Ahojte, je čas na výkop. Proč mě napadlo tohle založit? Spatřil jsem v týdnu post
ZEBROWSKI a ten film jsem si pustil. A jelikož jsem takovej jakej jsem a kolem toho domu jsem dlouhý roky jezdil, tak to se mnou i trochu zarezonovalo. Jsem v kontaktu s asi třema lidma, kterých se ta chudoba celkem týká. Slušně si za to můžou sami, ale aj jsou ve vleku, kdy se jeden problém nabaluje na druhej. Rodina stojí za vyližprdel, selže jim bydlení, selže jim několik prací po sobě, objeví se starý dluh v mnohem dražší podobě, ale na insolvenci to není, onemocní se. Ten kontakt je někdy namáhavý, protože buď tam děláte člověka, který vyaruje před nějakým průserem, na který nakonec dojde, protože to bylo dopředu jasný jak den, že to musí skončit průserem nebo jsou to i žádosti o pomoc, kde jsem schopný vyhovět leda tak tím, co "je pro mě skoro zadarmo". Víc nemůžu, nejsou moje zodpovědnost. Občas věci vypadají i nadějně, že je tam nějaká šance, že se to zvrátí a už to bude dobrý a člověk bude moct začít odznova, ale to moc nedopadá...
No, co vy? Podařilo se vám třeba někomu nějak smyslupně pomoct nebo někoho někam poslat, že to fakt pomohlo? Máte děsivou storku z ulice nebo ubytovny? Máte nějakou storku, kdy to dopadlo dobře?