• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KRISKADebordelizace domácnosti
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    KRISKA: ja nevim, jestli to je vylozene nespavast, ale jak je horko, dusno, nejde mi spat. Vlastne proto jsem i rada, ze to jde udelat a nemusim byt pres leto v cirkuse. To mi tolik nevadi, ze v noci nespim a dospavam se pres den

naplasti zatim bez uspechu, ale objednala jsem si dve baleni do alza boxu, jelikoz mi je zase nejak podivne, mozna prohrabnu dukladneji veci na stole.

Jako desna bezmoc, tridim, vyhazuji uklizi a vysledky stale nikde. Ale je pravda, ze kveten byl takovy narocnejsi... a cerven na tom nebude o moc lepe
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    LADY_MYSKA: nespavost je naprd, vyuzila jsi cas uzitecne. doufam, ze naplasti vyplavaly
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    NIAN85: to je super, a klidne ocenime i nejake hinticky jak doma drzet poradek:)

jak jste se k tomu dostaly?
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    TRISSIE: ja se dlouho prevalovalovala a kdyz neslo usnout, přemístila jsem se omotat okolo vetraku
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LADY_MYSKA: plus máš nikoli za nespavost, ale za to, že místo tupého scrollování v mobilu jsi ten čas využila k tomu, abys udělala něco užitečného!
    NIAN85
    NIAN85 --- ---
    Ahoj, snad to tady nebude spam, ale vymyslely jsme s @DEADSLUT projekt a betatesting prověřil, že funguje :-) Kdyby měl někdo zájem, budeme rády za zprávu.

Bordel není charakterová vada

Jsme dvě ženy s psychologickým a terapeutickým backgroundem, které si samy prošly obdobím, kdy bylo všeho moc - úkolů, zátěže, nádobí, odpadků a očekávání, jak správně žít.

Teď chceme naši zkušenost, jak to zvládnout, poslat dál.

Pomáháme lidem, kterým domácnost přestala být bezpečným místem a začala být dalším zdrojem zahlcení. Známe ten pocit, kdy se ráno probudíš a v první vteřině se unavíš, protože vidíš jen povinnosti a všechno, co čeká, až bude spraveno. A když se toho nakupí moc, vyčerpání roste a psychika kope, je leckdy zhola nemožné vůbec vymyslet, kudy do toho, natožpak mít tu energii to ještě i reálně udělat. Chceme lidem dát restart. Pomoct hlavě, která se bičuje, že by to přece měla zvládat. Pomoc s úklidem vnímáme jako možnost, jak ti dát prostor, aby ses místo přehlcení a pocitů viny mohl soustředit na to, co opravdu chceš.

Bez studu, odsudků a influencerských motivačních citátů o disciplíně pomůžeme vytvořit řád a priority, uklidíme postupně s respektem, co má být uklizeno, a naučíme tě a podpoříme v samostatném řízení vlastního domova.

Jak na to?
    Přijdeme, vyslechneme tvoje očekávání, stanovíme si vzájemné hranice, na co nesahat, s respektem pomůžeme stabilizovat největší chaos, vytvořit systém, který není postavený na perfekcionismu, a postupně společně vytvoříme znovu domov z prostoru, kde se jen "chodí spát".

Někdy je totiž úplně legitimní mít nafukovací bazének na „věci bez domova“.

WE CAN DO IT!

LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    Tak včera jsem nedobrovolně byla donucena si udelat pořádek v kabelce… nosila jsem tam dvě hromady nepotřebných účtenek, ale co jsem hledala, tak jsem nenašla… proste vím, ze doma mam mit dvě balení náplasti na opary a nejsou 🤷‍♀️.
    V noci jsem nemohla spat, tak jsem roztridila hromadu prádla na žehlení a párovala jsem ponožky, jeste vsechny nemají kamaradku, tak snad brzo budu pokračovat.
    Vytřídila jsem další prošlé veci z lékárny a vyházela vzorečky kosmetiky.
    Fen stale nenalezen

Jak ja bych si přála v noci odpadnout do postele a celou noc spat. Na dnešek se vubec nepodařilo
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    KOPRETKA: tohle delam s nadobim co umyje muz... jdu to umyt znova pac to nema muj standart :D
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    KRISKA: jo a občas teda vyžehlím, uklidím do skříně a když si to po nějaké době obléknu, tak to jdu ještě přežehlit, protože to nemá můj standard..
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    KRISKA: tak já pak těch x praček žehlím najednou a mám to tak za hodinu dvě vyžehlené.. Hodiny bych asi nedala, ale jednou za ty dva tři týdny si vytáhnu prkno a pivo a pustím si film a když děti vidí že u toho koukání na film něco dělám, tak mi výjmečně do toho filmu nikdo nekecá a jsou odklizení kdesi, aby náhodou nedostali taky nějaký ten úkol.. takže pro mně je to vlastě odměna moci žehlit a sama koukat na film..
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    KOPRETKA: myslim po deseti minutach na cloveku, ze ani nejde ten rozdil poznat. Nemluvim o panskych oblekovych kosilich, tam ten rozdil poznat je:D

asi mam stesti, ze muj autismus se nespecializuje na perfektne vyzehlene pradlo, ale chapu tu rekneme obsesivni potrebuju to mit tak, jak ty to chces mit, ja to tak mam treba u nadobi v kuchyni a fakt me vytaci, kdyz je neco jinde nez to ma byt... a to ze kdyz nekoho vidis a ma to jak ti vadi, to musi byt asi docela peklo, protoze vetsina lidi asi moc podobne veci nezehli... ja mam podobny peklo kdyz nekdo smrdi (je navonenej) nebo posloucha muziku bez sluchatek nebo je to z tech sluchatek slyset, musim se fakt hodne snazit abych takovou situaci repzila a zvladla a mit to jeste na vizualni vjem, tak masakr.

ja vesim peclive, na tilkach ten prehyb videt neni, lozni peclive i poskladam a jasne, neni to jak vyzehleny ale ten vysledek je pro me dosatecnej, kdyz si tim usetrim hodiny prace.
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    KOPRETKA: je teda fakt, že jsem přestala žehlit synovi pyžama.. svoje teda musím, to bych nevyžehlené nedala, ale když on se převlíkne do pyžama a jde spát, tak ho vlastně v tom nemám možnost vidět a tudíž mi to nevadí, že to není vyžehlený..)
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    KRISKA: hele jako ryfle nemám, takže nevím, legíny a silonky nežehlím.. mám sušičku, ale co si tak pamatuji, tak rozvěsit u mne znamenalo, bud bude čárka uprostřed trika a nebo na koncích budou vytahaný konce od kolíčků, tudíž je potřeba to přežehlit aby to nebylo vidět..
    Za deset minut obléci??? nechápu jak by to u mne bylo možné, já teda peru jednou za dva tři týdny, tak těch 9-12 praček, přeženu to přes sušičku a když to tedy hned vyndávám a rozvěsím, tak ano mám tam asi tak osm věcí, které stačí dát na ramínko.. ale zbytek musím.. i flanelový povlečení, který by se prý nemuselo, ale když to nevyžehlím, není to pak dobře složené ve skříni.. (ale já jsem autista, takže já to tak mít musím)
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    KOPRETKA: nezalezi hodne na obleceni? mam bavlnena trika a rifle a flanelky a prijde mi, ze kdyz to pekne povesim a oblecu pak na sebe tak za 10 minut by clovek nepoznal rozdil mezi vyzehlenym a nevyzehlenym...
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    Žehlím krom ponožek a kalhotek všechno... A teda občas mám potřebu vyžehlit některým lidem oblečení v tramvaji, protože se na to zmačkaný nedokážu dívat..
    IDLE
    IDLE --- ---
    ANABEL_LEE: Ideální situace. :)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    IDLE: u nas uz naopak zehli jen dite, ze pry chce nosit pekne vyzehlene kalhoty, takze prosim, dostalo skoleni, kdyz se spali, aspon si da vetsi pozor ;)
    IDLE
    IDLE --- ---
    Já žehlím některé ložní prádlo, utěrky a kapesníky. Ale dělám to jednou za několik týdnů a zavírám se s tím sama do skladišťopokoje, protože dítě k žehličce nesmí, takže to je skoro až relaxace.
    MACSKA
    MACSKA --- ---
    KRISKA: Taky nic. Nějakou dobu jsem žehlila lněný šaty, ale vzhledem k tomu, jak vypadaj po 10 minutách nošení, jsem se na to vykašlala.
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    KRISKA: U nás se žehlí jen košile. A to není moc často. Případně pár věcí, pokud není vyhnutí. Trička většinou stačí pověsit na sušák.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam