CELLINDRA --- ---
    audio = auditko, samozřejmě ;)
    Grammar nazi ostrozrak mě už taky opustil ;)
    CELLINDRA
    CELLINDRA --- ---
    Ooo, díky moc za nové audio! Taky na to ještě úplně nemám věk, ale příznaky perimenopauzy už přišly, takže by mě zajímaly tipy, co čekat. :)

Jinak já spíš trpím krizí středního věku ostatních. ;) Jak už jste to tady někdo psal, moji kamarádi zpáprdovatěli (ne všichni, čest výjimkám) a sejít se na pivo/kafe je strašně těžký. Dokonce i když vymyslím aktivitu, která by stoprocentně bavila jejich děti, tak pro většinu z nich je prostě jednodušší zůstat doma/na chatě.
    Zatímco já si připadám pořád mladá - ráda cestuju, muzicíruju, chodím na cony, hraju hry, stavím Lego, atd. atd. pařila bych s kamarádama, až by se hory zelenaly... prostě to, co jsem dělala jako mladá, jenom teď na to mám prachy.
    A čím dál víc vidím, že nejcennější jsou ty věci, co si člověk za prachy nekoupí - kamarádi a zdraví. A to jsou taky věci, co mi, jak stárnu, nejvíc chybí.
    HARPER
    HARPER --- ---
    Jsem se sebou a životem celkem smirenej, jen lidi okolo mě začínají srat, takhle asi vypadá výroba starych nerudných dědku.
    EKG
    EKG --- ---
    Ale proc sem jdu? Co je to za bordel, ze nemam hlad na treti veceri? Snad jsem jenom nemocnej, dyt to je horsi nez smrt.
    EKG
    EKG --- ---
    LBW: Jj, ja jsem se takhle preventivne odstehoval za kanal. Oni to lidi tezko priznavaji, at uz kamaradum, nebo sami sobe, ale prijde chvile, kdy vsechny ty vecirky a "jenom na jedno" zacnou byt trochu moc opile, hlucne a repetitivni. Clovek bud poslechne sveho vnitrniho starce, nebo to prepije.

Btw bydlim sice za kanalem, ale kdyz jsem byl naposled prepadnout kamarady na zkousce, mel jsem to tradicne nejdal a byl jsem tam tradicne prvni. Zasekli se dobytci venku pred zkusebnou s rumem a se spekama. A jeste na me nekteri koukali, co ze tam chci. Tak pardon, priste budu fandit z pohodli domova.
    LBW
    LBW --- ---
    Ja cestu k 50ce aktualne vnimam jako "synchronizacni" fail.
    Kamosi a ja jsme skoro vsichni rozvedeni a podruhe zenati, proste panove s 2 a vice detmi ze 2 a vice svazku. Ale nejak jsme to nesladili a druhy vrh deti mame kazdej jinak. Uz nekolik let bojueme s tim se pravidelne potkavat. Proste takova ta mentalni hygiena, kterou davalo "patecni pivko" chybi.

+ taky mame ty dva kamarady, co se odstehovali do domku za Prahu s tim, ze "tyvole, neni problem dojet, uber rulezz," ktere jsme uz skoro 3 roky nevideli :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam