• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přístup odmítnut.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    přihlásit se
    registrace
    ztracené heslo?
    N_INebezpečí sociálních sítí - téma kyberbezpečnosti pro děti, dospělé, důchodce
    ZIDANE
    ZIDANE --- ---
    ERVIN: Iluze o jeho výši si nedělám, ale nějakej minimální snad... i když s touhle generací to nebude žádnej šlágr.

Ani počítat to neumí... nebo se jim nechce.
    Kolikrát už se mi stalo, že maj platit třeba 25,90, nasypou mi do ruky čtyřicet korun - podotýkám "v drobných", takže by těch šestadvacet, nebo i kdyby třicet, mohli napočítat taky... ale proč by se s tím..., že?

A v úterý to jeden mlaďásek kolem dvanácti vyšperkoval. Nákup asi tak za pětadvacet vočí, dal mi pajsku, dvacku a pětku a čuměl, co bude.

Fakt buď blbej nebo to měl na buřtu.
    Kurňa, já mám u takovejch vždycky cukání jim poděkovat a nemít se k vrácení... jestli by se ozvali, nebo by odešli a neřekli ani bé.
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    ZIDANE: Ty si myslíš, že nějakej dostaneš?
    ZIDANE
    ZIDANE --- ---
    Bojej se telefonovat... a tahle generace mi má jednou vydělávat na důchod?

No nazdar...
    ZIDANE
    ZIDANE --- ---
    MIKEFINDER: Ano, to mi taky (inu, holt jsem starej) přijde jako demence.

Mnoho lidí dnes nevolá, ale posílá hlasové zprávy přes aplikace jako WhatsApp nebo Messenger. Když telefon drží na plocho před pusou, mluví přímo do spodního mikrofonu a hned poté si mohou zprávu snadno poslechnout.

Kolikrát už jsem četl o tom, že lidi dnes NEVOLAJÍ, ale pošlou tomu druhému hlasovou zprávu a vzápětí si poslechnou hlasovou zprávu od něj - jako odpověď.

Takže to už klasické "telefonování" je "OUT" a budeme si posílat HLASOVÉ ZPRÁVY?
    Tyvolenakole... já jsem asi fakt předpotopní.

A když už jsme u toho...

Mladí se bojí telefonovat, raději si povídají s chatboty. Telefobií trpí až 70 % lidí Generace Z – MobilMania.cz
    https://mobilmania.zive.cz/clanky/mladi-se-boji-telefonovat-radeji-si-povidaji-s-chatboty-telefobii-trpi-az-70--lidi-generace-z/sc-3-a-1362476/default.aspx

Bát se telefonovat? Já se teda taky pár věcí bojím, ale tohle teda nepochopím. A že jsem tohleto, že se "mladí bojí telefonovat" četl hodněkrát, to není náhodný odkaz.
    N_I
    N_I --- ---
    MIKEFINDER
    MIKEFINDER --- ---
    ZIDANE: Odpoví ti AI:
    Lidé nosí a drží telefon „na plocho“ (vodorovně před pusou, jako by drželi krajíc chleba s paštikou) hlavně kvůli změně způsobu, jakým dnes komunikujeme. Klasické telefonování u ucha totiž nahradily jiné moderní zvyky.

Tento styl držení telefonu má několik hlavních důvodů:

- Nahrávání a poslech hlasových zpráv: Mnoho lidí dnes nevolá, ale posílá hlasové zprávy přes aplikace jako WhatsApp nebo Messenger. Když telefon drží na plocho před pusou, mluví přímo do spodního mikrofonu a hned poté si mohou zprávu snadno poslechnout.

- Hlasitý odposlech (handsfree): Lidé často telefonují se zapnutým hlasitým reproduktorem. Spodní reproduktor moderních telefonů pak míří přímo k nim, takže druhou stranu lépe slyší.

- Sledování obrazovky během hovoru: Při držení na plocho může člověk během mluvení dál psát, odepisovat na jiné zprávy, hledat informace na internetu nebo kontrolovat kalendář. U ucha by na displej neviděl.

- Čistota a hygiena: Displeje telefonů jsou plné bakterií. Některým lidem je nepříjemné si upocený a špinavý displej přikládat přímo na tvář a ucho.

- Videohovory: I když člověk zrovna neukazuje svůj obličej, při videohovorech drží telefon dál od sebe, aby na displeji viděl člověka, se kterým mluví.

- Dlouhé nehty: Pro ženy s dlouhými umělými nehty je často pohodlnější držet telefon na dlani na plocho, než ho pevně svírat v prstech na výšku.

Tento zvyk se stal masovým fenoménem i díky tomu, že ho lidé odkoukali od celebrit a influencerů v reality show, a dnes už ho spousta lidí dělá zcela automaticky a podvědomě.
    ZIDANE
    ZIDANE --- ---
    Tak hlasitej odposlech jsem dělal už před patnácti lety s pevnou linkou (!!!, ještě po mámě, po stěhování jsem pevnou zanedlouho zrušil, k čemu to dneska, když mám mobil), ale zásadně jen doma, kde to nikoho nerušilo.

Provozovat to mezi lidma je vymaštěnost par excellence.
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    [INSEQUI @ Co vas sere??? Kdo vas sere ??? Aneb...1) ja 2) ja 3) ja 4) ti ostatni] Docela by mě zajímalo jak tohle vzniklo a co je to za modu.
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    Hlasákové a tatrankáři! Už jsem to tu někde psal jak mě serou.
    ZIDANE
    ZIDANE --- ---
    N_I: Systém "držím telefon jak obloženej chlebíček, jen si ukousnout a mluvím" nechápu taky.
    Proč to ti lidi dělají? Videohovor těžko, když to držej naplocho... takže něco jako "u ucha to držej jen fosilové, moderní to je TAKHLE" nebo... proč???
    N_I
    N_I --- ---
    asi je debilní to natáčet, ale až úplně každý bude takto volat, poslouchat, až každý v kempu každá chatka vytáhne svůj reprák a začne se překřikovat

je to docela podobné debatám na netu často
    sám často nevím, jak se vlastně v takové chvíli zachovat když to někdo praktikuje na celý bus, vlak, metro

Video brněnských dopraváků zesměšňuje lidi, kteří hlasitě telefonují za jízdy - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/koktejl-video-brnenskych-dopravaku-zesmesnuje-lidi-kteri-hlasite-telefonuji-za-jizdy-40596708
    N_I
    N_I --- ---
    Tisíc spolupracujících agentů, tajné debaty i kamikadze útoky. Analýza popsala vzpouru AI — ČT24 — Česká televize
    https://ct24.ceskatelevize.cz/clanek/veda/tisic-spolupracujicich-agentu-tajne-debaty-i-kamikadze-utoky-analyza-popsala-vzpouru-ai-377145?
    ZIDANE
    ZIDANE --- ---
    N_I: Na tohle nadával už otec, když jezdil s tramvají (už je pár let v důchodu).

Holky puberťačky čuměj do mobilu, sluchátka, jdou jak lumíci... otec mohl akorát zmáčknout zvonek (kterýžto je slyšet na dvě stě metrů, ale mobilní zombie to prostě NESLYŠÍ), šlápnout na brzdu a čekat, jestli kravku nabere na spřáhlo nebo ne.

Ale sedm let už je teda síla... a v článku píšou, že kluk šel s rodinným příslušníkem... a rodinný příslušník dělal co? Taky čuměl do mobilu, aby mu za těch pár minut náhodou něco neuteklo?

Grotesky s Charlie Chaplinem či kým, kdy chlap čte noviny a vrazí do kandelábru, dokázaly mobilní zombie zrealizovat.
    URPUTNIK
    URPUTNIK --- ---
    N_I: uz dlouho mam v planu ho nechat do sebe narazit .. ale zpravidla na to v te situaci zapomenu a uhnu mu ..
    N_I
    N_I --- ---
    taky se vám stalo, že se děcku na chodníku s fonem musíte vyhnout protože vás nevidí.
    tramvaje, autobusy a zde i metro,
    ještě že to dobře dopadlo
    7 let, chm

VIDEO: Chlapec v Praze spadl do kolejiště, koukal do mobilu | iROZHLAS - spolehlivé zprávy
    https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/video-par-vterin-od-nestesti-prvni-skolni-den-spadl-chlapec-v-praze-do-kolejiste_2609031214_ako
    N_I
    N_I --- ---
    N_I
    N_I --- ---
    pořád je to úplný začátek

„K trénování AI zneužili Beatles a další hvězdy.“ Vydavatelství žalují firmu Anthropic – Aktuálně.cz
    https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/k-trenovani-ai-zneuzili-beatles-a-dalsi-hvezdy-vydavatelstvi-zaluji-firmu-anthropic/r~aaa299a6cd50a282b2271dd4ff4446a2/?
    ZIDANE
    ZIDANE --- ---
    LAUNCHER: No nazdar... tak za jak dlouho nějakého dobroděje s názorem "zákazy všechno vyřeší" napadne ten zákon o zákazu sociálních sítí implementovat i do ČR a zahrnout do toho i Nyx, Lopuch atd.?

Že bývají Češi v takových případech papežštější než papež víme, (např.) EU něco vymyslí a Češi to při nutné implementaci do národního práva ještě vyšperkujou... tak za jak dlouho?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam