• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NEIŽeny, které nemají děti a muži se stejným stavem 🦄
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Kdyz ma zenska maly dite tak jde sex na par mesicu s partnerem trochu stranou a jeho frekvence se velmi snizi no. Z chlapskyho hlediska je potreba to chapat a respektovat, ze ta frekvence nebude treba jednou denne, ale jednou tydne. Problem spis je, pokud se po par mesicich ta frekvence dale snizuje.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    CUKI: no ono s tou frekvenci je to těžký. S malým dítětem máma nemá šanci vypnout a myslet na něco jiného. Ty jdeš do práce a víš že je o potomka postaráno. Jestli jste neměli hlídání tak o to víc má ta mama mentální zahul a je přirozený, že chce moc moc do práce, ne protože by byla nějaká kariérista......ale protože se chce cítit taky chvíli jako normální člověk. U nás vidím, že pokud to bude nějaký normál tak v šesti letech věku dítěte, kdy přijdou jiný starosti, ale už bude samoobslužné.
    CUKI
    CUKI --- ---
    MART1NKA: Nemonogamní verzi svého já už mám doufám naštěstí za sebou. Ze svou ženou, se kterou se teď rozcházím jsem si ověřil, že když to funguje dobře nikoho jiného nepotřebuji. Jen to prostě po dítěti už nefungovalo a čekal jsem už dost dlouho na to abych předpokládal nějakou změnu. :-(
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    CUKI: Bájne postavy to nie sú, ale rozhodne v dnešnej dobe kde môžeš mať etickú nemonogamiu takíto ľudia nepreferujú jedného partnera. :)
    CUKI
    CUKI --- ---
    Já jsem nepsal že nutně potřebuju 5x denně, jen že bych s tím neměl problém. Samo jedná se chvíle kdy na to mají oba čas. Třeba nějaká dovolená atp.

Ale 2x do měsíce je fakt mimo to co jsem schopen dlouhodobě snést to je pavda. A hlavně nejde o kvantitu, ale o kvalitu. A tam to pokulhává dost. Prostě pokud necítím že z toho má sexuální partnerka něco má, tak j to spíš utrpení. Proto jsme na konci spolu nespali už de facto vůbec. Protože o tohle fakt nestojím.

MART1NKA: Ano iniciuje chlap. S tím problém nemám vůbec. Jsem v tomto ohledu dost dominantní. Ale je rozdíl jestli ona dá najevo, že chce a nebo ne.

Ale nechtěl jsem tu zabíhat mimo téma. Šlo mi o to, že ty potřeby jsou u mužů i žen v průběhu věku dosti odlišné. A u žen to hodně mění biologické nastavení. Proto znovu píšu ptát s pětadvacetileté ženy na to jestli chce (v životě) a nebo nechce mít děti je nonsence. Tedy minimálně statisticky. Protože jednotlivé případy tady byli vždy. Možná i nymfomanky nejsou jen bájné postavy, ale otázka je jakou šanci se mají takový dva jedinci potkat.

BERUSKA_CA: Jen to né. Sex je přece především radost a ne práce! Nevěřím že takový lidé dojdou v této branži k naplnění svých potřeb. Pokud nevidím že z toho ten druhý má to co já, tak je to minimálně z mého pohledu nenaplňující. To si to raději udělám sám.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    CUKI: Hele ok, my holky sa o tom celkom bavime, sama mam i skusenosti zo svojich vztahov a ja som dost hypersexualna a pri spolocnom suziti mi 2x denne vydrzi prvych par mesiacov vztahu. A spis na dovci s cez vikend nez ked jeden musi vstavat 6:30 do prace. Cim je vztah dlhsi, tym sa frekvencia znizuje takmer u kazdeho. Zeny maju prirodzene zvysene libido 2x mesacne, tj ovulacia a kratko pred menstruaciou, inak to s chlapom v dlhodobom vztahu, ktory uz ma davno za sebou honeymoon fazu neni tak vzrusujuce. A ta tvoja generacia zien bola vychovavana v tom, ze iniciuje chlap. Z mojho okolia je teda frekvencia 2x mesacne s deckom vo vztahu 5+ let este dobra, ludia to mavaju i menej… bohuzial. Som si myslela, ze spolu nespite vobec.
    Mozno by ti prospela terapia :) inak taketo znizenie frekvencie sa ti moze stat i s niekym, s kym si sa nerozmnozil, akurat tak vyprchala zamilovanost. Mne sa toto stalo v kazdom vztahu cca po 2 rokoch…
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Buď bych po 5x denně umřela anebo je to 5x desetimunutový koitus, který by mě leda naladil, ale nedokončil ;)

Ale vážněji. Při delším vztahu ani 2xdenně, i když dítě nemáme. Prostě mám i jiný zájmy, můj (náš) život se skládá z mnoha dobrých věcí (jo, včetně práce) a ani nechci mít denně čas a energii právě na sex a tím třeba vynechat něco jinýho.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    BLOWUP: Myslím si o sobě, že mám sex ráda, ale každej den 2-5x bych teda asi nezvládla.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    Jinak, k tematu jsme si povidali s pritelkyni o jedny jeji kolegyni. Fajn zenska, mela devet let vztah s chlapkem se kterym planovali i mit deti. Uz vedeli i datum kdy na to skocej a rozhodli se jeste predtim spolu vyrazit na cestu kolem sveta, na tri mesice. Behem tech tri mesicu - asi spis ke konci - ji pritel oznamil, ze sice jako vsechno fajn, ale ze deti nechce. Pro ni to byl sok a i kdyz ji kamaradky (ktery po leta nemaj sanci najit si chlapa) radily ze to je sebevrazda, v klidu se s nim rozesla a zacala hledat nekoho, kdo by s ni ty deti chtel mit. Brala to systematicky a udajne ji nezajimalo nic jinyho nez ten lidskej faktor, jak dotycnej pusobi, jak ji s ni je.
    Behem sesti mesicu mela ctyri vazny kandidaty, z nich jednoho vybrala a ted s nim to dite ceka. Koupila si sama rodinnej domek - v jeji branzi sice nejsou az tak moc vysoky platy, ale neco zdedila - kterej bezi jenom na ni, ale s pritelem se vzali a zda se ze fakt zu zatacku pred koncem plodnosti jeste vybrala. Ptal jsem se, po ty zdejsi defetisticky diskusi, jestli se vdala "nahoru nebo dolu". Pritelkyne nejdriv moc nechapala co mam na mysli - rikala ze si proste vzala nekoho s kym ji bylo dobre. Nakonec by se to asi dalo popsat jako "normalni" manzelstvi. Oba vydelavaj podobne, oba maji nejaky zamestnani kterym si v pohode vydelaj na zivobyti. Za me fajn pribeh.

Ptal jsem se, co presne si mysli, ze udelalo ten rozdil mezi ni a tema kamaradkama. Pritelkyne odpovedela, ze ty kamaradky jsou "komplikovany".
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    BERUSKA_CA: Ale vydrzi. Ono to vetsinou netrva vecne, to za prve, a za druhy fakt existujou zensky ktery ten sex maj rady.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    CUKI: 5x denne zadna zena nevydrzi. A 2x denne s ditetem taky ne.
    Meli jsme praci takoveho a ja se s nim hadala, ze to neni normalni a on ze to normalni je a pravda, po 12h zacinal bejt dost neklidnej. Potkala jsem ho za mesic a on mi donesl potvrzeni od doktora. Ten si prej napred myslel, ze si z nej strili, ale kdyz udelal testy, tak se ukazalo, ze ma chlap nekolikrat zvyseny testosteron. No sermoval mi papirem pred nosem a hajil se, ze za to nemuze, ze je proste chovnej bejk :) poradila jsem mu, at se jde zivit do prislusneho prumyslu, spoji prijemne s uzitecnym a hele fakt tam skoncil, protoze s takovym drzet dlouhodobe krok, to zadna nezvladla. Tak sice nema zenu, ale ani nema nedostatek.
    CUKI
    CUKI --- ---
    SELENE_: Jo tohle si dost uvědomuju. I když nejde nutně o sex jako takový. Ale já to prostě potřebuju víc. Do doby než jsme měli dítě to fungovalo i když já bych klidně 5x denně. Cca v průměru jednou dvakrát za den je naprosto ok. Ale pokud to má být dlouhodobě 2x do měsíce, tak mě z toho hrabe. Vím to, jsem protivnej a agresivní. Stejně tak jsem se snažil netlačit na pilu a nechat až žena přijde sama. Ale vydržel jsem to 3 měsíce. Ona prostě sama nikdy nezačne. Ani nenaznačí. Má už jiný svět. Takže to dopadlo jak to dopadlo. Vím kde je problém ale neumím ho vyřešit.
    Já už měl takové období, že jsem se stranil pokud možno cizích žen. Protože vím, že by stačilo málo abych ujel.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    CUKI: Myslíš 20 let? :D Tie články sú o tom, že gen z nepovažujú deti za povinnosť. Narozdiel od nás, kde je dobrovoľná bezdetnosť považovaná pomaly za prejav istého extrémismu.
    SELENE_
    SELENE_ --- ---
    CUKI: ja chlapa s (malym) ditetem nechtela, nakonec jsem stejne s takovym zustala a jsem rada, ze diky tomu netlaci na to, ze by chtel dite jeste se mnou...
    SELENE_
    SELENE_ --- ---
    CUKI: ono je asi blby (na me to tak z toho, co pises, pusobi), pokud je z tebe citit, ze ten sex "strasne potrebujes" - to fakt bejva hoodne nepritazlivy...

Tim ditetem se proste vztah promenuje, je to prirozeny a imho pro dost zen pak sex neni takova priorita, protoze maji jiny i starosti a zivotni napln...
    CUKI
    CUKI --- ---
    MART1NKA: No já nevím, pořád si myslím že dramatičtější proměny dělá věk něž těch pár let rozdílu doby narození. Alespoň u generací kde si to už lze ověřit. :-D
    NEI
    NEI --- ---
    Právě jsem si uvědomila že tak moc miluju svoje vlastní hypotetické děti že je radši nebudu mít a tím je zachránim před tímhle světem a dobou a před mnou samotnou. :-)
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    CUKI: Ty si ten clanok uplne nepochopil… pozeras sa nan z pohladu svojej generacie a on pritom mluvi o ludoch, ktori vyrastli uplne v inom diskurze.

A tak v cestovatelskych skupinach mozno najdes co hladas… som bola min rok na ladovci s 2 40+ zenskymi kamaratkami, co uz mali deti na vysokej a cely svoj volny cas venovali cestovaniu.
    CUKI
    CUKI --- ---
    NEI: Zvaž dobře jestli chceš chlapa i s dětmi. To je to co postihlo můj poslední vztah. Můžeš se pak cítit špatně že jiná žena (ženy) mají s tím TVÝM chlapem dítě zatímco ty nic. Možná adopce je pro vztah lepší volba.

Já pořád cizím, že kdybych to dítě z předchozího vztahu neměl, moje žena by možná nechtěla mít děti vůbec. A já ji to věřím. Dneska samo oba naše dítě milujeme a jsme za něj rádi. To je přirozené. Ale přišlo by vůbec na svět? Já tu potřebu určitě neměl...
    CUKI
    CUKI --- ---
    LUSINDA: No, na to jsem čekal 4 roky :-( Jo, je to možná jeden z důvodů. Neměli jsme žádný čas pro sebe. Furt jsme tři. Neměli jsme žádné hlídání. Bylo to fakt hodně těžký. Ale v reálu kdyby chtěla, tak si ten čas najde. Prostě jsme se odcizili tak moc, že to už nebylo jak vrátit. Bylo to hodně obtížné období pro nás oba. Nechci aby to vyznělo, že chyba je na její straně. Já si pořád moc vážím. Je to super ženská, ale to nejdůležitější v tom vztahu prostě po dítěti vyprchalo. Když už konečně svítalo na lepší časy a přišla školka, tak si žena vzala raději přidala druhou půlku úvazku, než aby ten čas strávila se mnou. To mluví za vše. Já ji moc a moc přeju novou kariéru po které touží, ale beze mě. Já takto žil dřív taky než jsem si uvědomil že jsem jen promrhal velkou část života. Já si svého času na světě vážím a nechci se toho účastnit na to je můj život příliš krátký. Potřebuju po svém boku ženu, která si to také uvědomuje.
    Já jsem schopen zvládnou asi dost věcí, ale pokud se neshody neurovnají v posteli a nechá se to vyhnít, jde to všechno do .... :-( A pokud na ženě vidím, že sex je spíše ze zvyku a ne, že fakt chce, je mi z toho na blití. Tohle je podle mě důvod proč většina mužů ze vztahu odchází. Žena dosáhne svého vysněného dítěte a chlapa už pak nepotřebuje. Je to sobecké? Možná. Ale pokračovat v tom divadle se nedá do nekonečna.

MART1NKA: Tohle je to poslední co řeším (v oblast toho starat s o cizí děti) to mi vůbec nevadí, ale většinou se to vylučuje s cestováním, což je pro mě společně se sexem velmi vysoko postavená potřeba na mé Maslowově pyramidě. :-(

Jo, jsem na prd otec, já to o sobě dobře vím. Jedno dítě nevidím 3 měsíce v roce, protože s námi cestovat nemohlo (už je v pubertě). Ale snažím se mu to vynahradit po zbytek roku. Je to ode mě sobecké? Asi ano, ale já cestování ke svému životu potřebuju, jinak to už nebudu já. A tohle není problém jen dětí, ale i žen které by takto chtěli žít. To je dost specifická a malá skupina žen. A většinou jsou mnohem mladší. Mě už je přes čtyřicet takže žena, které je pětadvacet bude někde jinde. A na víc za pět, nejpozději za deset let to dítě pravděpodobně bude chtít a příběh se bude opakovat. Takový vztah je pouze o zneužívání jeden druhého. Seberu té ženě čas si najít někoho kdo o to mít děti stojí. Tohle není rovnocenný vztah. Proto jsem reagoval na ten článek. U těch žen tohle období teprve přijde. A vysoký zájem takto mladých žen o starší muže je způsobem většinou hormony.

Ale já chci buď všechno a nebo nic. Raději budu celý život hledat, než žít nespokojený. Na jednu stranu sobeckost na druhu stranu se s takovým člověkem (mnou) pak žít nedá.

V tomhle nejsem pro většinu žen žádné terno. Vím to moc dobře. A ženy 35+ už saze hledají spíše vyšší životní standard a usazený klidný život. Já jsem možná zajištěný, ale nehledám luxus, naopak se spokojím s málem za cenu toho že budu moci cestovat a poznávat nové země a nové lidi. Mým snem je probudit se každé ráno na jiném místě, ale vím že to nejde skloubit s mými dětmi. Tak hledám alespoň malý kompromis na 3 měsíce v roce. Proto to své ženě vůbec nemám za zlé. To fakt není pro každého a on se vidí už jinde. :-(

Ale jinak mi přijde, že žena s dětmi je rovnocennější lepší vztah. Tohle je pouze má specifická situace. Chlap navíc nemá k cizím dětem takový odstup jaký mají bezdětné ženy. Protože pak najednou získají potřebu mít s ním svoje děti. To je podle mě to co se stalo mě. Prostě ex mela se mnou dítě a já s ní nic! To může být pro ženy velmi bolestivé.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam