• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ECLECTICAKrize středního věku, perimenopauza a další radosti stárnutí Andropauzu tu probíráme taky :)
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    LUSINDA: tuhle skupinu mi taky FB nabízí, algoritmus asi usoudil, že jsem důchodce
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    Vím, že máte spoustu času. Ale existují i pozitivní stárnoucí lidé.

CUKI
    CUKI --- ---
    EKG: :-)
    Nevím jestli vyloženě nelíbilo, já si tam pohodovou práci kde jsem v noci nemusel přemýšlet co jsem udělal blbě a co se ještě do rána po jinde.

Byla to pro mě taková sociální bublina, protože jsem nedělal v oboru a dělal max za dvounásobek minimální mzdy. Vlastně mě překvapilo jak moc lidí v Británii dělá málo kvalifikované profese. Na to že Čechy jsou montovna Evropy, co je pak Anglie? :-)

No a tenhle fakt je jasně viditelnej na mentalitě Angličanů. Vlastně tam se svými extrémně xenofobními názory zapadneš do nepoměrně větší menšiny než tady u vás.

Na druhou stranu já tam žil na počátku milénia, jak to tam vypadá dnes asi víš mnohem lépe ty než já. A taky třeba Skotsko byla kuriózně jedna z mála zemí, kde bych žil asi raději než v CZ, pokud bych tu neměl závazky.
    EKG
    EKG --- ---
    CUKI: System je jen tak spatny, jak spatne ho umis pouzivat. Aspon ze se ti tu nelibilo, to me tesi.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    ACIDQA: a radši malej a snadno řešitelnj průser, než detekce v pokročilé fázi.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    KETHAMINA: zalezi na doktorovi a pojistovne. Moje hradi preventivni mamo od 40, takze me tam gyndar poslal ve 40.
    Nebolelo to.
    Chdoim i na preventivni ultrazvuk, taky neboli.

Radsi par minut nepohodli, nez pak pruser.
    CUKI
    CUKI --- ---
    EKG: NHS je jeden z nejhorších systémů které jsem zažil. A byla to má v životě první dovolená kterou jsem trávil v CZ, jen proto abych dostal adekvátní ošetření (byť za plnou cenu).
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    KETHAMINA: Třeba ji bolela ta cysta, která je typický vidět na ultrazvuk u a ne mamografu že... Ale jako jo, určite je lepší mít nádor než tři minuty nepohodlí, který fakt nádor netvoří
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    KETHAMINA: ano, od 45. Bolest jsem necítila žádnou.
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    IOM_NUKSO: mám déčko, známá taky. Ale určo jde i o nějaký práh bolesti.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    KETHAMINA: nevim, extra se o to nezajimam. Ja na tom jednou byla kvuli bolesti a nic strasnyho to nebylo a to me pritom ty prsa bolela a zadnej horor se nekonal, ale mam je maly, treba u vetsich je nutny to vic zmacknout, netusim.
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    IOM_NUKSO: no, já znám osobně dvě ženy, které žádné trable neměly, byly na mamo, vše negativní a ty prsa je bolela a jedné se do měsíce udělala cysta, kterou jí pak vyoperovávaly. Ale bydlí ve Zlíně, neznám detaily.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    KETHAMINA: to spis bezi fama, ze kvuli tomu zamerenemu zareni to neco spousti, ale ta davka je nizka.
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    ECLECTICA: a mamo je bez rodinný zátěže až od 45? Nějak jsem zaregistrovala rozhovory zdravotníků, že při mamo se ta prsa tak drtí, že to prakticky může něco spíš rozjet.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    Kdybyste někdo zatoužil jít na mamograf do Breast Unit na Hradčanskou, právě jsem pustila svůj termín na 2.září 8:40. :)
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    MUXX: Já mám obojí :D
    MUXX
    MUXX --- ---
    Ja dobře vidím a špatně slyším. Můžeme to dát nějak dohromady 🙂
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    GLOBETROTTER: Já mám do dálky 1,75 dioptrií a na blízko 3. Takže bez brýlí ani ránu :D
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    JAJITA: Já bez nich nejsem schopen pracovat. Tedy mám na dálku čistou nulu a dole na blízko 1,5. Půlka mé obživy spočívá v řízení auta + občasné čumění do telefonu na stojanu. Bez dioptrií pořádně nevidím na telefon a s dioptriemi pořádně nevidím na silnici :-)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ECLECTICA: Hm, jako jo, ale mám to přes celou Prahu :(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam