• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NEIŽeny, které nemají děti a muži se stejným stavem 🦄
    Ať už šťastní a spokojení, kteří se svobodně rozhodli děti nemít a nebo ti, kteří se tím trápí jako třeba já

Pravidla:
    1. Vždy respektujeme názor druhého a nesnažíme se v diskuzi tlačit názor svůj jako jediný správný.
    2. Chováme se k sobě slušně, nenadáváme si, netrolíme se pro vlastní pobavení a tak podobně. Za porušení RO na týden.
    3. Chodíme sem diskutovat pod svým skutečným id, neuznávám zde mulťáky.

Aktuální téma:
    "Ja ak budem mat dieta, tak bud pojde na rodicak chlap, alebo pojde do jasli/budem mat au pair… ja to nechcem a psychicky nedam."
    rozbalit záhlaví
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    Nejlepší děti jsou ty, které můžu vrátit rodičům. Proč se některé ženy vzdávají mateřství - Flowee
    https://www.flowee.cz/rodina-a-deti/16673-nemit-deti-neni-selhani-proc-se-nektere-zeny-vedome-rozhoduji-pro-bezdetny-zivot
    SITH
    SITH --- ---
    ILTU: tak rodičovská je náročná celkově, ať už pro ženu tak i pro muže :)
    já neznám ze své sociální bubliny případ, kdy by na rodičovskou nepadly všechny rezervy, které si chlap udělal a občas (i často) to žena podpořila "darem" od jejích rodičů ve smyslu "byt od rodičů" nebo "tady mi tatínek podnikatel poslal půl milion", kde "její" rezerva se nepoužívala.
    Ten výpadek příjmu partnerky je sakra znát, o to víc je ta práce při rodičovské pro chlapa náročnější, protože si jí fakt musí nechat udržet, stoupat kariérně po žebříčku, bojovat o místo na slunci, mít více a více peněz a do toho ještě být doma zavčas a postarat se o tu druhou "šichtu" doma, o ženu a o dítě, to vše ve skvělé náladě a pohodě :)
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    ILTU: Ja dlhodobo zarabam viac nez chlapi s ktorymi randim a ten strach v ociach ked na toto pride rec :)
    Ale rozmnozovat sa im vacsinou chce, len starat sa takto intenzivne zas tak ne.
    ILTU
    ILTU --- ---
    PAVIAN: On si rodičovskou veskrze málokdo umí představit se vším všudy dopředu. ☺️
    Nebylo by špatné si to rozdělit, pokud oba rodiče vydělávají podobně, nebo má rodina dostatečné rezervy. Ani jeden by nevypadl z práce na příliš dlouho.
    PAVIAN
    PAVIAN --- ---
    LUSINDA: k tematu, dobrej dokument, nejen chlap na matersky, celkove feminismus, emancipace, a tak.
    historie, soucasnost, dogmata, tabu

7/7 K čemu jsou na světě feministi? - Potížistky | Česká televize
    https://www.ceskatelevize.cz/porady/15859651488-potizistky/223562280220007/

jako chlap bych rodicovskou klido bral)
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    OMNIHASH: To jako ze nekdo rodi sedm deti a zivi i osme, zcela prokazatelne dospele? No nazdar.
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    OMNIHASH: kdy ho uvidime ve výměně maželek? Zní jako vhodny adept.
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    MAR_TINA: Tak ty můžeš něco nedoporucit, ale za nohu k topení ji neprivazes a když už přijde těhotná a není to na spont. porod, tak tu sekci udělat musíš... Ale jestli je to pravda těch sedm, to fakt těžko říct
    FIONOR
    FIONOR --- ---
    Pro pobavení:
    How to stop them asking if you're having kids
    https://www.youtube.com/shorts/k1xps5_Upsg
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MAR_TINA: je to vůbec medicínsky možné?
    Nebo tady vykládají a 4 ze 7 rodila náhradní matka?
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    MAR_TINA: Presne to mne napadlo. Ja videla zenu po 15ti letech IVF. Deti se postupne narodily tri, ale prezilo jen jedno. Kdo si tipl, ze neni uplne zdrave, tipl si dobre. Ta zena na 15 let IVF vypada. I na tu psychiku (kterou nemela dobrou uz predtim), ktera neuspechy provazela. Chudak dite.
    HWLLFFRDD
    HWLLFFRDD --- ---
    Ta fotka je jak nějakej AI generovanej post od účtu na X s antickou bustou v profilovce. "Toto vám woke left chce zakázat."

Elon Musk sdílí s komentářem "So true."
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GIRAFFKA: je to hrozně divný, včetně té fotky dokonalé árijské rodiny. Včetně dokonale vypadající manželky po 30 IVF a 7 těhotenstvích.

Připomnělo mi to knihu Midwichské kukačky
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    Dvacet let, patnáct ztrát, sedm dětí. Tohle je příběh manželů Pokorných | Forbes
    https://forbes.cz/dvacet-let-patnact-ztrat-sedm-deti-tohle-je-pribeh-manzelu-pokornych/

Tohle bylo ted v jinym auditku. Asi to ma bejt silnej pribeh, ale me to misty prijde tak divny, az mi to roluje fusekle a nezvladnu to precist v celku. Nachazim tam ale milion wtf momentu.

Treba "protrpeli a prozili jsme 30 pokusu, 15 potratu, 7 cisaru" -ja chapu, ze muz muze byt oporou a ze i jeho zivot to ovlivni, ale doprdele-aplikace injekci/potraty/brisni operaci...sorry, ja tam teda tu zatez vidim rozlozenou dost nerovnomerne.

"Obdivuju te, a jsem vdecnej, zes to zvladla" vs "jsem vdecna, zes mi DOVOLIL mit 7 deti a 30x ses vycakal do sklenicky"

atp.

Chci to nesoudit, ale pochopeni nenachazim.
    NEI
    NEI --- ---
    Jinak dneska jsem si uvědomila že asi nechci čelit tomu že by se mé dítě narodilo v horším případě postižené a v lepším případě divné po mně a muselo čelit krutosti a nespravedlnosti světa stejně těžce jako celek život já.
    To že moje mamka při výchově chybovala ještě totiž neznamená že bych jinak byla normální člověk.
    NEI
    NEI --- ---
    Další tématicky zaměřený vtip. :-)

EKG
    EKG --- ---
    VELADA: Prokaz trpelivost a dej upoutavku na pet radku textu. Dostatecne lakavou upoutavku na to, abych byl ochoten si dokurvit algoritmus kanalem "Philosophy something". Jo a zaplat mi tu hodinu casu, porad mam jeste backlog veci, ktery videt chci.
    ZELENY_CAJ
    ZELENY_CAJ --- ---
    _ALEXA_: přesně tak,díky, nikoho nenabadam, pokusil sem se jen poukázat na jeden aspekt.
    Asi sem mel disclaimer napsat na zacatek.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    VELADA: tahlencta móda někam hodit náhodný hodinový rant video a pak se rozčilovat, že už dneska lidi nemaj na nic trpělivost, je strašlivej mor. Obyčejně to provozujou pošuci v konspiračních auditkách: chceš vědět, proč je Země placatá? Tady si poslechni dvouhodinový přednášku člověka, co vystudoval i třetí třídu! Nechceš koukat? No tak to si ofce!
    VELADA
    VELADA --- ---
    NEI:
    1) hele nemá to ani hoďku a je to filozofická esej, takže za mě cajk. Jako chápu, že v dnešním světě brain rot krátkých videí to je pro lidi mooooc dlouhý.
    2) ano, je to nadsázka a parodie, jako kontrast k vážnýmu a zásadnímu tématu
    3) je to osobní zpověď a filozoficko-sociologický zamyšlení, nemá to být shrnutí plusů a mínusů a rozhodni se sám. Autorka vyjadřuje svůj postoj. A to je sakra důležitý dneska, se pořádně zamyslet a umět i vyargumentovat vlastní postoj a názor.

No nic, me out!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam