• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KRISKADebordelizace domácnosti
    Třídíme, vyhazuje, organizujeme.
    Máte doma čisté plochy, co dáte snadno do pořádku? Poraďte, jak si držet pořádek, co Vám funguje.
    Syslíte vše a hodíte to na první hromadu, kterou máte po ruce? Jste nerozhodní, co vyhodit, co nechat, jak to uložit? Máte všeho moc nebo tak akorát a byla to dlouhá cesta?

Používáte principy Marie Kondo, Hideko Jamašita nebo třeba Michaely Mrázkové?

Vykuřujete prostory, platíte si kurzy? Jaké používáte organizéry?

Pojďme si vzájemně radit, inspirovat se nápady a fotkami před a po!

Chtěla bych se zaměřit opravdu na téma hromadění, třídění, vyhazování, udržování vizuálního ladu v obytných prostorech, ale nejde o minimalismus, na to je tu jiný klub.

Spíše o udržitelné bytí.

Kam darovat obleceni:
    Darování oblečení - Oděvní banka
    https://www.odevnibanka.cz/
    rozbalit záhlaví
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    RUTHER: Jenom pro zajímavost
    What to read after "Decluttering For Dummies"
    Organizing For Dummies by Eileen Roth
    How to Fix Everything For Dummies by Gary Hedstrom

RUTHER
    RUTHER --- ---
    Rád bych si přečetl
    Decluttering For Dummies
    Uklízení pro začátečníky
    Decluttering For Dummies | Enbook - Česko
    https://www.enbook.cz/cs/kniha/decluttering-for-dummies_22403641
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    RUTHER: doroz si raději koupí v automatu kratom, nebo hhc bonbóny a podobné.. což je podle mně horší než kvalitní flaška alkoholu..
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    LADY_MYSKA: NO a tady přichází na řadu štítkování s popisem a datumem... ale stejně mi přijde, že starší věci z mrazáku jsou hazard.
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    KOPRETKA: Ohledně toho "kolem popelnice"... přijde mi to prostě riskantní, ... může to najít dorost ...
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    Ja mam pocit, ze mrazak je takova černá díra, kam se veci davaji na pozdeji, ale minimum mrazak opoušti, ale
    Tak hlavne je ze neustále přeplněn 🫣
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    LADY_MYSKA: Ježíš, nemluv mi o tom, málem jsem se přiotrávil několika hodně dlouho zmraženejma potravinama... :-|
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LADY_MYSKA: doporučuju s blokem a tužkou - rovnou si psát nápady, co v dalším týdnu uvaříš.
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    LADY_MYSKA: u mně věci mizí do hodiny max dvou.. a teda nevím jestli máš děti a jak starý, ale co tak vidím dceru a vrstevníky, tak alkohol je opravdu nezajíma a jako mládež která je jaksi taksi lepší.. tak ti by si z popelnice alkohol nevzali... což teda když člověk vidí co je momentálně bere za ,, věci,,, tak zlatý alko a cigarety..

RUTHER: pro ty co si vezmou alkohol z popelnice už stejně žádná naděje není.. říká někdo komu se upil otec.. takže medvědí služba, řekne tak max někdo, kdo o tom ví dost málo..
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    no, mrazak by taky potreboval debordelizaci
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LADY_MYSKA: víno na vaření se dá i zamrazit, když máš načatou velkou láhev a nespotřebovala bys ji.
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    LADY_MYSKA: Tak hlavně, ať tě nikdo nevidí. :-D
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    RUTHER: ta ja veci dam k popelnici, na a pokud do par dni nejsou pryc, tak je vyhodim. Nejak se mi nechce vse hned vyhazovat
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    KOPRETKA: medvědí služba
    LADY_MYSKA: Taky dobrý
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    KOPRETKA: no ja nebydlim uplne v centru a spise mam obavu, aby to nesebrala nejaka mládež, co se tu pohybuje vic
    Mozna to je hodne dano tim, jaky mam ja pristup k alkoholu a návykovým látkám
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    LADY_MYSKA: hmm, to je pro mne dost zvláštní myšlenkový pochod, ale tak každý máme svoje.. a já těm bezdakum ten lepší alkohol s radostí dopřeji..
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    RUTHER: Nee, ale jak jsem přestala pít, tak jsem sklo na alkohol vyexpedoval pryč. Mam tu snad jen dvě sklenice na víno, jinak jen na vodu/limcu

Barovou skříň tu fakt neni, stejne tak televize. Mam tu knihovny a knizky
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    Na to "vedle popelnic ... " nevím
    nelegální je stavět k popelnicím odpad
    Ano, odkládání odpadu mimo sběrné nádoby (např. vedle popelnic) je nelegální a je klasifikováno jako zakládání černé skládky.
    Popelnice u našeho domu přetékají, odpadky jsou všude. Co máme dělat? - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/bydleni/na-navsteve/soused-popelnice-neporadek-uklid-odpadky-popelari-vyvazeni-odpadu.A211123_115926_dum_osobnosti_web
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    KOPRETKA: tak nemám problém k popelnicím či něco kolem takhle dat, ale u toho alkoholu mám nějakou zábranu. To už asi fakt raději vylit, když už nedat “adresne”
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    :-)
    otevírací bar skříň domů 70 léta
    LADY_MYSKA: Ani vitrínka by se nenašla?

ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    LADY_MYSKA: Co se nám tu nahromadí alkohol, vozíme na dětský tábor vedoucím.
    Za starši, co tam jezdí jen na pár dní, ani po nás už nikdo ani nechce stravné ,-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam