• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PYROTáborové hry pro děti a vše kolem nich
    MUFKA
    MUFKA --- ---
    a nemáte nějaký nápad, co s děckama na lyžáku večer? kromě klasických več. her. řekla jsem jim,. ať si vezmou světýlko a lampión-mám plán, že budu tvůrčí, ale nic mě zatím nenapadá :((( chtěla bych se světýlkama večer ven. takže nějaké bludičky nebo něco, ale tak, ať se mi nepostrácejí na hřebenu
    MUFKA
    MUFKA --- ---
    no jo, ale co by to mělo společného s trifidama? i když je fakt, že mít zavázané oči po celou dobu pobytu by mě moc nebavcilo :))
    TYCZKA
    TYCZKA --- ---
    MUFKA: jojo, zlatý fond samozřejmě máme :)
    už to vidim, jak to celý vymýšlíme...
    Spíš jsem myslela, že ty naše děti by byli jediný kdo vidí a zachraňoval by svět, třeba .)
    MUFKA
    MUFKA --- ---
    den trifidů je určitě popsaný ve zlatém fondu her. i když to není celotáborovka, je´tam libreto a námět na první den. zbytek asi budete muset domyslet. třeba ty slepé s jedním vidoucím zavřete do srubu, nebo někam na určené místo do lesa (ostrov), kde budou muset přežít a čelit útokům trifidů.
    použít všechny známé hry, kde vyloučíš zrak - chůze důvěry atd
    TYCZKA
    TYCZKA --- ---
    TYCZKA: myslela jsem tim celotáborvku samozřejmě .)
    TYCZKA
    TYCZKA --- ---
    Ahoj, nevíte jsetli někdo někdy zpracoval táborovou hru na námět Den trifidů?
    No jo, máme samý psycho náměty, loni byl Stalker a mělo to neuvěřitelnej úspěch .)

Díky!
    NIKUSKA
    NIKUSKA --- ---
    máte někdo zkušenosti s různejma lanovejma překážkama ? my už jich vyzkoušeli dost, je to super, ale dochází nám nápady a potřebujeme na léto další
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    NEMASTOJEDNO: doporučuju http://www.hranostaj.cz/ - jednoduchý hledání, používám každej týden .. to by se mohlo dát i na nástěnku
    NEMASTOJEDNO
    NEMASTOJEDNO --- ---
    KOC256: diky moc
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NEMASTOJEDNO:
    http://intranet.bvu.cz/radcak-2006/

jsou tam soubory kde jsou primo knizy her a take dost dalsich odkazu...
    NEMASTOJEDNO
    NEMASTOJEDNO --- ---
    nema nekdo nejaky napad co delat priblizne s 10 deti v turistickem oddile, v mistnosti? Nejake hry apod.
    THE_DARKNESS
    THE_DARKNESS --- ---
    ale myslim, ze mnohem zajimavejsi, ale na druhou stranu casove narocnejsi, by byla hra na genetickou informaci... ale to by mi ve skole asi neproslo :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MUFLONEK:
    u tiche posty se ale nic nepridava. alespon to neni ucelem :)
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    THE_DARKNESS: To znám jako tichou poštu.o)
    THE_DARKNESS
    THE_DARKNESS --- ---
    Název: Šeptanda.

Instituce: SŠ

Cílové určení: žáci střední školy, příp. druhého stupně základní školy

Cíl: podnítit ke kritickému hodnocení informací

Trvání: 30 min

Maximální počet účastníků: 30

Materiál, pomůcky: žádné, případně PC s připojením k internetu

Pravidla: Hráči sedí v kruhu. Jeden z nich dá do oběhu nějakou předem připravenou neověřenou, vymyšlenou informaci, tzv. drb. Druhý hráč tento drb "vezme vážně" a přidá další podrobnosti nebo jej rozvede. Zprávy se předávají tiše jako šeptanda. Jakmile se všichni vystřídají, srovná se závěrečná verze s verzí původní. Hra by se mohla hrát i prostřednictvím elektronické komunikace, přičemž by se jednotlivé verze zprávy postupně posílaly elektronickou poštou.

Reflexe: Byl rozdíl mezi začátkem a koncem? Děje se to i v běžném životě? Věříte takovým zprávám, když se k vám donesou?
    PYRO
    PYRO --- ---
    a moch bych se zeptat co jsi nasla, celkem by mne to zajimalo :))
    THE_DARKNESS
    THE_DARKNESS --- ---
    koc256: to vis - skola aneb predmet informacni vzdelavani..ale uz jsem neco nasla a napasovala to na to, takze cesta k zapoctu je otevrena :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    THE_DARKNESS:
    ty okruhy mi prijdou minimalne zvlastni :)
    THE_DARKNESS
    THE_DARKNESS --- ---
    Cau,nemate nekdo nahodou v zaloze nakou hru, ktera by se nakym zpusobem dotykala jednoho z nasledujicich temat?

druhy informačních pramenů, informačních institucí
    služby informačních institucí
    zjišťování, sledování, vyhledávání, zpracování, použití v kontextu=integrování, hodnocení, prezentování informací
    rozvoj čtení s porozuměním
    rozvoj psaní, zásady psaní odborných textů
    citování informací, autorská etika, plagiátorství
    rozvoj schopností používat k práci a studiu informační a komunikační technologie
    konkrétní práce s oborovými a dalšími informačními zdroji (specializované vědecké zdroje, elektronické inf. zdroje)

vekova kategorie ucastniku je libovolna
    HANA
    HANA --- ---
    Ahojte,
    na primestsky tabor v terminu 20.-25.8.2007 hledame par dobrovolniku. Mame vyborny tym vedoucich, deti je nakonec také nad ocekavani hodne… nicméně bychom presto potrebovali pomocniky. (Tabor je primestsky - tedy deti rano prichazeji, vecer odchazeji domu, kona se pri jedne zakladce v Praze 8 Troji, kousicek od Bohnicke lecebny, ZOO a botanicke zahrady)

Priklady moznych cinnosti (dobrovolniky budeme jinak potrebovat kazdy den, na ruznou pomoc pri priprave her atd.):

- v nedeli 19.8. dopoledne cesta autem z Prahy do Plzne, kde se bude vyzvedavat cirkusovy stan. Auto bude ridit ma kolegyne, nicméně je třeba ještě minimálně jeden silny muz, který pomuze s nakladanim, vykladanim atd. (jde max. o 6 hodin prijemne jizdy autem, nejpozději ve 14.00 budete zpet v Praze – za odmenu obed!)

- v nedeli 19.8. odpoledne několik silaku na stavbu cirkusového stanu (za odmenu vecere a také ten pocit! - kdo mel kdy v zivote moznost stavet cirkusovy stan, ze?:)

- ve čtvrtek 23.8. cca od 10 do 15 hodin 5 dobrovolniku, kteří budou hlidat 5 ruznych stanovist v ramci jedne hry v ZOO (velmi nenarocná a zabavna práce – sedet na miste a instruovat deti, co na vasem stanovišti mají plnit za úkol – za odmenu vstupenka do ZOO)

- v nedeli 26.8. dopoledne několik silnych muzu na rozebrani cirkusového stanu (za odmenu obed a účast na me narozeninove oslave:)

Ještě jedna důležita věc. Na hristi ZS Glowackeho, kde se bude tabor konat, bude cely tyden (19.-26.8.) stat uz zminovany cirkusovy stan. V tom stanu bude spousta ceny věci (třeba barvy, stetce, kamen mudrcu atd.), takze bude třeba, aby v nem přes noc někdo přespával. Shodli jsme se s táborovým tymem, ze by se hodilo, aby tam byli vzdycky minimálně 2 muzi. A ted jsme u merita veci - v nasem taborovem tymu jsou jen dva muzi - takze za ne hledame nahradniky, kteri budou ochotni jednu ci vice noci v tydnu od 19.-26.8. prespat v cirkusovem stanu - vecere a doprovodny program v podobe promitani filmu z notebooku zajištěn :)

predem diky za nabizenou pomoc ;) vice info bud v poste nebo na telefonu 739 592 954
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam