• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREAT_RChudoba - Jak ji přežít, jak s ní zatočit
    Doba je zlá a mě zbylo v kontaktech pár lidí, kteří se potácí kolem nuly až mínusu. Jakákoliv diskuze s nimi je namáhává, lítají od problému k problému a pak dělají chyby, obrací se na špatná místa, nechávají se ojebat. Stahuje je to čím dál víc dolů. Existuje ještě nějaký návod, jak přežít chudobu, pokud ještě nejste úplná troska, když ji z vás ten systém chce udělat? Jak přežít dluhy, co ani nestojí za insolvenci? Jak se dostat z pekla ubytoven? Jak se z toho nezbláznit a neskončit u Čechoslováků?

"Chudoba vás naučí milovat každý centimetr vašeho domova. Strohý obývák? Ne, to je přece 'designové studio na minimalismus', kde každý polštář má svůj důvod a příběh!"

Pokud jsem stý duplikát na stejné téma, tak se smažu :-)

Nadační fond proti dluhové pasti | NFPDP
    https://www.nfpdp.cz/
    rozbalit záhlaví
    LEDNICE
    LEDNICE --- ---
    Exekutoři nikdy neměli být soukromí jako je to u policie nebo vězeňská služby!
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    IOM_NUKSO: já proti té profesi nic nemám. Ale nelíbí se mi, když jí lidé nevykonávají řádně, ale flákají to.
    1) pokud dlužím 200-300Kč, tak není důvod vyblokovat komplet majetek v hodnotě 15 000 000 Kč viz článek. Stačil by na to jeden účet. A pokud ten člověk vlastní firmu, tak to blokuje i podnikání. Ale to ta automatizace asi udělat částečnou blokaci v rozumné hodnotě.
    2) pokud jeden člověk obsluhuje 110 000 exekucí a to se týká pouze jedné firmy, která mu předává ty pohledávky, tak si neumím představit, že by řádně a svědomitě komunikoval s dlužníky. Určitě exekutorům náleží odměna, za čas který stráví tou prací. Pokud by měl třeba 50 000 exekucí ročně a pracoval 160 hodin měsíčně bez dovolené vč. svátků atd. tzn 50 000 / (160*12) = cca 26 minut na jednu exekuci komplet.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    JARDABEREZA: jako ne ze bych chtela chranit exekutory, ale to prece neni jen na dva kliky, snad vsechno je dneska automatizovany ne a praci stejnak mame. A taky je kazdej nenavidi, riziko, ze jim nekterej dluznik ublizi, ja bych teda jako exekutor ani nespala, to maj delat zadarmo?
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Nemám zkušenosti, ale asi by se na nástěnku hodily nějaké takové odkazy
    Nadační fond proti dluhové pasti | NFPDP
    https://www.nfpdp.cz/
    GREAT_R
    GREAT_R --- ---
    JARDABEREZA: Nó a tohle bylo zrovna Brno :-)
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    GREAT_R: Z toho co jsem četl, tak exekutoři pro dopravní podnik v Praze jedou na velké objemy. Ať už jde o velké částky nebo pár korun, zadají člověka do systému a ten vysype příkazi na blokaci všeho co ten člověk má, ikdyby to byly miliony. A pak si ještě účtují poplatky za práci, přestože na to mají systém za ně a skoro se tomu nevěnují. Tady jsem odemknul článek: https://archiv.hn.cz/c7-66691320-11um3n-18bd62afe4f15b2

Další exot vymáhal dvě pohledávky místo jedné: https://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/hn-exekutor-podkonicky-uz-neuctuje-dvoje-naklady-za-cernou-j/r~2910d32c599d11eca1070cc47ab5f122/ a tento člověk spravuje(spravoval) pro pražský dopravní podnik 110 000 exekucí... což by bez automatizace asi nedal. https://archiv.hn.cz/c7-67003150-11um3n-40243bf1cc29b2c

A některé dětské dluhy za jízdu na černo byly oficiálně odpuštěny. https://archiv.prahatv.eu/zpravy/praha/praha/11177/prazsky-dopravni-podnik-zastavil-exekuce-deti
    GREAT_R
    GREAT_R --- ---
    JARDABEREZA: Ono to muselo být někdy dlouho nazpět a asi mu tehdy rodina prostě vyhodila pár dopisů s pruhem a bylo to. Nebo na to sral sám a myslel si, že mu to projde. Taky mu našli dětský dluhy za MHD, taky klasika.
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    GREAT_R: S VZP je možné se domluvit na splátkovém kalendáři. Menší částka každý měsíc. Nejhorší je když ze strany dlužníků nevidí žádný zájem a komunikaci to řešit, takže to pak postoupí dál, kde to pak naskočí asi jako jedna velká částka u exekuce + poplatky za exekuci?
    GREAT_R
    GREAT_R --- ---
    LUSINDA: jeden z těch známých, tomu se z těchto a dalších důvodů rozpadla rodina, skončil po ubytovnách a şpatných pracích, ale postupně sleduje, že se mu už dluhy začínají vykrývat, ale když byl na nule okamžitě se munobjevila exekuce, že nekdy v minulosti neplatil sociální a zdravotn, takže je zpět 50k v mínusu. A jinak majitelé ubytoven jsou lidský zrůdy. Vyženou jednoho dlužníka ven, aby tam nacpali bandu novejch, ze kterejch maj šanci vytáhnout trochu víc peněz. Zavšivený místa za peníze, za který byste měly kralovský podmínky ve spolubydlení.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    LUSINDA: omlouvám se, ale autocorect je teda dobrý pohádkář.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    HOWKING: ono se to musí trochu brát případ od případu.....pro dluhy vznikly, zjistit nějaký vzorec chování. Zkusit konzultaci s dluhovou poradnou. Pokud má někdo nemovitost tak je pro tyhle nebankovní společnosti golden mine. A to doslova. Pro mě osobně není ztracený nikdo, Alena ty druhy straně musíš vidět aspoň snahu.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Zkoušel jsem pomoci jedné hodně vzdálené části mé rodiny. (adoptovaná dcera od mého strýce). Zainvestoval jsem do ni i dost peněz (desetitisíce) a výsledek byl, její stále větší odvaha žádat o další peníze a nikam to nevedlo. Pomoci umořit dluhy nestačí, mindset se nezmění. Takže jsem ji nakonec poslal do prdele, jak to dopadlo dál nevím, nepátrám. Co se mi doneslo, tak snad přišla i o dům, který strýc postavil.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    LUSINDA: jako king od šmejd mi z toho vyšel Avafin.....což je teda úplně ultimátní lichva. Půjčíš si dvacet a pak splacis 7,5 (což jsou jen poplatky a nic z půjčky se ti neodecte 😄 taková perpentummobile půjčka.

https://www.avafin.cz/
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    GREAT_R: já osobní zkušenost nemám,ale teď pomáháme jednomu duchem slabšímu rodinnému příslušníkovi s dluhovou spirálou. Rozkrýt vše byl teda hodně velký oříšek a co mě zaujalo tak existují weby, kde zadas osobní údaje (včetně rodného čísla! WTF!) a tyhle moc milé společnosti se ti samý ozvou že ti půjčí.
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    GREAT_R: Je to zajímavé téma. Osobní zkušenost nemám. Ale vzpoměl jsem si na pořad "Krotitelé dluhů", který jsme si kdysi pouštěli na střední škole v rámci ekonomie. A těch příběhů je tam dost. Občas to lidi jen nedomysleli a dalo se to spravit. Ale občas to bylo o nastavení člověka... sehnali mu práci na stavbě na kterou měl kvalifikaci, přišel párkrát a pak se mu tam prostě nechtělo chodit pracovat. Kde není vůle, tam je těžká pomoc. https://www.csfd.cz/film/253087-krotitele-dluhu/prehled/
    GREAT_R
    GREAT_R --- ---
    Ahojte, je čas na výkop. Proč mě napadlo tohle založit? Spatřil jsem v týdnu post ZEBROWSKI a ten film jsem si pustil. A jelikož jsem takovej jakej jsem a kolem toho domu jsem dlouhý roky jezdil, tak to se mnou i trochu zarezonovalo. Jsem v kontaktu s asi třema lidma, kterých se ta chudoba celkem týká. Slušně si za to můžou sami, ale aj jsou ve vleku, kdy se jeden problém nabaluje na druhej. Rodina stojí za vyližprdel, selže jim bydlení, selže jim několik prací po sobě, objeví se starý dluh v mnohem dražší podobě, ale na insolvenci to není, onemocní se. Ten kontakt je někdy namáhavý, protože buď tam děláte člověka, který vyaruje před nějakým průserem, na který nakonec dojde, protože to bylo dopředu jasný jak den, že to musí skončit průserem nebo jsou to i žádosti o pomoc, kde jsem schopný vyhovět leda tak tím, co "je pro mě skoro zadarmo". Víc nemůžu, nejsou moje zodpovědnost. Občas věci vypadají i nadějně, že je tam nějaká šance, že se to zvrátí a už to bude dobrý a člověk bude moct začít odznova, ale to moc nedopadá...

No, co vy? Podařilo se vám třeba někomu nějak smyslupně pomoct nebo někoho někam poslat, že to fakt pomohlo? Máte děsivou storku z ulice nebo ubytovny? Máte nějakou storku, kdy to dopadlo dobře?
    TORI
    TORI --- ---
    Vítejte a ať se vám tu líbí.

Můžete pozvat své přátele.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam