• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NEIŽeny, které nemají děti a muži se stejným stavem 🦄
    Ať už šťastní a spokojení, kteří se svobodně rozhodli děti nemít a nebo ti, kteří se tím trápí jako třeba já

Pravidla:
    1. Vždy respektujeme názor druhého a nesnažíme se v diskuzi tlačit názor svůj jako jediný správný.
    2. Chováme se k sobě slušně, nenadáváme si, netrolíme se pro vlastní pobavení a tak podobně. Za porušení RO na týden.

Aktuální téma:

Pronájem dělohy na 9 měsíců za milion korun českých. :-)
    rozbalit záhlaví
    NEI
    NEI --- ---
    CORNELA: Máš k tomu nějaký zdroj?
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    CORNELA: všechny tyhle věci mám po čtyrech dětech naprosto v pořádku. Jen aby tady nevznikl nějaký mylný dojem, že to je automatický ;)
    Jinak nemíním samozřejmě rozporovat Cornely data.
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    HOWKING: Jako lékařka mám dost jiný info, konkrétně že těhotenství zvyšuje riziko hypertenze, diabetu, KV onemocnění a čtyři a více dětí naopak celkem slušně zvyšuje mortalitu.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    HOWKING: doptej se na něco ze svého oboru 😊 uvidíš jak si vymýšlí
    BAILAMARCIA
    BAILAMARCIA --- ---
    HOWKING: Spíš jsem to myslela jako zájem a chuť (ještě) něco dělat... A nerezignovat s tím, že už mám svoje oddělaný (ano, klidně jako za komančů)... A že tyhle -ano, jiné- faktory trochu rozvíří tu tebou zmíněnou korelaci, která klidně může ještě dojíždět, ale zároveň jí už může docházet dech a šlapat ji na paty nová data a nové způsoby žití...
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    HOWKING: Děcko se neděli o žádný buňky při opravě matky, proboha :D buňky samozřejmě v krvi matky najdeš, protože maj překvapivě propojenej krevní oběh
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    HOWKING: Tak když to dítě opravuje a omlazuje... Tak dobře, rak v Evropě a USA, proč to teda ty děcka neopravujou?
    BAILAMARCIA
    BAILAMARCIA --- ---
    HAR4NT: Oukej, to asi nedokážu úplně rozlišit... :-D Takže zapomeňte, že jsem něco řekl... :-D :-)

HOWKING: možné to je, ale stejně tak je docela možné, že výhledově se to přelije, protože single (a potažmo bezdětnost) už není podivínstvím jako v devadesátkovejch filmech, kde každá single nad 30 bydlela v bytě plným koček... ale stává se z toho vědomý životní styl a filosofie etc. a tito a tyto si ten život začínají užívat... (stručně řečeno)
    I dnešní babičky už nejsou stařenky v šátku a talířem koláčů, ale čupr baby co chodí na jógu, jazyky a plno dalšího...
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    HOWKING: Můžeš dát Link na ten prokazany fakt? Protože ženy v Africe s deseti děckama úplnej etalon zdraví a mladí nejsou a nějak to popírá ten výskyt raka, co se překvapivě děje v těhotenství kvůli hormonům
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    BAILAMARCIA: ztrhane a ustvane, ale mladsi!:))
    BAILAMARCIA
    BAILAMARCIA --- ---
    HOWKING: Tyjo, tak to žijem asi v úplně jíném... časoprostoru... :-D Já zase vypozorovala, že kamarádky, známé, spolužačky vypadají mnohem víc ztrhaně a uštvaně - a z těch známějších třeba taková Marie Doležalová když na mě nedávno vykoukla po dlouhé době na IG, tak jsem se řekněme lekla, jak hrozně sešla...

Ale... moožná to je taky tím, že kolem mě teď mají děti 1-4 roky, a to je pro ženy ještě jedna velká a dlouhá spánková deprivace... :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Hmm, děti jsou symbionti, zdá se. Myslel jsem, že jen psychosociálně...
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    EKG: hoho, no znám dost lidí bezdětných, kteří mají deprese, úzkosti, psychózy, ptsd etc a děti nemají eh.
    Někteří z nich už taky skončili.
    Tak co tím chce básník říct?
    Si teda dovoluji myslet, že to sice ce u někoho bude spouštěč, ale spouštěč může být i cokoliv jiného.
    EKG
    EKG --- ---
    IOM_NUKSO: Racionalizovat je samozrejme lidske. Nicmene nebyt ditete, tak ti ten druhy rodic (tedy takto jen nejaky nahodny clovek) muze mnohem spis polibit sos. S ditetem to vsechno teprve nabere grady, i kdyz samo o sobe treba primarnim zdrojem toho nestesti neni.
    EKG
    EKG --- ---
    TUILE: Kondomy maji tendenci praskat. A i tak maji omezenou ucinnost. 80-90% se muze na prvni pohled zdat hodne, spermicidni prisada to vyzene az treba na 95-99%, ale pocet opakovani je zlomyslna potvora. Kdyz se to nacvici a k tomu se pocitaji plodne a neplodne dny, tak asi jo, ale ja uz tomu nikdy verit nebudu.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    EKG: z me zkusenosti tyhle veci ziskas mnohem snadnejc od druheho rodice toho ditete, nez z toho decka samotnyho.
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    TUILE: navic maj i ruzny napriklad ovocny podtony, narozdil od tech pilulek, ktery sou uplne bez chute:(
    TUILE
    TUILE --- ---
    EKG: kondomy sice snizujou prozitek, ale zadnejch jinejch uvinku sem si nevsimla.
    EKG
    EKG --- ---
    NEI: Tihle to zrovna davali na hromadce, tak si ho pojistila takhle. Jinak samozrejme je to adaptace toho vtipu.
    EKG
    EKG --- ---
    IOM_NUKSO: Deprese, uzkosti, psychozy, ptsd, co si jen racte prat. Pro kazdeho je toho tam vic nez dost, ozvalo se ze sluchatka. Pozitiva klidne muzou byt, pozitiva a negativa jsou konec koncu subjektivni, ale trauma se vedle nich v pohode vejde treba desetkrat. A taky tam vetsinou je, leda ze si nekdo dal tu brutalni praci a traumata prekonal, ale tech je malo. Mnohem vic lidi si naordinuje povinne stesti, ono je to jednodussi, spolecnost to rada vidi, kdyby neco, tak doktori predepisou prasky, prece.
    NEI
    NEI --- ---
    EKG: Není ten vtip s tím že je chlap ženatej?
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    EKG: porad to asi nechapu. Co si telo nese naporad, co musim prechlastat? Asi zalezi i na tom, jak se ty deti chovaj, jakou maji trajektorii zivota. Urcite si nemyslim, ze mit deti je z definice trauma, prinasi to i hodne pozitiv. Ano, sere se ti to do nejakyho bohemskyho zivota, ale ne pro kazdyho je tento typ zivota prioritou.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam