• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUCIENVibe coding
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Jak je na tom ten codex s kvotama? A to si teda předplatíte normálně plán tady a pak se to propojí s vs code?

Je to validní volba i teď po té aféře kdy od OpenAi všichni odcházej? Nebo jedete přes API pay per request?

TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    tyjo pecka, preve jsem si s Claude konecne prizpusobil digitizer pro FreeCAD, ze mi zmeni velikost kreslici plochy a po strane nahaze klikaci zony napojeny pres socket primo na funkce freeCADu. Bomba! A pri alt-tab okamzite prepina celou plochu na normalni pouzivani...
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    REDSNAKE: codex pouzivam normalne v ramci copilot extension ve vscode
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Jak ten codex pouzivate prakticky? Jde to naroubovat nak bezbolestne do ide?
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    SKAFF: codex je od koho?
    SKAFF
    SKAFF --- ---
    potřeboval jsem docknout header, aby mi zůstal kde je při vertikálním scrollu.

opus 4.6 - sežral asi 20% denního bugetu a chcípnul
    sonnet 4.6 - refaktoroval 10 souborů, vytvořil x funkcí a změnil kompletně rendering a strukturu v headeru a stejně to posral

Codex 5.3:

Done. Je to sranda příklad, ale je asi fajn vystoupit někdy z bubliny :)

TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    TOXICMAN: claude code mam na virtualu, kterej je voklestenej, takze ixkovy veci jedu pres webchat... no boze.
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    TLOUDEV: webový chat není uplně to správné místo :)
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    :-)

LUCIEN
    LUCIEN --- ---
    REDSNAKE: Za mě Claude zatím asi top. Ale neplatím si ho, platí firma, tak nevím jak je na tom cenově s konkurencí.
    KAPPI
    KAPPI --- ---
    Kdyby někdo řešil, jak dostat svoji filmovou knihovnu ve 4K na flash disk a přehrávat ji na Apple zařízeních (nejen těch) bez překódování, měl NVIDIA GPU a spoustu času — https://github.com/kappi/transcoder-control

Je to Docker image, takže extra jednoduché na zprovoznění (testováno na linux hostu, na win by to mělo taky fungovat, ale bude to chtít si s tím pohrát kvůli nvidia driveru).

Dělal jsem to s Claudem, dlouze testoval a vychytal snad všechny mouchy. A že jich bylo — těch kombinací formátů videí, titulků atd…

Nápad na převod videotéky jsem měl už dlouho, chtěl jsem mít vše kompaktní na cesty. Další projekt, který plánuji, je nějaká ARM deska s podporou NVMe SSD, na které poběží Jellyfin, bude dělat Wi-Fi hotspot a budeme se na to s přáteli připojovat a koukat každý na to, na co bude chtít — hlavně na dlouhých přeplavbách na lodi :D

Proto mi šlo o co nejkompaktnější, stále dobře sledovatelné 720p ve formátu pro Direct Play na iOS.

Jedna z podstatných věcí je, že zachovávám audiostopy pouze s vybranými jazyky — CZ, EN, JP a CHI (výběr se dá změnit v transcoder.py). Pokud ani jeden není ve videu přítomen nebo není správně označený, zachovají se všechny dostupné.
    Titulky zachovávám všechny, které jsou. Pokud je film nějaké anime a má titulky v ASS/SAA formatu (ruzna grafika a šaškárny), tak je převedu do klasického textu a nacpu do mp4 kontejneru k filmu. Zároveň původní ASS formát vyextrahuju vedle do souboru a přiložím. Dají se potom použít v přehrávači, který je podporuje (třeba jellyfin a VLC to umí a vezme si je).

Tak třeba se to někomu taky hodí :D
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Chystám se na refaktor jedné aplikace a rád bych si předplatil nějaký startovací tier nějaké služby. Chvíli jsem z toho vypadl a jak všichni víme, podmínky, nabídky a trh se mění - budu rád když se podělíte o aktuální zkušenost kdo dává nejlepší kvoty a s čím jste spokojení.

Díky!
    SKAFF
    SKAFF --- ---
    Tohle jsem "napsal" po večerech a během března do toho onboarduju v testu dva (velký) enterprise klienty, který klasicky vedou produktový / projektový development v excelu - zatím jako interní tool, s plánem to rolloutnout ven (securita, db performance, audity - ještě relativne dlouhá cesta, ale...)

Je velmi možný, že monday / notion jsou turbofucked. Ne kvuli mě nebo že by tohle byla konkurence - je to přecejen dost simple, ale kvuli tomu, že tohle je možný. 0% napsano mnou - nejsem dev.

Organizační struktura a user managment s řadou Auth providerů (Entra, Google atd)
    Dynamický dashboardy
    Zcela custom EAV
    Realtime collab
    Table + Timeline
    Audit logy
    Detail panel se 100% customizovatelným views
    Importy z excelu
    Exporty do excelu
    Synced dash (tj dá se to použít jako zobrazovátko z existujícího toolu)
    Unsynced dash (tj content si naleju sám a udržuju)

CMLKA
    CMLKA --- ---
    JEREMIUS: claude code jde na Antigravity napojit přímo
    TOM
    TOM --- ---
    JEREMIUS: 16€ měsíčně (verze Pro, roční platba) je nic, platím to ze svého... a platil bych klidně i 10x víc
    tak až ti dojdou nervy s gemini, víš, co vyzkoušet ;)
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    TOM: No Claude si platit nebudu, když už mám Gemini :-) Ale na Zandla jsem ještě nenarazil, koukám se, že ten borec taky dělá do všeho. Mrknu na to, počítám, že to půjde použít s modifikací na Google alternativy
    TOM
    TOM --- ---
    JEREMIUS: placené jako v práci? Mám taky, občas si porovnávám totožný prompt na nějaký jednodušší (relativně) úkol, a z geminy/chatgpt/claude vyhrává vždycky claude.
    https://youtube.com/playlist?list=PLhQUMNDqmMREKeByxOtIt-6gnj2TB1VXK
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    Nemáte tip na nějaký ultimátní tutorial do vibe codingu, který by shrnul vše podstatné? Zkoušel jsem nějaké skripty klasicky v chatu. Nyní dělám věci v Antigravity (mám placené Gemini), ale už nějak nevím, jestli/proč zkoušel Jules nebo CLI. A vlastně nemám moc přehled, jak tu AI ideálně proptovat, dělám to zatím spíš jen pocitově a využívám toho, že jsem kdysi programoval. Zkoušel jsem pár videjí, ale jsou to vždycky jen nějaké divné střípky, nic uceleného. Předem díky
    PLECH
    PLECH --- ---
    Jakožto aktivní vývojář programující 27 let Vibe codingu moc neholduju, ale zkusil jsem for fun napsat python aparát čistě pomocí chat gpt, včetně dockerfilu a docker run příkazu.

Skript kouká každých deset minut na RSS feed z Instagramu Nathana Pyla, potom pomocí vision api zjišťuje, jestli jsou obrázky Strange Planet komiksy nebo jen random džouky, a následně pomocí nyx api obrázky vkládá do auditka níže. Ukládá si persistentně stav, aby neduplikoval posty.
    [Regularly Scheduled Humor Rectangles :: Strange Planet auto feed]

Fungje to.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam