• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RYBOSHŠaManYsMuS
    REVAN
    REVAN --- ---
    NIKOPOL: Já jsem tam byl loni cestou z Beltainových oslav...
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    no jako ... na chvíli se mi i chtělo zjišťovat kdy to ona dělala a kdys tam byl ... na druhou stranu setkání sní bylo dost přesvědčivý :-)
    REVAN
    REVAN --- ---
    NIKOPOL: Já to tam viděl poprvé přesně před rokem, to už tam tekl. Dřív nevím.
    Jsem se lekl, že to mělo být z téhle její poslední akce...
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    nevím ... před rokem, dvěma .. před delší dobou
    REVAN
    REVAN --- ---
    NIKOPOL: prosimtě kdy to bylo, to její svěcení? Ten potok je tam už docela dost dlouho...
    RAHANUR
    RAHANUR --- ---
    NIKOPOL: já mám bohužel dost nabitý program tak nestíhám chodit i když bych chtěla..ale aspon občas někam zajdu...tak mě zprávy " z místa" moc zajímají
    IVETS
    IVETS --- ---
    NIKOPOL: no je to dost tezky na pochopeni,,ona jeste tak svojsky vysvetluje.. a chce to dlouhoveke samanske zkusenosti a vedeni,,,to nejde jen tak..tak asi podle kamenu vestit nebudu : ),,ale celkove setkani s ni bylo zajimave..
    SNOWMAN47
    SNOWMAN47 --- ---
    PETRPAN: Podle me by se krev sloupla casem nebo rychle vybledla... Jedine smichat s necim,nejsem si jisty ale neco mi rika ze se kdysi krev michala s nejakou hlinou aby mela nejakou konstantni formu ale fakt si nejsem sure...
    SNOWMAN47
    SNOWMAN47 --- ---
    ANNA: Ja si myslim,ze zalezi na pristupu a praci s bubnem... Nekdo pouziva houby, nekdo travu,nekdo buben a nekomu staci mp3 a pecky do usi... Buben je o tom navodit ten stav ktery se da naprogramovat a pak se da do nej dostat jen uvedomnenim ...
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    IVETS: jóó ? :-) a co umíš věštit ?
    IVETS
    IVETS --- ---
    NIKOPOL: jee tak ja jsem na ni byla dnes...
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    IVETS: Anisja Monguš

    RAHANUR: moc hustá pani .. skoro bych litoval, že jsem se nezůčastnil těch jejích seminářů, co tu měla, skoro bych toužil jet za ní do tuvy .. nikoho takovýho jsem nikdy neviděl "kouzlit" (jednou jsem byl v přítomnosti jiného šamana z tuvy a stromu, který zrovna vysvětil, to taky stálo zato ... nicméně když ten samý strom o rok později světila ona, objevil se prý u něj ještě pramínek,potůček (viděl jsem fotku, je to spíš docela potok))

    ANNA: jasný. šlo my o to, jestli je tu někdo, kdo s bubnem pracuje :-)
    ANNA
    ANNA --- ---
    NIKOPOL: No, vycházela bych z toho, co říkala, tudíž že "Šaman z Kyzylu (střílím od boku) nejdříve sbírá zkušenosti a tak dále...".
    Dá se na to dívat tak, že se člověk nejdřív naučí jezdit na kole, než přesedlá do autobusu.
    Ale imho budu mluvit za většinu lidí tady, když řeknu, že šamani nejsme, jsme dychtiví zápaďáci, tudíž si pořizujeme bubny "jen tak". Dyť se to dá brát jako hudební nástroj prostě.
    PETRPAN
    PETRPAN --- ---
    SNOWMAN47: co takhle krev? (:
    IVETS
    IVETS --- ---
    o jake šamance mluvite?
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    NIKOPOL: reagoval jsem jen na tu první část a na NIKOPOL:

    hlubší osobní zkušenosti s šamanskym bubnem nemám, určitě ne na úrovni, o který píše ta šamanka
    RAHANUR
    RAHANUR --- ---
    NIKOPOL: já mám buben až ted čerstvě...dlouho jsem si ho neobjednala..vybrala jsem si ho osobně, mám z jelena, dávala jsem na něj kameny(polodrahokamy), zatím na něj sahám jen já ...nebo s mým dovolením, šamanka mě mrzí..nemohla jsem jít..jaký jsi z ní měl pocit?
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    HONZAL: o dílko etnologa nejde, slyšel jsem to z úst té šamanky osobně.
    v tvém povídání nějak postrádám tu osobní zkušenost/zkušenosti, na které jsem se ptal především. prosím doplň pokud možno
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    NIKOPOL: viděl bych to na dílko nějakýho etnologa, ti se zabývaj přesně timhle. A asi i zjistíš, že neni žádné "mělo by se" podle šamanismu, protože v Rusku to budou dělat jinak, než v Africe (s tim, že diferenciovaný to bude uvnitř každý země + uvnitř území atd. atd.)
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    ANNA: jo jo .. nedávno mě zaujala kniha něco jako "byliny v barvířství" nebo tak , ale ještě jsem si jí nekoupil :-)
    ANNA: a nevíš jak starou tu kůru případně z jak starýho stromu a tak ?

    resp. jestli někdo znáte nějaké zdroje zabývající se touto tématikou prosím doplňte

    bubem si chci v dohledné době udělat, i když jsem se teda předevčírem od Anisji Monguš dozvěděl, že člověk (ona teda říkala šaman) nemůže hned používat buben. že musí nejdřív nasbírat pomocné duchy, zkušenosti a rituální předměty slabší nebo nižší úrovně.
    ale když už ho budu dělat chtěl bych ho obarvit tradičně (tuž mi přišla jak dostatečně oldschool technologie, ale) třísla znějí zatím jako nejlepší alternativa.

    v návaznosti na to, bych se chtěl dozvědět, co si o tomhle názoru tradiční sibiřské, výše jmenované, šamanky myslíte ? případně jaké stím máte zkušenosti ...
    jako máte buben vlastní, kupovaný ? je svěcený ? dostali jste k jeho užívání požehnání svých odraných duchů. spirituálních průvodců ? komunikujete, zabýváte se komunikací s duchem bubnu ? (nebo jde vám jde spíš o rytmus a jeho schopnost přivodit situaci a atmosféru vhodnou pro změnu vědomí?)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam