• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NEIŽeny, které nemají děti a muži se stejným stavem 🦄
    NEI
    NEI --- ---
    EKG: Děkuji.

A dámy, neberte některé tyhle extrémní názory jiných lidí tak citlivě, ale s velkou rezervou.

Pořád se kloním k tomu že různorodost může diskuzi obohatit.

Ačkoliv když se dostaneme do bodu, kdy bude muset deset lidí vysvětlovat jednomu člověku několik dní, že pud k rození dětí se nerovná pudu zabíjení lidí, přidám nejspíš nějaké nové pravidlo ...
    EKG
    EKG --- ---
    NEI: To me mrzi, ze jsi na tom tak spatne. Drzim palce, at najdes pomoc, ktera opravdu pomuze.
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    VERSONNENHEIT: Roky jsem nevěděla, nicméně v mým okolí se s tím celkem setkávám - jeden dítě chce, druhej ne a jsou spolu a přemlouvaj se tam a zpátky a překvapivě to skončí, protože je to tak zásadní věc, že přes to nejede vlak
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    NEI: Jo tak to chápu
    NEI
    NEI --- ---
    VERSONNENHEIT: Těžko říct, ale děkuji. 🖤
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    NEI: je jedno jak dlouho se znáte, určitý věci stran nekompatibility vylezou právě až během toho soužití...
    Tak snad vám ten rozchod to přátelství nezničí...
    NEI
    NEI --- ---
    VERSONNENHEIT: My se s mužem známe dohromady 15 let, protože jsme poměrně dobří byli kamarádi, ale intenzivní vztah a spolubydlení je teď rok a kousek.
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    CORNELA: tak ono to obvykle nějakou dobu trvá, než se ty negativní věci projeví a z vlastní zkušenosti vím, že dva až tři roky žádná doba. Tuším že NEI psala, že v tom vztahu je dva roky.
    NEI
    NEI --- ---
    CORNELA: My se tak nějak právě asi rozcházíme a navíc už asi nemám sílu hledat father material a budu crazy dog lady.
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    NEI: Zcela bez urážky - ale když chci dítě, proč jsem ve vztahu s někým, s kým dítě neklapne?
    NEI
    NEI --- ---
    EKG: Nechci tě urazit, ale vážně se teď rozhoduji ti dát RO než se dostaneš do nějaké psychiatrické péče.
    Jsi ok? Nepotřebuješ nějak pomoct?
    Na CKI v Bohnicích jsou nonstop, taky jsem tam dneska zvažovala jet.

Jinak u mě se téma aktualizuje tím, že sice mám moc ráda svého muže a bylo nám spolu fajn, ale opět to není "father material".
    Nechci rozepisovat proč ne.

No a už zase vyhlížím pejsky ke koupi či adopci.
    CATEE
    CATEE --- ---
    Jsem zvědavá kam se zdejší diskuze bude dál ubírat. Některé myšlenkové proudy které tu vidím mi přijdou od rozhodovoání o ne/mít děti v součsném 21. století velmi vzdálené a kohokoli kdo v té rozhodovací paralýze zrovna je asi moc nikam neposunou, což mi přijde dosti ku škodě.
    EKG
    EKG --- ---
    CATEE: Spatna rozhodnuti jsou spatna rozhodnuti. Tedy jsou spatna jen pokud jsou ve spatnem kontextu. Neni to tak davno, co bylo naprosto normalni, spis nutne, chodit kolem a zabijet lidi na potkani, protoze jsou s nejvetsi pravdepodobnosti na ceste zabit tebe, tvuj kmen a sebrat ti urodu, zeny, dobytek, cokoliv co stoji za ukradeni. Takze rozhodovani o detech probihalo tradicne v kontextu boje o svoje vlastni i jejich preziti. Hezky v tech panelacich hnijete, ze uz jste na tohle zapomneli. Dneska se boj o preziti mota mnohem vic kolem vydelavani penez, ale v hlave to zustalo.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    CATEE: on je uplne disociovanej
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    EKG: Oproti tomu touhu zabíjet lidi, ani jednoho konkrétního, jsem teda v hlavě neměla vůbec nikdy.
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    SITH: Já jsem děti chtěla vždycky. Nebyl tam moment, třeba ani v 15, že bych je jako někdy neměla mít. Tu možnost jsem v programu vůbec neměla.
    CATEE
    CATEE --- ---
    EKG: Po pravdě…říct že někoho chtít zabít nebo brát tvrdé drogy může být koníček a přirovnat to k rozhodování o tom zda ne/mít děti…no vau! Asi jsem v jiném vesmíru, nějak mi to hlava nebere.
    EKG
    EKG --- ---
    MART1NKA: Byla rec o tom, co je v hlave.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    EKG: som tu v "Deprese a jine psychicke neduhy"?
    EKG
    EKG --- ---
    MART1NKA: Tak ja mam taky od malicka predstavy, ze budu chodit a zabijet lidi jen tak na potkani. V hlave to je, ma to kazdy v ruzne intenzite, ale nikdy u me nevyvstala potreba z toho udelat opravdovy konicek. Ani zabijet lidi, ani kandidovat nekam, ani mit deti, ani byt influencerem, ani brat tvrde drogy, vsechno to v hlave je, ale zustava to latentni, v tom je ten rozdil. Jo, myslenky na sebevrazdu samozrejme taky, ale i kdyz to tam vsechno je, nema to platny hlas. A u nekoho jo, treba uz od utleho veku to (ci ono) nutkani primo podnecuje planovani a nasledne akce.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam