• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HIROSSViralita | Nápady pro tvorbu | socialni site a videotvorba | videoklipy a reels
    HIROSS
    HIROSS --- ---
    NOISEGATE: vraj sa to ešte dá "naškrobiť". rozrobiť vodu a škrob, napnúť plátno a rozprašovačom postriekať škrobovou vodou. potom keď to vyschne tak už by to malo byť rovné.
    Ale ešte som to neskúšal. To mi poradil kamoš filmár.
    Avšak originál "škrobenie" vecí čo som pozeral na nete je ľudová tradícia. kde to celé namočíš do škrobu a potom aj žehlíš. tu je príklad :D
    Myjavská oblasť – škrobenie a žehlenie sviatočného perkového ručníka
    https://www.youtube.com/watch?v=cRR_oVz7K9k

ale myslím že na to plátno stačí ten rozprašovač a ani netreba žehličku.
    (ale neskúšal som to ešte. neviem či to neurobí napríklad tmavé alebo svetlé fľaky...0
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    HIROSS: tak škoda no, za mě trochu vyhozený peníze. prodejce když jsem mu psal jak to vyžehlit mi "dobře" poradil -že si mám nastavit menší hloubku ostrosti tvl :-D
    HIROSS
    HIROSS --- ---
    NOISEGATE: Tak skusil som dneska práčku. moc to nepomohlo...
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    HIROSS: vodu, i naparovaci zehlicku jsem zkousel, nepomohlo, chce to opatrne, ja mam umelinu, pracka me nenapadla, to musim zkusit
    HIROSS
    HIROSS --- ---
    NOISEGATE: ja som žehliť ešte neskúšal... (nechcem to spáliť, neviem či to je 100% bavlna atd.) a tu parnu zehlicku na zavesene veci mam pokazenu.
    pozeral som na nete že pomáha keď postriekaš vodou z rozprašovača. no skúsil som asi na trikrát nasprejovať vodu a nechať vyschnúť. pomohlo to veľmi slabo.
    ale vo všeobecnosti tá voda ti povolí / zrelaxuje tie vlákna materiálu. čiže ja ešte plánujem celé plátno dať do práčky na 40 stupňov vyprať. a potom zavesiť na balkón alebo ísť ku niekom kto má podlahové kúrenie a rozpestrieť to tam na podlahu :D a uvidíme či to pomôže... ale do budúcna aspoň už viem že treba materiál ktorý sa nekrčí. alebo nejaké samonapínacie plátno (s nejakým elastickým rámom....)
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    HIROSS: stejna zkusenost, koupil jsem hnede pozadi na toceni produktu a je to pouzitelne jen velmi omezene, protoze to proste nenarovnas. zehleni, vyveseni, nepomuze nic
    HIROSS
    HIROSS --- ---
    pozor pri kúpe greenscreenu. väčšinou príde pokrčené a veľmi ťažko sa žehlí/narovnáva...

HIROSS
    HIROSS --- ---
    HIROSS
    HIROSS --- ---
    tip dňa:
    Kamera na stropnom ventilátore.

Ceiling Fan Camera Trick
    https://www.youtube.com/watch?v=Ul-cw3GXJe4

dá sa s tým pohrať aj v postprodukcii....
    Vypočuj si album :) #rap #hiphop #czsk #music
    https://www.youtube.com/shorts/E-Qud89XN2U
    HIROSS
    HIROSS --- ---
    This CLAMP is SUPER! 👌🏻📸 [Must-Have Camera Gear]
    https://www.youtube.com/shorts/vaqA6DtDngQ
    HIROSS
    HIROSS --- ---
    Tip dňa:
    Svorkový držiak na kameru.
    Ideálne sa prichycuje o pohyblivé veci.

HIROSS
    HIROSS --- ---
    Tip dňa:
    Greenscreen cap.

príklad:
    TikTok - Make Your Day
    https://www.tiktok.com/@hiross_xd/video/7599796523668376834

HIROSS
    HIROSS --- ---
    Tip dňa:
    Farebné Osvetlenie
    stoji pár eur a ovplyvní zabéry maximálne.

HIROSS
    HIROSS --- ---
    Trochu pesimistické video, ale poukazuje presne na to ako nás scrollovanie zmenilo a aké praktiky content creatori používajú...

Nechal jsem si změřit mozek na brainrotu
    https://youtu.be/l7_Od29LJWQ?si=WnGWHCaZrFef-tSM
    HIROSS
    HIROSS --- ---
    HONZA09: jo, je to trochu paradox alebo oxymoron, skôr by som to ale bral tak, že ak používaš tieto praktiky pri nahrávaní, tak budeš pôsobiť menej amatérsky...
    A ak by sa stal z tychto unique shots mainstream, tak by vyšlo nové video s novými nápadmi :)
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    HIROSS: Videl som aj zopár ľudí ktorý sa fakt nakoniec stali influencermi, a ľudia ich fakt poznali len ako "toho čo robí cringe videá na tiktoku" a nie ako umelca.

...

Pravděpodobně to bylo tím, že to byli někdo, kdo robí cringe videa na tiktoku a ne umělec.

...

Jinak teda pan bývalý prezident Zeman tvrdil, že umělec tvoří, když má hlad.

Jedno přísloví tvrdí, že sytý hladovému nevěří.

Dneska už jsou všichni přesycený tunou obsahu na sociálních sítích a streamovacích platformách.

Z toho mi vyplývá, že umělec, co se prezentuje cringe videí na TikToku je nedůvěryhodný.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    HIROSS: Když je manuál na to, jak to natočit, aby to měl v klipu skoro každej, tak ty záběry nejsou asi moc unique už z podstaty. :)
    HIROSS
    HIROSS --- ---
    Najsmutnejšia vec, ktorú veľa umelcov zistilo, je to , že keď chcú byť virálnymi, musia sa stať influencermi a "denne postovať stories na TikTok", alebo pravidelne postovať veci na IG / YT shorts atd...
    Videl som aj zopár ľudí ktorý sa fakt nakoniec stali influencermi, a ľudia ich fakt poznali len ako "toho čo robí cringe videá na tiktoku" a nie ako umelca.
    Videl som veľa príkladov kde zabehnutí influenceri sa rozhodli urobiť nejakú hudbu a tracky a veľakrát ani nemusia mať talent. môžu robiť aj priemernú generic hudbu, a hneď tam majú čísla.
    Prípadne aj keď sa nejaký artist rozhodne proste len postovať svoju hudbu. a robí to denne s tym istym trackom tak potom ked mu da niekto follow tak len scrolluje cez 30 reelsov s rovnakou hudbou, čo môže zapríčiniť aj následný unfollow.
    Poznám aj ľudí ktorý toto absolutne neriešia. majú 3 - 4 albumy s hudbou, robia ďalšie, a na tých trackoch majú 200 prehratí.
    Buď to robia "len pre seba" alebo vravia "tá hudba sa šíri sama, sama osloví svojích ľudí", ale v dnešnom presýtenom internete rôznym contentom sa tá hudba dostane k tým ľuďom veľmi ťažko.

Žijeme fakt v divnej dobe. Kde reklama už nie je všetko a ľudia ktorí denne scrollujú majú len pár sekúnd pozornosti a keď si ich pozornosť nezískate nejakým hookom alebo dopamínovým efektom hneď na začiatku reelsu, tak scrollnu ďalej.
    Je dosť smutné ako scrollovanie ovplyvnilo ľudskú myseľ... A v tejto dobe už sú celé vedy o tom ako si získavať pozornosť publika.

Ak máte nejaké podobné skúsenosti. kľudne odpovedzte na tento post :)
    HIROSS
    HIROSS --- ---
    Brutally Honest Truth About Music Ads
    https://www.youtube.com/shorts/H_fKQHQQEQU
    HIROSS
    HIROSS --- ---
    Robil som trochu research ohľadom proma pre reels.
    Osobne som si skúsil Youtube a Instagram.
    Záleží čo je cieľom vášho proma. V mojom prípade to boli Návštevy Youtube kanála / dostať diváka z reelsu na youtube aby si prehral môj track.
    Podľa mňa najlacnejší a najlepšie dosahy má Youtube shorts.
    Youtube má pekne voliteľné koľko chcete zaplatiť a počas akého časového horizontu má promo fungovať (tj. jak dlho ma trvať)
    Youtube má voliteľný len vek a krajinu, čo sa týka cieľového publika. (Samozrejme možno že implicitne to tam nejaké algoritmy doladzujú.)
    Na druhej strane Instagram je oveľa drahší oproti Youtubu

Za rovnakú cenu som dosiahol takéto výsledky na IG a na YT promovanom rovnakom reelse.
    IG - 1500 zhliadnuti, 200 skipped zhliadnuti, 14 prekliknutia na full YT videoklip, 1 follower, 10 zobrazeni ig profilu, trvanie 5 dni
    YT - 15 000 Zobrazení miniatúri , 490 zhliadnutí reelsu, 90 subscribers, trvanie cca 20 dni
    ( YT Zobrazenia = miniatúri pri hľadaní / odporúčané videá / alebo ako short scrollnute cca do 3 sekúnd)

Aby som Instagramu úplne nekrivdil, Má veľmi dobrý výber cieľového publika. Algoritmus selektuje komu ukáže reels aj podľa ich záujmov.
    napriklad klasicky reels boost ma tieto parametre:
    Lokalita,Vek,Pohlavie,Jazyk,Vzdelanie,Stav vzťahu,Pracovná pozícia,Odvetvie zamestnania
    Plus dá sa ísť aj do ešte väčších detailov cez Meta ads manager.
    Keď už spomínam Metu, Instagram účet po novom je prepojený s Facebook účtom, čiže reklama sa dá spustiť zároveň na FB aj IG. avšak túto možnosť som nevyužil keďže nemám prepojené účty.

mal som snahu aj o TikTok, ale bolo to komplikované, premeniť účet na komerčný a potom riešiť reklamy (moju vlastn[ hudbu som nevedel dať do reelsu ktorý som chcel promovať. Mohol som si vybrať len loyalty free hudbu do promo shortov. Nevedel som čo s tým ďalej a už som to ani nechcel riešiť...)
    Ak máte skúsenosti s Tiktok promom. kľudne napíšte vašu skúsenosť :)

Prikladám napr aj Obrázok porovnania TT a IG z internetu. Očividne TT je ešte drahší než IG.

Moja stratégia teda bola predĺžiť YT promo o rovnakú sumu a obdobie. (vysledok - YT - 40 dni, 34 568 zobrazeni miniaturi, 980 zhliadnuti, 174 subscribers)

ak by vás zaujímalo o aky reels sa jednalo. prikladám aj link na yt short.
    Pravý rap ešte žije.
    https://www.youtube.com/shorts/RdzZ5FqOQpM

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam