• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KRISKADebordelizace domácnosti
    IDLE
    IDLE --- ---
    Já žehlím některé ložní prádlo, utěrky a kapesníky. Ale dělám to jednou za několik týdnů a zavírám se s tím sama do skladišťopokoje, protože dítě k žehličce nesmí, takže to je skoro až relaxace.
    MACSKA
    MACSKA --- ---
    KRISKA: Taky nic. Nějakou dobu jsem žehlila lněný šaty, ale vzhledem k tomu, jak vypadaj po 10 minutách nošení, jsem se na to vykašlala.
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    KRISKA: U nás se žehlí jen košile. A to není moc často. Případně pár věcí, pokud není vyhnutí. Trička většinou stačí pověsit na sušák.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    LADY_MYSKA: musis obleceni zehlit? mas same nutne kostymky do prace, nebo jsi jen zvykla? neda se treba neco dat do skrine bez zehleni?

ja teda nezehlim vubec nic, kapesniky, lozni, vse se snazim pekne uhladit a do prace nastesti nosim jen rifle a trika.

dneska vyprane dve pracky lozniho (prehoz se s loznim uz nevejde tak se musi zvlast).

na slunicku to pekne schne, mam ted kapacitu prani vetsi nez v zime :)

jedno stare povleceni rozstrihano na hadry (davam za dvere na otirani bot a tlapek a pak vyhazuju) a druhe na par mensich hader a zbytek vyhozen. S nelibosti zjistuju, ze to damaskove povleceni po rodicich je uz nejak zcvrkle a perina je v nem tak tak. Nicmene i ta stara vyhozena na tom byla stejne, takze krok zpet to neni.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    Vcera nejak zlobila pracka, tak ji dnes vyzkousim vycistit. V tydnu se mi nedařilo dohledat fen na vlasy, padlo z toho na mne obrovské zoufalství. Hora prádla na žehlení je zase životu nebezpečná.
    Toho času je nějak málo a nic nestíhám
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    musim rict, ze navrat po dovolene do umyte linky byl primo povznasejici!

dnes 4 pracky (na verande to v tom vedru schne rychle), castecne nadobi (uklidit to umyte, doumyt a utrit a uklidit nove) projela sem smetakem po prostredku a v pondeli nam prijdou delat strechu, takze predpokladam, ze bude vsude tolik prachu a bordelu, co nam roznosti po celym baraku (kuchyn, koupelna, wc) ze nema absolutne zadnej smysl se snazit ty podlahy nejak vic umyvat... jen at se tu nevali ty chucvalce chlupu, vetsi pes zacal konecne linat:D

prevlikla sem postel, jeste se chci vrhnout na druhou.
    CUKI
    CUKI --- ---
    Já tedy do cestičky dávám jar, když už je musím řešit. Většinou ale žijeme spokojeně dohromady...
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    QUANTI: Nám jo, opakovaně ,-)
    Žádné debatní kroužky netvoří, vrací se pak zpět na zahradu a štrádují zase venku.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Já mám pocit, že když někde nechám zamáčknutého mravence tak jediný efekt je, že se na tom místě pak vyskytují ve skupinkách.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    ILLUZE: tak mrtvé jedince odklidí, v hnízdě rituálně sní a po pár hodinách jako by nic
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ILLUZE: To nám vůbec nefungovalo. Asi otrlé rody, které smrt pár soukmenovců nerozhází :) jedině domečky.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    GRANTORINO: Dost drastické, ale ověřené v praxi - na těch expandovaných místech je potřeba zabít pár mravenců a nechat je tam. Ti živí předají info ostatním. Plus tedy domečky.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    GRANTORINO: a co jsi tedy použila?
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    ERVIN: v centru Prahy asi v pohodě :) tady se nikdo zlobit nebude si myslim...
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    GRANTORINO: Jen bacha, na chatě mi to pobilo všechny mraveniště v okruhu 20m. Funguje to fakt spolehlivě...
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    KRISKA: hele jsou totálně pryč! :D ani tomu nemůžu uvěřit... vždycky jsem zkoušela všelijaký ty kravinky jako chilli a blabla .. a teď tohle uplně cajk! vyřešeno!
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    GRANTORINO: sem takhle jednou byla pres booking na ubytku... krasny cisty, fakt parada a pres noc sem nechala drobky od chleba na lince a neumytou panev... z rohu za sporakem invaze mravencu a nad ranem uz mizeli, nebylo po nich skoro ani vidu jak zmizelo jidlo z linky... sem pak psala majitelum, jestli o nich vi:D mam doma obcas par mravencu... jako treba 10, kdyz mi zapadne granule nekde, ale toto sem nikdy nevidela:D
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    NINE_OF_NINE: tak už jsou nainstalovaný... Přesně tyto biolit.

Nejdřív jsem se fakt lekla, z 15 mravenců se najednou vyrojilo asi tak 50 demravenců a do domečků běhali jako zběsilý, jak v kuchyni, tak v koupelně.
    No a teď po několika hodinách zase zmizeli a někde už asi chcipaj v zákopu..a už zbylo pár pěšáků.
    Tohle vypadá fakt nadějně. Ale v koupelně teda lepší, kuchyň asi ještě potrvá chvilku. Mazec.

Dík všem za rady :)
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    RUTHER: To sem si kupovat od značka ETA, aby byly náhradní díly.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam