• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NEIŽeny, které nemají děti a muži se stejným stavem 🦄
    Ať už šťastní a spokojení, kteří se svobodně rozhodli děti nemít a nebo ti, kteří se tím trápí jako třeba já

Pravidla:
    1. Vždy respektujeme názor druhého a nesnažíme se v diskuzi tlačit názor svůj jako jediný správný.
    2. Chováme se k sobě slušně, nenadáváme si, netrolíme se pro vlastní pobavení a tak podobně. Za porušení RO na týden.

Aktuální téma:
    "Ja ak budem mat dieta, tak bud pojde na rodicak chlap, alebo pojde do jasli/budem mat au pair… ja to nechcem a psychicky nedam."
    rozbalit záhlaví
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    VICTO_REA: ahoj, vítej na internetovim DISKUZNÍM foru ;)
    VICTO_REA
    VICTO_REA --- ---
    ADAMIRA: přijde mi to dost smutný, ani není chuť to nějak víc pitvat. Ale ke kafíčku někdo rád propere cizí prádlo, to asi jo.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    VICTO_REA: jasný, já hodnotím z pár vět, proto taky píšu "zní jako..." a "zní tak..."
    VICTO_REA
    VICTO_REA --- ---
    ADAMIRA: Nebo jakej šel, takovou potkal. Tohle mi přijde jako příběh na knihu, nebo na film.
    Ale dá se z toho vyzobat komu co je zajímavější a stočit vinu dle potřeby. Taky bychom mohli rozebrat i dámu v pozadí , co je u nich asi často nabydlena, protože na jedno odpolko z Německa nejezdí počítám.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    QUANTI: Tak sorry, normálně jsem se zeptal.

Nezlob se na mě ale takhle to celý zní jako "nechtěla dítě, tak jsme jí namedikovali tak, aby ho chtěla a po porodu, suprise suprise, o dítě neměla zájem"

Znělo to jak z nějaký množírny

Každopádně mi to celý zní tak, že nakonec je nejvíc mentálně stabilní ta ženská.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ADAMIRA: čemu nerozumíš? Manžel hodně chtěl dítě, ona ne, ale nechala se přesvědčit. Brala medikaci, která se s těhotenstvím asi úplně neslučuje, tak jí to upravili tak, aby to na ni nějak fungovalo (mohla těhotenství zvládnout), ale nemělo to negativní vliv na plod. (Pominu, že se s ní měl manžel radši rozvést a najít si na to dítě někoho jiného - takhle teď trpí úplně všichni.)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Já se omlouvám za možná blbej dotaz, ale mohl by mi prosím někdo do obyčejné češtiny přeložit tuhle větu?

"Ona dítě původně vůbec nechtěla, ale manžel hodně chtěl. Takže jí postupně nastavili medikaci tak, aby mohla těhotenství zvládnout a z ároveň to neohrozilo dítě."
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    MAGENTA: Jedna moje kamaradka je “odpad pri cekani na syna” a podle toho se maminka k detem chova. Nejakej materskej pud z prvorozene ji absolutne nedojmul. Jsou takove zeny.
    NEI
    NEI --- ---
    NEI: A domluvila jsem předávku kvalitního oblečení po jiné kamarádky tříleté dceři, kterou občas v Praze hlídám.
    Tak mám z toho dobrý pocit.
    NEI
    NEI --- ---
    Včera jsem viděla kamarádky čtyřměsíční holčičku a bylo to teda naprosto úžasný stvoření.
    Furt se na mě usmívala a tak.
    Možná ji budu občas hlídat.
    MAGENTA
    MAGENTA --- ---
    MAR_TINA: Tak nikdo s nima nezijeme, nezname vsechny okolnosti... jsou to porad informace z druhe ruky.

Me na tom ale zarazi, ze KLUKA jako chtela...a ted, kdyz ma holcicku, tak se nechce starat. To s natlakem moc nekoresponduje.

Navic ve svech 36 letech nebyla nesvepravna a ani nebyla donucena nasilim nebo vydiranim k tomu mit dite 🙄
    Pokud to uz dovolila, mela by nest aspon zakladni zodpovednost...

nebo nevim, moc nechapu, o jakym natlaku tu mluvis - ja to treba neznam a ani bych to nedovolila
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MAGENTA: já osobně odsuzují nátlak na ženu, která nechce dítě, aby ho měla. Tak velký, že nakonec to dítě mají.

Kdo z nás to nezná, že jo.
    MAGENTA
    MAGENTA --- ---
    MAR_TINA: jj je to tak bohuzel... .
    Manzel si teda hodne nabehl, vlastne vubec nechapu, co si myslel, a ze chtel vubec bejt s takovou zenskou, se kterou byly problemy i predtim. Smutny.
    Ona imho neodejde, nema kam :D - jeji puvodni rodina je v Rusku. Navic prepokladam, ze ona se preci nebude pripravovat o veskery zazemi a benefity, ktery z toho těží...
    Někdy opravdu čumím, co některý ženský dokážou...a ani jim to není blbý....
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MAGENTA: tam je obří základní fail - dítě nechtěla, ale manžel chtěl, tak se nerozvedli, nýbrž ji nechali inkubovat a porodit dítě.
    Kdyby byla "zdravá" je šance, že si vztah k dítěti taky neutvoří, ale společenský a morální tlak jí nedovolí se nestarat a "nemilovat".
    U poruchy osobnosti přesně tohle očekávat nelze. Ale je společensky patrně i pro ni nepřijatelné, aby odešla a dítě nechala otci a jeho rodině.

A jako sorry, pan mažel si zbaští, co navařil. A dítě to odnese.
    MAGENTA
    MAGENTA --- ---
    ad MAGENTA: Tak mám nové, aktuální info o té psychicky nemocné / narušené švagrové kamarádky - a je to celkem mazec.

O dítě se prakticky starat nechce. Malé je 1,5 roku a má jít na 8 hodin denně, 5 dní v týdnu do jeslí. Manžel je totiž už totálně vyčerpaný — zvládá péči o dítě, vaření (!) i full-time práci. A to mají chůvu a navíc jim pravidelně jezdí pomáhat tchyně až z Německa (800 km).

Všichni se snaží, ale švagrová prostě odmítá fungovat. Btw. jesle prý 15.600 měsíčně, k tomu hypotéka 50.000 - nově mají dům, který si prosadila ona - „aby mohla být s dítětem na zahradě“

Trochu se nám zdá, je to je holka vychcaná, protože dítě vykoupat nemůže, ale na mejdan od práce, na trhy, nebo jinam mezi lidi jít dokáže. To pak moc nepůsobí jako vážný psychický stav, který by jí znemožňoval základní fungování....

Ptala jsem se, jestli si k dceři nevytvořila kvůli psychickým problémům vztah. Tak prej, že chtěla kluka. Upřímně — tohle je na tom všem asi nejsmutnější. Trauma hned od porodu. Fakt chudák dítě.
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    Jenže vytvořit vztah, kterej to vydrží a prověřit ho, může trvat mnoho let a ten čas moc na to nemáš, takže je asi dobrý si položit otázku, zda bys zvládla být s dítětem sama, pokud by se vztah rozpadnul ? Pokud jo, přijde mi to celkem jasný. Já bych to třeba nezvládla a nechtěla.
    NEI
    NEI --- ---
    _ALEXA_: Tohle si naplno uvědomuju taky. :-(
    NEI
    NEI --- ---
    VERSONNENHEIT: Tohle si myslím taky.
    _ALEXA_
    _ALEXA_ --- ---
    NEI: Zdá se, že touhu po dítěti máš, takže dobrá zpráva. Jen pozor, vztah, který už teď řeší nějaký problémy, bejbátko nijak neutuží, ba naopak.
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    Tak to je ale dobrá zpráva přeci... Mně to nepřišlo nereálné od začátku, spíš je otázka pro tebe, jestli celá ta "šaráda" kolem toho jak nemůžeš mít děti nebyla jen tebou vytvořená zástěrka pro tvou vlastní nejistotu a rozhodnutí zda do toho jít.
    Mnohem zásadnější věc je, jak to se svou psychickou náloží celý budeš reálně zvládat až na to dojde no...
    NEI
    NEI --- ---
    DIVA: To už je možná zbytečný detail, ale převážně anxiolytikum
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam