• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PYROTáborové hry pro děti a vše kolem nich
    PYRO
    PYRO --- ---
    trochu ted odbocim a podelim se o jednu hru ktera se prekvapive osvetsila a da se hrat kdekoliv a s kym koliv

beh duvery
    vytvori se dve rady ktery se postavi na proti sebe ve vzdalenosti cca 80-100 cm predpazi ruce do vise oprsou - oci , no ukolem jedince je co nejrychleji bez spomaleni touto ulickou probehnout, lide co probihaji se stridaji. Jo a malem bych zapomnel ty co jsou v ulicce tesne pred probihajicim sklapej nebo zvedaji ruce ...
    ZOLTY
    ZOLTY --- ---
    GWIST: ale jo, dobrý.. udělala jsem třeba korekci špatně napsaného textu během mého výkladu, osmisměrku ( po akci se šlo do cukrárny ), takový zpestření bylo to že si každej mohl dát to přání do hrobky Rabiho Löwa, křížovka.. většinou takovýhle hry na papíře.. nic jinýho mě nenepadlo.. ale pak hodně lidí přišlo a děkovalo, že to bylo moc hezký.. tak se to povedlo...
    GWIST
    GWIST --- ---
    zolty: z toho tveho popisu totiz neni moc jasny jak moc je chces animovat, nicmene jestli to bylo do dneska, tak napis jaxi dopadla ;]
    ZOLTY
    ZOLTY --- ---
    CIBL: no, poněvadž jsem myslela, že tohle je klub táborové hry a vše kolem nich ( což se hodně podobá ba je animačnímu programu, který jsem měla za úkol ), tak jsem si myslela, že mi sem dáte nějaké nápady na hry.. ale asi to nefunguje.. nevadí..
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    ZOLTY: připrav dětská nějakou naučnou hru, ne? bo stopovanou s úkolama
    CIBL
    CIBL --- ---
    ZOLTY: A co jako chces, abychom ti napsali? :-)
    ZOLTY
    ZOLTY --- ---
    prosim nutně - co nejdřív: jsem průvodkyně na Židovském městě a při výkladu mám taky vymyslet animační program pro mláděž.. jsem bezradná... prosim, je to ve čtvrtek, tak napište hodně rychle.. díky
    TYCZKA
    TYCZKA --- ---
    Program Pět P shání sportovně založeného ZDRAVOTNÍKA na DĚTSKÝ TÁBOR
    Místo: Dolní dvůr (6 km od Vrchlabí)
    Termín: 5.-26.8. 2006
    Info na: 607 006 514, 257 328 911, petp@hest.cz
    nebo poshta...
    PYRO
    PYRO --- ---
    takova oddechovka lidske pexeso
    deti seroydelej na dvojice, kterz sedohodnou na jednotlivych kreacich (holubicka atd.)
    a pakjejeden co hada :)
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    nebo další oblíbená u malých dětí je na veverky:
    Vymezí se tři hrací pásma. My jsme použili cestu, z jedné strany byl les, z druhé louka. V lese se udělají 3 hromady šišek (třeba po 30ti šiškách, podle toho, jak chceme hru hrát dlouho). Na louce mají doupátka veverky a ty se snaží dostat přes cestu do lesa, tam sebrat z hromady jednu šišku a odnést ji zpátky na své místo. Celou proceduru jim ztěžuje kuna, která hlídá cestu (je to její území). Když chytí nějakou veverku (plácne ji), tak musí jít veverka mimo hrací pole a teprve další vybitá veverka ji vystřídá. První se vrací a pokračuje v nošení šišek. Hra končí v momentě, kdy ani na jedné hromadě nezbyla žádná šiška. Vítězí pochopitelně veverka s největším počtem šišek. Kunu může hrát buď některé z dětí (málem se přetrhly, když se hlásily, kdo bude kuna) nebo vedoucí.
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    doupátka:
    děti se rozdělí na dvojice a rozestaví se po louce. každá dvojice udělá jakože bránu (chytí se proti sobě za ramena), což jako představuje doupátko. Jedna dvojice se pohybuje volně, to je Liška a Zajíc. Zajíc běhá po louce mezi doupátky a volá "písk, písk", Liška ho honí a přitom musí štěkat "haf, haf". Zajíc se může kdykoliv schovat do doupátka a to tak, že se postaví místo někoho, vyšoupne ho, bezprizorní kus doupátka se stává Zajícem a zdrhá před Liškou. V případě, že Liška Zajíce chytí, role si vymění.
    ZOLTY
    ZOLTY --- ---
    GIMEL: hmm, ty domečky, to je skvělý nápad - to je takový to stavení u stromů z mechů, šišek atd, že?.. ale moc jsem nepochopila hry na vlky, zajíce, jeleny atd..
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    pište je klidně sem do klubu, to přece není zas takové OT, abychom se to nemohli dovědět i my ostatní.

S takhle malými dětmi zkušenost nemám, ale byla jsem s prvňáky a druháky a ty bavilo třeba stavění domečků pro trpaslíky, lezení po lanech, různé hry na vlky, zajíce, jeleny atd... co všichni ze školy pamatujeme :-)
    ZOLTY
    ZOLTY --- ---
    Ahoj, koncem dubna jedu jako pomocník/vychovatel/animátor/"učitel" s dětmi na školu v přírodě.. jsou to děti ve školce ( 4-6 let ).. pište mi prosim do pošty zaručené skupinové hry, které budou tyhle prcky bavit.. kdo má s nějakou zkušenost.. děkuju..
    GWIST
    GWIST --- ---
    tedy na paragrafy sem lama a vim jen o tom co psal Laddobar, ncicmene to ze by univerzalne platilo ze vam musi byt 21, se mi zda jako dost nesmysl (tedy poku nejste univerzalne z ty samy organizace zejo ;) Navic tedy mam pocit, ze tabor nic takovyho jako hlavniho vedouciho mit de jure nemusi (pokud se tedy bavime obecne a ne o nejake konkretni organizaci...)
    PYRO
    PYRO --- ---
    FABIAN: a tech 21 je ted nekdy nove ...
    ja sem delal ten kurz kdyz mi bylo asi tak 20 a kamosivi mozna 18,19 a nejak nikomu to nevadilo
    TYCZKA
    TYCZKA --- ---
    super s tim nemam problema, 26 by bylo horsich :))
    FABIAN
    FABIAN --- ---
    TYCZKA: me nakonec ta vedouci neodpovedela. asi neni zas tak casto na netu. ale tech 21 mas potvrzenejch:-)
    TYCZKA
    TYCZKA --- ---
    diky diky :))
    FOGYTHECHEF
    FOGYTHECHEF --- ---
    TYCZKA: věk je 21, to školení sem absolvoval loni
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam