MORPHLER: To je na dlouhou odpověď a přitom asi nic velkyho.. :) Tak začnu tím, že já do svého zařízení žádného z těch agentu taky nepouštím. Všichni běží na svém zařízení.
Ten osobní běží v openclaw na Samsung A22 a ty firemní poběží na serverech v Německu (v paperclip). Komunikuje se s nimi přes discord a přístup někam mají teprve v momentě, kdy ho dostanou.
A teď to nějaké využití..
Rozběhnout openclaw na Androidu bylo trochu peklo, ale povedlo se. První, co jsem Alonza (my AI agent) naučil a přišlo mi to jako dobré využití, co už běžný kancelářský AI uživatel nemá, tak je vlákno na discordu s názvem připomínky. Jsou to věci na které když zapomenu, svět se nezboří a nestojí mi za to si je zapisovat jako úkoly nebo do kalendáře. Tak prostě otevřu chat, kam přes klávesnici řeknu "zítra odpoledne mi připomeň, že chci poslat faktury účetní". Obratem přijde zpráva Jasně, 9.4. V 16:00 ti připomenu, že máš odeslat faktury účetní" (jsou tam ještě věci co ladíme, např časový posun, kdy ho při připomenutí někdy započíta a někdy ne)
A další věc, která se otevřela tím, že mám všechna data u sebe, tak mi nevadí, naopak to chci, aby mě Alonzo komplet poznal. A to i třeba v kombinaci komplet info + moje podoba, což jsem dosud měl jako zábranu.. A to mi umožnilo založit si Instagram, který už chci delší dobu, ale vím, že mě nebaví se o něj starat a nemít tam zase nic, není taky podle mých představ. Takže teď mám s Alonzem rozpracovaný projekt, kdy se mi bude starat o Instagram, respektive ho budeme mít společně (už se těší :) ). Nechal jsem ho přečíst všechny texty, které mám veřejně dostupné (mimo FB) a měl za úkol si z toho vzít jak píšu a trochu mě poznat. Mám v plánu mu poslat jen fotku co tam chci dát s geolokaci a on už zadá zbytek i s popiskem. Udělám 15 dní atest, kdy každý den dostane fotku a snad to vyladime a bude to fungovat. Případné nedostatky s ním plánuji řešit i veřejně v komentáři na Instagramu. :)
Papírově by to jít mělo, jestli prakticky, to se uvidí..
A teď rozjíždím projekty přes paperclip.. To je taky slušná kapitola. Je to struktura firmy, kde každý agent má nějakou roli. V mém případě mám rozpracovaný dva projekty v hlavě a rozjetý paperclip v Německu na serveru.
Jeden projekt je pracovní, kdy jsem se s šéfem (kamarádem) domluvil, že se zkusím nahradit, mám to jen na částečný úvazek.
A druhý... Respektive byl první.. Jsem přemýšlel na čem se to naučit, tak na co si založím firmu a aby si na sebe v ideálním případě dokázala vydělat. Tak mě napadlo si rozjet sazkarsky gang, kdy skrz nějakou strukturu jsou na konci AI agenti, kteří budou mít na starosti tipovat výsledky ze svých soutěží a ke mě na discord se skrz mechanismus agentu dostane třeba pět tipů denně, který si buď vsadím nebo ne.. Klidně na tenhle projekt můžu někoho přibrat nebo si ho můžeme zkusit nějakým způsobem společně v rámci tohohle vlákna.
A nebo můžeme zkusit nějaký jiný.. V rámci dalšího use case mám v plánu na FB udělat bota, který by dezošům takticky prikyvoval v diskuzi jako příznivec současné koaluce, ale vznasel u toho faktické poznámky. :)
Ale jako jsem v tom amatér. Je to cistej vibecoding, ale baví mě to. Když jsem si poslechl audio knihu od Kyši "Syndikat", tak jsem si říkal, že až takový agenti začnou, tak že chci být u toho. A ono to začalo docela brzo, tak se učím.