GRANTORINO: moc děkuji za odpověď, takhle nějak jsem si to představovala, určitě nechci nikam lézt, to v žádném případě.
Já mám 2 dospělé děti, ale nechtějí tam, jsou rozlítaní. A je to tam teď moc pěkné, křivé zdi srovnány (bylo to třeba u stropu a u podlahy 1,5 cm!! ) , předělaná elektrika, všude byly hliníkové dráty, vybourané něco jako jádro - vyzděno, budou všude nové dveře. Jak jsem psala, jen okna zůstala a parkety.
GRANTORINO: Lednice bude nevestavěná. Zatím žádná objednaná není. Pračka taky není objednaná.
JARDABEREZA: právě mne zarazilo to opotřebení u
GRANTORINO: tomu neříkám běžné opotřebení - koupelna nemytá 100 let. mastnota všude. Chudák
GRANTORINO: muselo to být úplně k pláči.
Já bych to pochopila u seniorů, kteří na to už nestačí a jsou zabejčení, že jim nikdo nikdy nesmí uklidit, vytřídit, navíc jsou zabejčení, že oni mají přece pořádek (protože už špatně vidí a nevidí třeba špatně umyté skleničky, ani pak u nich nikdo nechce nic pít). A myčka je sprosté slovo - protože 50 let jsem myl nádobí v ruce, tak teď už s žádnou myčkou začínat nebudu a nevejde se mi do kuchyně ale kuchyni předělat nechce a výmluvy, že v kuchyni není přivedená voda atd..
Tohle znám z rodiny, vždyť my ten byt, o kterém píšu, jsme vyklízeli od června do prosince a obývákovou stěnu a všechen větší a těžší nábytek pak rozmlátila a odvezla firma.