• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUCIENVibe coding
    ABAP
    ABAP --- ---
    LAAZI: díky za tip. Je to působivé.

Aplikaci, kterou jsem mastil roky v .net lze ve Firebase nechat vygenerovat i bez znalosti toho jazyka zhruba za tři hodiny.
    Šlo o netriviální RTF poznámky organizované do hierarchického stromu s pokročilou editací stromu drag'n'drop, ukládáním a načítáním včetně obrázků do souboru, kopírováním uzlů s celými podřízenými stromy.

- hodně se zasekl, po dropnutí uzlu si pokazil index a nedokázal to opravit. 13x fix it přineslo stejnou chybu a novou omluvu. Po 14té to opravil.
    - serializace a deserializace dat byla nekonzistentní 4x fix it
    - když to bylo téměř hotové, po poslední úpravě přestalo UI reagovat na myš i kontextové menu. 6x fix it a vysvětlování co je špatně

- jako celek je to opravdu velmi dobré a potvrzuji, že i blbuvzdorné.

Ovšem:

- nechtěl bych být v situaci, muset na tom rychle něco ručně opravovat, asi bych to uměl, ale opravdu hodně se mi nechce
    - vlastně jsem se při tom o té aplikaci, procesech a strukturách nic moc nenaučil, celý proces byly z mé strany příkazy a generátor pak "karbonizoval koksohydráty"
    - aplikaci lze publikovat pouze po zaplacení, to nevadí, na vyzkoušení to stačilo
    - mám dojem, že bez zkušeností se skutečným a dlouhodobým vývojem takových aplikací bych neměl představu a nebyl schopen generátoru přesně zadat, co konkrétně chci a co je kde konkrétné špatně

Děsivě dobré. Moc nechybí a programátoři nebudou mít co žrát...

LAAZI
    LAAZI --- ---
    Jo ja si ted navibecodil sam pro sebe appku na telefon, co mi zacne pipat minutu (a pul) potom, co macknu tlacitko, abych nezapomel, ze vlastne u toho cvicim a dal dalsi serii.

Ve firebase studiu, aniz bych vedel cokoliv o programovani pro android, kliknul sem tam na nejaky "Flutter", zaclo to delat nejake dart scripty, pushovat do gituhubu, spoustet ten firebasi emulator v debug modu atd..
    Po chvili klikani appka funguje, dokonce se v ni da nastavit ten interval posuvnikem.

Co mi prislo zabavne, kdyz jsem si rekl, ze chci i nejakou nedefaultni ikonku, tak mi nejdriv sdelilo, ze importuje nejaky temata a pripravi adresarovou strukturu a ze jenom nahradim icon.png, ale kdyz sem se ho zeptal (btw Gemini 3 nejakej ten zakladni), co by doporucilo pouzit pro vygenerovani te ikonky, tak si vzpomelo, ze je vlastne od Googlu, takze vlastne Imagen a ze to vlastne muze provolat a vygenerovat, takze se pokusilo udelat dart script na vygenerovani te ikonky, coz neslo protoze "nemuzu volat imagen api z kontextu te aplikace, musim z kontextu firebase studia", coz se pokusilo vyresit tak, ze si zalohuje nejaky ten main dart script a da to primo do nej. Coz pochybuju, ze by fungovalo, takze sem tomu rekl, at se vrati k te verzi, kdy nahradim soubor icon.png.
    (Takze pokus o robot uprising thwarted)

V ramci tohoto procesu pridelalo do appky ikonku na prepinani denniho a nocniho modu aniz bych neco takoveho chtel a ztratilo slider na nastavovani intervalu (nechalo pouze textovy input), takze jsem ho musel poprosit at to tam prida jeste jednou :)

Nicmene urcite mnohem lepsi, nez kdybych to psal ja :)

Zkousel jsem v ramci toho Android Studio, Antigravity a jeste cosi, ale to Firebase Studio mi prislo pro ucel male appky pro android nejlepsi - ze to umi poustet ve svem prostredi rovnou i ten debug na virtualnim devicu a hodne tech veci kolem udela samo (respektive na kliknuti na "zelenou fajfku")
    Kdyz bych delal webovou appku, tak by asi byla lepsi ta Antigravity s tou svoji chrome extension.
    LUCIEN
    LUCIEN --- ---
    Pomalu začnu, klasicky masakry v práci, tak není čas moc se rozepisovat, ale... je to perfektní na prototypování, osahávání novejch technologií, atp.

Use case 1.
    Musel jsem udělat menší microsite a klient k tomu chtěl CMS, naštěstí se nám ho podařilo zlomit do Sanity CMS. Neznám, nikdy jsem nedělal. Tak jsem microsite ve Vue rovnou dělal s tím, že tam bude headless Sanity. Rozsekal to do komponent, ty okomentoval, spustil nad tím claude /init a popsal Claude jak si to představuju. Bum - s lehkou pomocí jsem za 2h měl komplet napojení na Sanity. Věc co bych jinak dělal složitě s WP jsem měl fakt rychle, lehce a pěkně hotovu s pomoci Claude. I ručně by mi to trvalo se Sanity dýl - napsal za mě veškerý schémata, všechny komponenty sám napojil, ... jen jsem dával review a případně ho lehce korigoval.

Na tyhle menší věci mi to přijde fakt skvělý.
    TOM
    TOM --- ---
    tak já se rovnou pochlubím reklamou na sesterský klub
    od myšlenky "mohl bych to udělat" přes brainstorming s Opus 4,5 (Claude) až po testování: 18 minut přesně
    [TOM @ Tampermonkey 🐒 - máte užitečný skript? a mohli bychom ho vidět?]
    TORI
    TORI --- ---
    Vítejte a ať se vám tu líbí.

Můžete pozvat své přátele.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam