• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NEIŽeny, které nemají děti a muži se stejným stavem 🦄
    VELADA
    VELADA --- ---
    Having Kids Vs Child Free: What's the Right Choice?
    https://www.youtube.com/watch?v=A3nfS_1am4Y
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    VERSONNENHEIT: tak ona na to Ukrajina před válkama číselně byla dost podobně, halt když bojuje patnáct let, tak ta armáda nabobtná
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    VERSONNENHEIT: Proto jsem psala že tyhle ideály o obraně ČR jsou mimo realitu
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    ANABEL_LEE: No tak ve spitalu nám jich projde rukama velká hromada, protože pracovní úrazy, jsou to chlapi co by měli bejt tam, rozhodně se tam neplánujou vrátit a velký množství žádá i na banální úrazy potvrzení o tom, že nejsou zdravotně schopni. Pak jsem taky třeba na stazich v Německu potkala dost Ukrajincu doktorů, co by měli bojovat a starat o svoje raněný a ne brečet jak "nevím co bych pro svoji zemi udělal víc" a bejt si vklidu v teple... Pak mám třeba info od našeho stajnika u koní, jehož manželka s detma tam jezdí za prarodicema, ale on nemůže, protože by ho přece nepustili zpátky... Rotace jsou na frontě, ne že někoho bojeschopnyho pustíš do zahraničí jen tak...
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    Mně se líbí ten idealizovaný pohled na to, jak by měli muži bránit svoji zem, přitom ta válka na Ukrajině je naprosto brutální kvůli dronům, kterým se nijak bránit nedá a člověk, kterej není profesionální voják, tak tam prý vydrží tak 3 dny - říkal profesionální voják, kterej ty ukrajinský civilisty cvičí kdesi v Polsku a posílá je zpátky na Ukrajinu na smrt.
    Ukrajina má asi 700 000 - 900 000 aktivních vojáků, česká republika kolem 20 000.
    Tak hodně štěstí všem kdo půjdou bránit svou zemi místo vojáků :)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CORNELA: a na to jsi prisla kde, ze ukrajinci nebrani svou zem? ze jsou u nas - ono tam existuje neco jako rotace, pripadne vyjimky pro vicecetne otce, a samozrejme cast lidi se te sluzbe bude vyhybat. ale kdyby tam statistice ukrajincu nebranili svoji zem, tak to tam vypada trosku jinak.
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    LUSINDA: Armádu nemáme spíš na nic, máme hodně aktivních záloh, kvality dost nevalny
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    MAR_TINA: Myslíš těm mladým zdravým mužům, co jsou u nás, nebrání ani svoji zemi, ale určitě se budou bít za nás?
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    ANABEL_LEE: Já jsem realista a zavcasu zmizím, nevidím jedinej důvod se abgebovat v něčem tak jistě předem prohranym
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    SITH: kdyz ty deti budou dospele, uz to rozhodovani bude na nich... Anebo bude branna povinnost a rozhodne to stat.
    BAAL
    BAAL --- ---
    LUSINDA: v prumeru i v minimalce, jasne ze ve mestech, je lepe nez na vesnicich to, ale v kazde zemi.
    SITH
    SITH --- ---
    Já si sem jistý, že jako matky budete chtít své děti mít u sebe když budete zdrhat dál na západ, než je posílat na frontu :)
    NEI
    NEI --- ---
    LUSINDA: Mně se úplně nezdá, že by nás okolní státy přišly nějak aktivně chránit. A s Amerikou bych vůbec nepočítala, ta by dala Rusku požehnání. Stejně jako Slovensko. Slovensko by se v podstatě hned vzdalo a uvolnilo by cestu, ne?

Všichni se na nás vyserou jako vždycky. :-)
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    BAAL: no počkej počkej Polák má.lepsi platy? A kde 😅 možná jen v hlavním městě.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    CORNELA: mě to manžel vysvětlovat tak, že armádu máme na max. první vlnu útoku (prvních pár hodin) pak čekáme na smluvené posily od okolních států. Takže na to nějakou kupu dětí nepotřebujeme.
    BAAL
    BAAL --- ---
    NEI: protoze polak, ktery zije v zemi ktera intezivne buduje infrastrukturu, armadu, stavy bydleni a ma lepsi platy se uplne nepohrne do hobitina, kde resime, ze ten rusak vlastne neni tak spatnej…
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NEI: ty nas jeste budou vsechny v duchodu zivit, vcetne tech kriplu, co na ne nadavaj kudy chodi
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    MAR_TINA: jako to wtz, tak jim budu treba varit nebo obvazovat naky pahyly no
    NEI
    NEI --- ---
    MAR_TINA: Poláků u nás vlastně žije malinkato.
    Nemají tam levnější jídlo a nájmy?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ANABEL_LEE: v obraně proti rusákovi bych spíš věřila ukrajinským migrantům a přizvala bych ještě nějaké poláky :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam