• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RYBOSHŠaManYsMuS
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    PRASAD: co to je ? :-)
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    PSYCHOPATICK: STROMY - velká kniha (DUCH STROMů, symbiloka, mýty, legendy a duchové stromů)
    napsal to Fred Hageneder

    Stromy - Velká kniha – Knihkupectví Neoluxor
    http://neoluxor.cz/beletrie/stromy-velka-kniha--45965/
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    EVA_: hmm, tak to vypadá, že na tom něco bude :-)

    pokud jde o šamanismus - kdyby ses chtěla přidat, v sobotu bude takový úvodní kurz :-)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    EVA_: kdyz nevis nic tak to zkus :D
    EVA_
    EVA_ --- ---
    CUCHULAIN: Tyjo...vlasy se mi při té představě ježí a nohy ťapou pozpátku. Vůbec nevím, jak do toho, bojím se, stydím se, i odpor by se našel. Asi to chce čas.


    Pardon...jsem sem vlítla jak neřízená střela. O šamanismu jsem překládala kamarádce diplomku, tak si o sobě myslím kdovíco, ale ve skutečnosti nevím nic.
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    EVA_: :-)
    napadlo mne, že už se asi znáte. každopádně pro využití takové informace je potřeba se znovu setkat :-)
    EVA_
    EVA_ --- ---
    CUCHULAIN: Taky jsem kvůli tomu pěkně zmatená, rozhořčená a prudím.:-)
    EVA_
    EVA_ --- ---
    CUCHULAIN: Ne, nevídám. Je to hodně dávno, tyhle věci byly úplně na začátku a já neměla dost informací. Proces jsem ukončila předčasně, bála jsem se, že se zblázním a nebyla jsem schopná mu důvěřovat.
    PRASAD
    PRASAD --- ---
    používáte někdo aqua de florida?
    PSYCHOPATICK
    PSYCHOPATICK --- ---
    NIKOPOL: jak se jmenovala ta kniha o stromech prosim?;)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    NIKOPOL: tyhle prameny jsou na hornim toku, ja bydlim az dole, ale je tu fajn, sednu si na zahrade, ptacci zpivaj, vsechno se zelena :D
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    OGMIOS: ... ty vole u něčeho takovýho bydlíš, joo ? dobrý :-))
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    tak ted ctu o pramenech ktery se vlejvaj do ty reky:
    "Studánka měla přitahovat příznivé síly z okolí. Protipólem je údajně asi 300 metrů vzdálené tmavé jezírko s přilehlou jeskyní. Voda v jezírku charakterizuje mrtvou vodu.Těsná blízkost živé i mrtvé vody má velký význam pro přírodní léčitelství."
    ziva a mrtva voda, no pekny :)
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    jinak jestli toho pogačnika neznáš, tak můžu vřele doporučit ... je původně sochař, co se s partou umělců někdy v roce 79 nebo tak odstěhoal na statek, že budou žít v rovnováze s krajinou. nějak nikomu nic moc necpe, jen popisuje svoje zážitky ... celkem bez vypětí se to kousat jako pohádka pro děti :-)

    mě se to dostalo do ruky tak, že po tom, co jsem se potkal s kamaradkou ze školy po nějkejch letech v nočnim autobuse a hezky jsem se zapovídali, jednou pak nějak jsem měl prostor zkoumat, co má v knihovně .. našel jsem tam knihu o stromech ... byl jsem zvědavý (stran svého osobního velmi podivného zážitku) co ten pán asi píše o stromech ... o to větší bylo moje překvapení a zvědavost, když jsem se na přebalu dočetl, že se to celé jmenuje STROMY - velka kniha - DUCH STROMů, symbiloka, mýty, legendy a duchové stromů (!!) schodou okolností my bylo dáno dost času, abych si celý oddíl, o duších ve stromech, přečetl a nějaký čas na to, jsem jí musel požádat, aby mi napsala jméno autora.
    když jsem si to pak přines do práce a četl jsem to tam. přišel kolega a ptal se co čtu, zvhledem k tomu, že jsem to bral spíš jako zajímavost, kterou zkoumám jen ze zvědavosti (kvůli oprovnání s vlastní zkušeností) ani jsem se nestyděl mu to ukázat. překvapilo mě, když řekl "hmm ... já mám doma něco podobnýho, ale nečet jsem to .... přinesu ti to!" .. "... ok then"
    kniha co mi přinesl se jmenovala elementární bytosti (nebyla tak krásná a skvělá jako ta o stromech, ale taky parádní a obzor přehled rozšiřující :-) )
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    NIKOPOL: dobra, jestli to tam je tak dam vedet ;)
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    skupina lidí asi neni nutně to samý nebo podobný, jako skupina bytostí ...

    ale to je jedno, to bych neřešil :-)

    když tady o tom píšem .. o tý tvojí řece .. vyvstává mi v hlavě takovej totálně romantizovanej obrázek .. jak voda z takovýho zelenýho náspu nebo převysu stejká do tůňky někde mezi polema nebo mezi lesem a loukou a nalevo od toho přítoku ale nad celym tim stojí strom (skoro bych mylel, že je to vrba .. ale může to být i něco jiného) a okolo rostou malý kytky s fialovejma okvětíma :-)

    když to potkáš, tak tam pozdravuj :-)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    NIKOPOL: to je dobry, ta reka ma jen 28km nez se vleva do dalsi :D ale kdyz jsem te cetl tak mi vyvstalo ze budu muset zajit k pramenu krom jineho. ted ctu ze driv asi byly prameny na jedny louce kde dneska stoji benzinka a reka tudiz zacina u jineho pramene. ze bych mel zborit benzinku? nemate nekdo ohen? :D
    jinak ta reka neni tolik regulovana, je na ni hodne meandru. jedina regulace je az skoro na soutoku.

    jinak to koletivni vedomi, no aj to vidim ve forme kolektivniho ameru, pokud se treba skupina lidi zameri na stejnou vec tak se to krasne nasobi ty energie. takze kolektivni vedomi ano. chapu princip jak nekolik vedomi tvori vetsi celek.

    no a s tim realizovanym..hmm..ja si myslim ze kdyz bych potkal tak bych vedel, leda ze by zamerne to predemnou skryval. pak budu vedet prdlajs vid.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    CUCHULAIN: ne ze bych enco mel, jen se ptam o vsechny mozne napady vid. reka je velka vec tak chci byt pripraven :)
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    OGMIOS: .. a co by mělo bejt lepší než se zeptet přímo u domělého pachatele ?

    já mám s vodou trošku problém, je na mě nějaká moc jemná, přijdu si jakobych pořát tlačil (ne že bych to nedělal :-) ) .. tak asi tam jít připravenej (někdo aby měl víc síli se třeba postí před takovym výkonem), dobře nalazenej .. .v den kdy si sám sebe už nějkou dobu trápil, zabíjel .. abys něco slyšel
    často se vyplácí k místu, kam jdu, jít z nějaký vzdálenosti ... abych musel projít hranice toho území. když poznám, že jsem u předělu, poohlídnout se po strážci, co střeží hranice, (i když ho nenajdu) vyjádřim, proč jsem tam, proč tam jdu .. často je nevidim, ale myslim, že s pokorou, úctou atd si člověk může vyžádat průvodce a nebo (asi když jeho záměr rezonuje s potřebami místa) stará se o to ten, co tomu tam šéfuje (taky jde op cestě pozdravit a svřit se nějaký autoritě, starej strom, skála, kámen) ... pak nejspíš/možná narazíš/přijdeš na místo, kde je přítomnost toho ducha obvzláště silná (někdo tu psal něco se sluncem, že je tam vlastně hafo bytostí - řeka je taky hafo bytostí anebo jedna, my jak jsme individualizovaný tak to kolektivní vědomí chápeme dost těžko) no a tam je na místě být náležitě uctivej, rohodně si dát čas, udělat, co potřebuješ kvuli sobě a dát si prostor udělat, co je potřeba kvůli nim ... voni ti pak většinou rádi a obšírně předestřou, kde je zakopanej pes. nicméně v případě řeky to může bejt i dost daleko

    (s řekama je často problém, že naši drazí předkové často mysleli, že je tok potřeba usměrnit ... protože někde chtěli chodit, pěstovat, stavět ... často úplně proti uzpůsobení toho místa. no a říkat řece kde má téct bez toho, abys bral ohledy na to, kde teče a na ní samotnou .... špatný :-) náprava se často dělá nesnadno a nebo je z různých důvodů náročná)

    ale když se zadaří je to fajn ... vůbec je fajn mít přátele

    ... to mi připomíná, co nám říkala alicie .. "do not work alone" nebo možná "never work alone" ... ve smyslu, že máš svoje průvodce a jsou ty i bytosti, který tu jsou přímo pro ochranu, očistu, pomoc .. tak je žádat o pomoc a průvodcovství.

    OGMIOS: .. jj mám opakoval jsou několikrát podobnou zkušenost jak píšeš (jednou silný, podruhý nic... nebo naopak .. nic, nic, nic a hustý věci) ... myslim, že je to určitě jak píšeš i místo prochází energetickejma cyklama, stejně jako celej systém, kterýho je součástí ...
    podle toho pogačnika jsou ty silový místa často prostě energetický orgány krajiny, stejně jako to máme my. každý tohle centrum souvisí s určitým spektrem a kvalitou a ty podléhaj změnám, vývoji, proudu .. asi času .. nebo skutečnosti, jak se mění den a noc, nastavení planet vůči ostatním zdrojům. něco jako když ti astrolog, čínskej doktor nebo arjuvédista říká, že žaludek budeš lečit timhle ve čtvrtek v osum ráno a nebo ve čtyři odpoledne, ale rozhodně ne v pátek (to pravidlo je moje fikce, jakákoliv podobnost se skutečností může být pouze náhodná/nevědomá)


    OGMIOS: hele .. a kdybys ho potkal, myslíš že by s to poznal a nebo bysmu vynadal a šel pryč ? :-))

    JASONEKK: užij hory :-)
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    OGMIOS: co se ti na téhle nelíbí? :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam