THEMES
Asi první věcí co si případně budete chtít vybrat, je vzhled / theme. Mě se například nelíbily defaultní fadery. Některé vzhledy navíc přidají do mixu ještě extra width knob, což se při mixování fakt hodí.
Themes jsou většinou ZIP soubory, ale s příponou ReaperThemeZip. Takže je stačí rozbalit, přejmenovat adresář, vybrat v aplikaci rozbalenou verzi a tu pak modifikovat (za běhu, theme se dá refreshovat).
Existuje spousta vzhledů, pár tipů je na nástěnce. Osobně teď používám nvk theme, ale vyměnil jsem si tam mix fadery.
nvk THEME - A Modern Theme for Reaperhttps://www.youtube.com/watch?v=LAUitY9HGRUVětšina témat se dá sosnout na webu
stash.reaper.fm/tag/Themes a řekl bych že hodnocení uživatelů celkem odpovídá. Některé vzhledy se pak instalují pomocí REAPACK (bude v příštím postu).
Reaper ukládá veškeré nastavení do adresáře c:\Users\{TVOJE_USERNAME}\AppData\Roaming\REAPER\ (já si dělám zálohy, just in case). Themes jsou v podadresáři ColorThemes. Některý vzhledy mají vlastní skripty (podadresář Scripts) nebo vlastní fonty.
Nástěnka update.