• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RYBOSHŠaManYsMuS
    JASONEKK
    JASONEKK --- ---
    Je sranda, jak se tu nic nezměnilo :)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    SAGUS: seš v klidu, tak jsi to smazal, jojo :)
    Neklid vidím i v nestabilitě, oka, položíš takovou otázku, tak si za ní stůj... ale takhle jsi taková osika ve větru...
    Třeba v psýčkovým auditku... ani tak nejde o obsah ale spíš útočnost těch postů. Mně flame nevadí, klidně si dejme střet názorů na téma vnitřní/vnější jen mám obavu, co se s Tebou děje, to je vše...
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    SAGUS: tywe nechceš se na to vysrat a hodit se do klidu? Nejen v tomhle v tomhle auditku? Co Tě pálí že tak všude prudíš?
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    NIKOPOL: Tu nás učil Míra Kašpar ve Skřidlech..akorát jsem zapoměl melodii, tak díky :o). Líbí se mi jak to "kamajvej" zní úplně indiánsky :o)
    Jinak většinou modlitby nechávám přijít vždycky k té dané chvíli - při bubnování to hezky chodí. Co se týče energetizování živly nebo nebo Světly, tak to cítím líp mlčky, v bdělé pozornosti ve spolupráci s dechem (takovým tím dechem v prostoru). Ale možná že pravidelná rituální praxe ve vycizelované formě není úplně špatný nápad pro chaotika jako jsem já..
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    to jo no ...
    uctívání slunce (, luny, živlů .. sil) bývá zdrojem mnoha ponaučení, inspirací, .. pro někoho splněných přání.

    pokud by to chtěl někdo poznat, docela dobrý způsob je myslím zpívání :-) ..
    Morning Sun Song & Ritual
    http://www.airynd.com/umich/shamanic/workshop/sunsong.html
    obšírněji na
    Shamanic Extraction
    http://www.shamanlinks.net/shamanic_extraction.htm
    a ukázka
    http://www.shamanismcanada.com/blog/wp-content/uploads/2008/11/morning-sun-song-1.mp3
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    OGMIOS: se Sluncem jsem si taky popovídal a na chvíli jsem Sluncem byl. velmi intenzivní zážitek :-)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    NIKOPOL: no dusi maj, to kazdopadne. ja na svych cestach potkal jak Slunce tak Lunu. navic slunce je velice specialni a umoznuje dalsim dusim prichod a pobyt do/v nasi soustave. skrze hvezdy se da cestovat.
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    ahoj ..

    nečetl jsem diskuzi .. těch posledních asi 20 příspěvků, ale chtěl jsem se sváma podělit o citát
    k těm silám, energiím

    "Jelikož nebe a nebeská tělesa působí silným vlivem a nepochybně působí na věci našeho světa, nutně musejí mít duši, protože takový vliv nemůže pocházet z pouhých těl. Všichni nejvýznamnější básníci a filosofové svorně tvrdí, že svět i nebeská tělesa mají duši a to duši rozumnou."

    Agrippa z Nettesheimu
    LUSY
    LUSY --- ---
    Někdo kdo má k dispozici auto, řídí a vydal by se se mnou z Prahy na tuto akci? http://www.druna.cz/temazcal-potni-ritual
    EVA_
    EVA_ --- ---
    MIRIS: Jsem alergička, u sebe vnímám alergii jako důsledek strachu ze života a z citů. Čili z mého pohledu (nápad, žádná všeobecná platnost, dětem zatím cpu antihistaminika, když mají rýmu): laktóza, fruktoza a sorbit - všechno sladké, slastné, mateřské. Alergie na mateřskou výživu a slast...? Po vyloučení vlivu prostředí bych se po psychické stránce možná zkusila dotazovat vztah máma - dcera? Jak se chová v přítomnosti matky, mění se? Rodiče rozvedeni? Nevěra? Strach se otevřít slasti? strach ze smyslnosti, z touhy? :-)
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    vcerejsi rytmy Afriky, Sabar, pěkně od podlahy
    Tonton Sylla & band - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=wL1SjW24Kao
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    OGMIOS: vrátit se tam odkud pocházíme, do Snění :-)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    DARJEEL: hmm to az se clovek nauci delat s energii vsechno. musim to vymyslet jak na to.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    STENNY: tak zrovna "hmota" je koncept par excellence, nic takovýho jako hmota v reálu neexistuje, jen různá zhuštěnost energie, která se na jednom konci projevuje jako "hmota" a na druhým konci jako "vědomí", ale to jsou projevy toho samého...
    OGMIOS: u spousty nemocí tohle platí, ale u některých ne. Aktuálně třeba případ mladýho kluka, kterýho srazil nějakej dement jedoucí na motorce a už asi nikdy nepohne jednou rukou. Je otázka, nakolik by mu pomohlo "šamanské léčení", já v koutku duše věřím, že by mu to mohlo pomoct, ale tak jak se to jeví, tak je to prostě nevratný. A u podobných obtíží, byť třeba více vnitřních a nejasných (hormonální dysfunkce, alergie,...) mám zatím velký otazník, jak to je. Na jedné straně věřím, že to jde, na druhé straně jsem konfrontovaný s "realitou".
    STENNY
    STENNY --- ---
    OGMIOS: Nevím, jestli je "síla" a "odložení konceptu" vzájemně vylučující. Odložit koncept je často pocitově jako odložit část sebe (a to, že odkládáš vlastní konstrukci, nepomáhá), takže mi skoro připadá, že potřebuješ sílu, abys dokázal odložit koncept. To, jestli máš v daném momentu/daném životě dost sil a náhledu, abys to dokázal, je věc druhá.
    Ale prostrčit ruku stolem se mi tedy nepovedlo. Mám zatím moc fixované, že pevná hmota je neprostupná.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    DARJEEL: no ja prave nevim jestli je na to potreba sila a nebo odlozeni konceptu. proste ve finale clovek trpici nemoci musi zjistit ze tu nemoc nepotrebuje a muze ji odlozit. takhle se to rekne lehce ale neumim to :D
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    OGMIOS: pro tyhle průlomy reality je imho potřeba se dostat do "magic time", tedy vystoupit z naší konsenzuální reality (doslova spolusmyslové), kde je to hrozně pevný, protože tenhle "sen" udržujeme jako masa lidí vzájemně synchronizovaná, jak Ty píšeš, představami o světě a různými koncepty.
    Sám ale nemám moc prozkoumaný, nakolik jde změnu provedenou takhle "mimo čas" adaptovat do běžné reality... respektive teda co všechno je potřeba a jak moc síly, aby se tohle sevření běžné reality uvolnilo a my dosáhli nebývalé změny
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    DARJEEL: podle me jde, ale je za tim schopnost vse odlozit. clovek ma hluboce zakoreneny koncepty jak ma svet vypadat a podle toho taky ten svet vypada. me se vloni podarilo necekane cestou na kopec odlozit vsechny koncepty a nahore na kopci to bylo dost zajimavy. udelat to trvale tak to by byl stav kdy se da hybat vsim. proto si myslim ze hranice tento svet ma pouze tam kam je postavi nase vedomi. ale ja jeste ani neumim prostrcit ruku stolem takze se to musim naucit nejdriv :D
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    OGMIOS: tak to vidím stejně, řekl bych prostě, že ne vše lze během jednoho života poléčit a vyřešit, i když by to bylo moc fajn :-)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    DARJEEL: no pro me je vsechno energie a nase hmotne telo je hruba energie zhmotnela vztahama. jakmile tyhle vztahy zacnou fungovat spatne tak se to manifestuje. nicmene vsechno je mozne, jen to jak smerem ven z tebe houstne energie tak je to ztuhlejsi a ztuhlejsi a hur se to rozhybava. vse je v podstate to ze clovek je tolik zapojenej do vztahu az smerem ven zaseka a zatuhne a energie se nehybe. no nicmene zaklad je cista energie vedomi kterazto se zbavi te hrubohmotne jakmile zacne byt prilis tezka. takze bud to clovek udela vedome za zivota a vyleci se a nebo to za nej udela smrt kterazto te vyleci jednou pro vzdy v tomto zivote. alespon takovy mi byl umoznen vhled do veci.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam