• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NEIŽeny, které nemají děti a muži se stejným stavem 🦄
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    NEI: imho vytrvej, jestli je to cely "strasne moc smutny", tak uz jsi ve fazi deprese a hned ta dalsi uz bude prijeti a smireni.

a imho je dulezity, jak jsem nedavno nekde zjistil, se umet podivat na veci obracene.
    prej to delal i Einstein a diky tomu napr rozlousknul gravitaci, kdyz zjistil, ze gravitace neni sila, kterou nas pritahuje zemekoule, ale ze je to sila, kterou zemekoule zakrivuje okolni casoprostor tak, ze po ty jakoby krivce v podstate neustale a nezastavitelne padame smerem k jejimu tezisti.

takze mi neprijde jako vubec spatnej napad se na to divat obracene, jedna vec je touha po nejakym naplneni ve smyslu zplozeni ditete a druha, mnohem min prijemna a taky delsi vec, je pak sledovat, jak bojuje s tema z velky casti zkopirovanejma, nespravedlivejma ale proste strasne debilne rozdanejma kartama.

to pak jeden z neci Touhy po Vlastnim diteti skonci v inkarnaci zrzavyho, sislavyho chlapecka s problemy s motorikou a jmenem Zvonimir Krivanek...

se podivej, jak se nasi rodice podepsali a dal podepisujou na nas, imho je lepsi se snazit tu dalsi generaci zatizit co nejmin vecma a ne to tam proste poslat a at se s tim nak vyrovnaj, protoze my museli taky..
    NEI
    NEI --- ---
    EKG: No, jak se znám, dříve nebo později mi jebne.
    Ale aspoň mám psychologa každý týden a psychiatra, kterého mám opravdu upřímně ráda, věřím mu a vážím si ho.
    Nečeká mě nic moc hezkého následující roky v téhle oblasti.
    Od partnera brzy uteču s argumentem že chci aby měl své biologické děti s někým jiným, že je mu 36 a ještě to stihne ...

Mamku mám od včera v nemocnici po operaci ledvin a ČSSZ si vymyslela že jsem invalidní jen 30%, takže důchod, který mi dorovnával malinkou mzdu asistenta pedagoga(20k), mi od ledna berou.
    Já ale nezvládnu pracovat více než 5 hodin denně.
    Ale to už sem vlastně moc nepatří.
    Pardon, za vylití srdéčka, je toho teď zase nějak moc.
    EKG
    EKG --- ---
    NEI: Smutny to je, to mas pravdu. Hormony na tobe pracujou, ty sama od sebe chces, ale racionalne vis, ze to neni mozny. Vetsi rozpor v osobni realite asi tezko zazijes. V podobnem rozpolozeni kdysi jeden chlapek zalozil buddhismus.
    NEI
    NEI --- ---
    Já se nějak pořád nedokážu s tím smířit, že asi nejspíš nejsem vhodnou nositelkou genů, že bych nezvládla těhotenství bez psychiatrické medikace a že jsem stará, nemám vhodného partnera a nejspíš vlastní děťátko tudíž mít nikdy nebudu, protože to už nestihnu.

Je to šíleně moc smutný.

V psychoterapii ani na to není čas probírat, řešili jsme teď hodně jen mou práci, nebyl čas ani řešit jiné mezilidské vztahy ...
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    FIONOR: eugenika se vztahuje ke genofondu a to, ze se 600g novorozenec narodi ve 25t a skonci v inkubatoru, nemusi mit nutne cokoliv spolecnyho s jeho genetickou vybavou.
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    FIONOR: Jak myslíš, doporučuju jenom neplkat a jít se na ty děti v reálu podívat
    FIONOR
    FIONOR --- ---
    CORNELA: Pokud máš pocit, že máš právo posuzovat, které děti mají právo na záchranu života a které jsou "vadné kusy", tak to bohužel eugenika je. Bez ohledu na specifické parametry a čáry v písku, které si nakreslíš.
    Formálně vzato i moje vlastní rozhodnutí nemít děti z důvodu potenciální genetické zátěže, spadá do mindsetu, který má kořeny v eugenice, takže bych doporučil sebereflexi, než začneš kousat. Tohle není Twitter.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    Něco k tématu dobrovolné sterilizace

Facebook
    https://www.facebook.com/reel/1171121895231299/
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    FIONOR: Jako že když se mi nelíbí piplani děti narozených v 25 týdnu s váhou 600g, který maj velmi často hodně vážný zdravotní postižení a komplikace, tak tomu budeš říkat eugenika, orly?
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    FIONOR: A proc je tu, sme tu v asistovanom poceti?
    FIONOR
    FIONOR --- ---
    Vlastně mě trochu překvapuje, jak rychle tahle debata sklouzla k eugenice.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    CORNELA: ja myslela treba ty, ktere maji po dedicne forme rakoviny odebranou delohu a z toho duvodu hledaji nahradni matku.
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    DIVA: Statistiky jsou,osobně nepovažuji piplani děti s porodní váhou 600g po ivf za rozumný
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    POZITRON: Jenže ty i vážný věci v ty době nemusíš vědět, viz některý onko mutace... Nezbavime se o zdravý ženský, co má po zánětu neprůchozí tuby
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    LUSINDA: to preci neni o tom, jestli nekdo neumi soulozit. pred iui se vzorek spermatu ocisti od zmetku a u zeny se treba take vyvola ovulace clostilbegytem plus nasledne nasadi progesteron pro udrzeni. krom toho po porodu se nezridka cyklus upravi a zena zacne ovulovat normalne, takze po iui uz pak muze vse slapat, jak ma. :)
    imho Giraffka myslela nejake zavazne priciny, ktere mohou byt dedicne a tedy se budou dale predavat a to si pak musi kazdy vyhodnotit sam, jestli chce sve potomky vystavovat dedicnym zdravotnim problemum. muze jit o raka v nizkem veku napr.
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    LUSINDA: vsimla sis, ze pisu, ze to nechci posuzovat, vid?
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    Ještě před IVF některé podstupují inseminaci......ve skupinách tam pár holek přiznalo, že uspesneza nemusí na ivf. Tak ty by se teda množit taky asi neměly když neumí souložit.
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    GIRAFFKA: A teď si vem, že existují rodiče co první (nebo první dvě děti) mají díky ivf a pak další bez a nebo opačně, že mají jedno, dvě děti a pak se nedaří a chtějí další a jsou do ivf. Takže todle má i odstíny šedi a určitě je vždycky ta situace komplexnější než jen kompatibilita genů. A pak tam mam samo zkresleni, protože potkávám jen ty co sem jim ty děti narodili a nedělám si iluze že jsou takový co se jim nezadaří.
    DIVA
    DIVA --- ---
    GIRAFFKA: matka neporodi sama, nekdo ji “musi” pomoct, no a tenhle princip jde cim dal hloubs. Uz bychom asi mohli mit i nake statistiky o uspesnosti spontanne splozenych vs. asistovanych, kdybychom “chteli”
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    GIRAFFKA: zalezi preci na pricine. kdyby to bylo neco vazneho a dedicneho, tak to je asi na zvazeni, to jo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam