Zdar, nemám teď moc čas, ale mám morální povinost to tady aspoň trochu odpichnout. Bohužel to je NOT Prague alert.
Asi sem plácnu pár nějakých kapitol o tom, na co se připravit, pokud se to člověk rozhodne vyzkoušet. Ale na start bych chtěl říct, že pokud člověk ideálně ještě s někým má možnost se 24/7 střídat, není moc čeho se bát. Krom střetu s realitou nebo vašimi příbuznými. To je asi nejhorší, tedy individuálně. :)
Dostali jsme se do péče k paliativního týmu z Fakultní nemocnice u Sv. Anny (FNUSA, Brno - JMK a asi i Vysočinu dělaj) a přeš počáteční dost oLOL informace, co se nespojovaly s realitou, musím říct, že tato služba je výborná. O tom zavádění služby sem ještě post hodím.
Tým ze startu denně jezdí za pacientem, k dispozici je nonstop pohotovostní linka, kdy vám to zvednou moc hodní lidé 24/7/365. Oni všichni kolem toho jsou moc hodní, jinak by to ani nemohli dělat, že. Dost to nabíjí ty setkání. Toto považuju jako zásadni. Samozřejmě krom nějakých začátků, terénní ambulance vám nedelá hygienu, takže ošetřovatelka je nutná. Zavisí asi na závažnosti stavu, ale myslím, že málo kdo se bez ni obejde. Pokud nejste z oboru a máte doma terminální stav.
Máte tady někoho doma? Trošku jsem si to nechal založit, abych tu mohl nadávat, ale i tak trochu osvětlil, že podpůrné služby, jo zapomněl jsem uvést - hrazené z veřejného pojištění! -, jsou asi úplně jinde, než před 10 lety.
Pokud se to tu nerozjede, asi sem naházím nějaké postřehy v ucelených příspěvcích nebo nahoďte,co by vás zajímalo nejvíc. Ale teď musím zas zaklapnout NB.