• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KRISKADebordelizace domácnosti
    Třídíme, vyhazuje, organizujeme.
    Máte doma čisté plochy, co dáte snadno do pořádku? Poraďte, jak si držet pořádek, co Vám funguje.
    Syslíte vše a hodíte to na první hromadu, kterou máte po ruce? Jste nerozhodní, co vyhodit, co nechat, jak to uložit? Máte všeho moc nebo tak akorát a byla to dlouhá cesta?

Používáte principy Marie Kondo, Hideko Jamašita nebo třeba Michaely Mrázkové?

Vykuřujete prostory, platíte si kurzy? Jaké používáte organizéry?

Pojďme si vzájemně radit, inspirovat se nápady a fotkami před a po!

Chtěla bych se zaměřit opravdu na téma hromadění, třídění, vyhazování, udržování vizuálního ladu v obytných prostorech, ale nejde o minimalismus, na to je tu jiný klub.

Spíše o udržitelné bytí.

Kam darovat obleceni:
    Darování oblečení - Oděvní banka
    https://www.odevnibanka.cz/
    rozbalit záhlaví
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    RUTHER: spis je hruza, ze se uklizene veci dostanou do batohu a s nim ven a s prichodem s batohem domu se z totoznych veci stava chaos a bordel :D
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    RUTHER: A jak jsme o tom hovořili, zavést hranice na hranicích tvé domácnosti a už tam usměrňovat pohyb nových předmětů.
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    KRISKA: Tok předmětů musíš usměrnit ven ze dveří, ne v místnosti od zdi ke zdi. :-) (nadsázka)
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    je hruza, jak rychle se bordel rozpina.
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    LADY_MYSKA: Rozumím, jenom jsem se, nakonec chytl u firmy, která se specializuje vyklízení a vlastně jsem se jakoby nechal vystěhovat / vyklidit na skládku.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    RUTHER: ne, na nyxu uz nehodlam nic resit, stejne tak, jako nikde veci neprodavam, nemam na to cas, nervy.. tyhle kluby mozna funguji v Praze
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    LADY_MYSKA: Nechci ti radit, ale je tady dobrý klub na stěhování (třeba vytříděného na sběrný dvůr)... já takhle začal u taxi, volal na stěhování, až jsem dodávku sehnal.
    [STONED MOVING AGENCY]
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    RUTHER: velmi spatne, musela bych si jej objednat. Jsem tuze lenosna a na tahani veci do sberneho mista nemam vubec nic at moralku, tak cas.
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    RUTHER: ... když jsem vlastně jenom přendaval věci z místa na místo a žádné neopustily domácnost.
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    LADY_MYSKA: A jak to vypadá s kontejnerem? Vyhodné je vyhlédnout si časy, kdy máš někde v okolí přistaevěný kontejner a tam vyhazovat Protože třeba já se takhle zaseknul, když jsem vlastně přendat jenom věci z místa na místo a žádné neopustily domácnost.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    Debirdelizace nejak vazne.
    Minuly tyden velka unava, az vycerpani. Kazdopadne se mi podarilo presazet, zasázet kytky, ktere to potrebovaly. Vcera jsem využila pěkného počasí a zaúkolovala jsem pracku, celkem čtyřikrát ( vlastně mam ráda koloběh, kdy jednu várku pověsím a nez dopere druhá várka, prvni je skoro na uklizeni).
    Kdyz se nikdo tu nehlásil k lisu na citrony, dala jsem jej před barak a během pár hodin tam nebyl ( dávala jsem jej tam poměrně pozdě o půl deváté a před pátou ranou tam uz nebyl - tak nevim, jestli to je fakt tim, zr nejsem v Praze a nebo… každopádně fakt nema smysl tam davat věci za zlomek či za odneseni, smutne zjištění).

Mela bych se více zaměřit zase na třídění, vyhazování věci
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    KOPRETKA: IT by ale vedel kde je:D ale tyhle maly veci se ztraci nejsnaz:D
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    jo jak jste tu psali, kdyby náhodou..??
    tak já měla před 5 lety telefon, neměl jack, měla jsem k tomu konektor.. včera jsem po letech přešla na nový tel, který ho potřebuje též.. jaká je šance, že ten konektor najdu??? normálně bych šla do krabičky - kabely a tam by bud byl nebo ne.. jenže jsem x let žila s IT, takže jestli ještě je, tak je kdekoliv..
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    Tohle nikdy nevyhazujte. Poklady z babiččiny půdy mohou mít dnes cenu desetitisíců – Aktuálně.cz
    https://magazin.aktualne.cz/tohle-nikdy-nevyhazujte-poklady-z-babicciny-pudy-mohou-mit-dnes-cenu-desetitisicu/r~aaa29ad94283b5433e400b4a1e853503
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    což mi teda připomnělo virální příběh ze začátku roku :-)

I have lied to my son about manatees for the last 24 years
    24 years ago, my 6-year-old son got me a birthday present. It was a mug with a picture of a manatee on it. He got upset when I wasn't sufficiently thrilled with his gift. I assured him that I loved it, saying that manatees were my favorite animals in the whole wide world.

Since then, manatee themed items have been my default gift from him. Manatee shirts, manatee calendars, manatee beer steins, and so much more. 24 years of manatee items, displayed proudly in my home.

My confession is that manatees are not my favorite animal in the whole wide world. Never have been. I have nothing against them and they seem like gentle creatures, but they hold no fascination for me. I only said I loved manatees to soothe the feelings of my young son over two decades ago. Year after year, I rolled with the lie because it was harmless and I was in too deep to tell him the truth.

Now my deception has reached it's zenith. Next year I am turning 55 and he is turning 30. For Christmas, my son has booked a trip for the two of us to go to Florida to see manatees. My son is so excited for this trip and is telling everyone in our family about it. Even my ex-wife is gushing about my trip to finally see the manatees.

Of course, I am thrilled to spend time and have an adventure with my son. I am grateful for his thoughtfulness and love for his old man. We will have a lovely time together and make great memories. And I will continue the deception about the manatees... which are not my favorite animals in the whole wide world.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ILLUZE: jo, ta tenká hranice mezi tím, dárek s grácií přijmout, aby člověk udělal radost dárci, a tím, že dárce to pochopí jako "víc a houšť!"
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ILLUZE: Ne náš, ale přes nás.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    TRISSIE: My do sebe narazily s tetou a tchýní.
    Mamce říkám, že chápu, že k těm věcem má citovou vazbu, ale vezmu si jen to, co zužitkujeme. Dost trpí mým odlišným vkusem na oblékání, ale fakt odmítám nosit něco, co sice bylo dražší, ale v dané barvě vypadám jak vyblitý zelí, nemluvě o našich rozdílných proporcích v oblasti hrudníku.
    Vyřešila to aktuálně po svém - začala ukecávat naše dcery a o víkendu jsem ty kousky objevila v jejich skříních 😂

No a teta je samostatná kapitola - milovnice Temu - tam nezbylo, než tvrdě odmítat přijímat podobné “dárky” a “to užiješ”. Jako je mi to trapné a nepříjemné, ale nic jiného nezbývá.nechci žádné textilní pytlíky na čaj, nechci yxtý náramek a gumičky do vlasů, nechci další umělohmotné bazmeky do koupelny nebo kuchyně.

Mamka mne přesvědčovala, že mám poděkovat, přijmout to a vyhodit. Ne, nebudu to dělat, protože ji to pak povzbudí a bude kupovat další krámy - jen si přes náš rozšíří prostor, kam to cpát. Ani omylem.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ACIDQA: balené dárky nejvíc ocení mrňata, tam je možnost roztrhat papír půlka radosti z dárku :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KRISKA: však taky formu motorky už doma nemám, ale těch keců kolem toho co bylo! a měla jsem ji tu o moc let dýl, než bylo potřeba (ve skutečnosti jsem ji nechtěla nikdy, ale na vstupu se mi tomu nepovedlo zabránit), právě proto, že jsem věděla, že kecy budou, a protože vím, že budou, tak je anticipuju i u lidí, jimž je následný osud dárků stejně u prdele jako mně :-)
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    TRISSIE: co ti kdo dal je tvoje a nakladat s tim muzes jqk chces. az se bude mati divit kde je forma,tak zavazwlq sla.z domu. kdyz ji to bude vadit prestane ti to davat, coz asi neni zas tak desna dan. zeptas se zda hi chve vratit a kdyz ne, sup s tim pryc.

darky to same. ti lide ti chteji udelqt radost ukazat ze na tebe mysli a jejich cil neni aby si z povinnosti schovavala co se ti nehodi. nebo 1 desnou vec na pamatku na toho cloveka a ne 15...
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    KRISKA: zpetna vazba je, ze oceni… ale na druhou stranu, darky clovek nedava/nebali kvuli tomu, aby si lidi v tramvaji stoupli a hromadne zatleskali. ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam