KRISKA: prvních zhruba 100 podcastů na
https://www.aslobcomesclean.com/pak už je to moc komercionalizovaný.
ale naučila jsem se od ní:
1) nedělat hromádky (nebo aspoň ne hromádky větší, než zvládnu vyřešit během 5 minut). protože ty krabice "použitelného" jsou sice fajn, ale ve finále je to krabice assorted bordelu, který pak někde sedí a zabírá místo, a než se k tomu člověk dostane, tak stejně zapomněl, co v tom je, takže zase začíná od začátku.
2) neskladovat levné lehce dostupné věci, které možná budou potřeba v budoucnosti a možná ne. nebydlím na zámku, skladovací prostor je omezený a má svou cenu - většinou vyšší, než nějaká blbost, o níž člověk ve finále ani neví, že ji má, takže pokud ji bude potřebovat, koupí ji stejně znova
3) brát to tak, že progres je cokoli, co potřebovalo udělat a je hotové. Takže pokud třeba někde straší halenka, kterou nejde uklidit, protože potřebuje přišít knoflík, tak "přišít knoflík" je součástí debordelizace, protože to znamená, že halenku pak může odnést do skříně (dtto jakákoli jiná oprava, nebo klidně zaplacení složenky nebo cokoli, co je prerekvizitou "finálního řešení" dané překážející věci)
4) nemít výčitky, když vyhazuju něco, co byl dárek, ale já to nechci/nepotřebuju/nelíbí se mi to.