Při prohrabování fotek na mě vykoukla tahle fotka...:) loni jsme měli na táboře něco jako Trosečníky. Děti ztroskotaly na podivném ostrově, na kterém žila zmutovaná zvířata. ... děti si kreslily mapy a kupovaly suroviny, aby přežily a mohly stavět cesty a vesnice... docela zajímavý způsob bodování hry.
Pointa téhle etapovky... byli jsme jako zvířata schovaní v lese a děti nás hledaly... mohli jsme utíkat nebo nemuseli. .. když nás děti chytily, musel být celý oddíl pohromadě, tak si nás odvedly do ohrádky, kterou si předtím vyrobily... a musely přijít na to, "co nás chočí" neboli, jakou činností nás ochočit, co máme rádi. .. seznam měli napsán někde na nástěnce, ale nevěděli, co na které zvíře platí a bylo tam něco navíc, co neplatilo na žádné zvíře. Na jednom zvířeti mohli vyzkoušet tři pokusy... pokud to oddíl netipl správně, musel zvíře pustit zpět do volné přírody a neměl za toto zvíře bod.
Co zvířata chočí, co mají ráda? Tulení, drbání na bříšku, mytí nohou, vískaní ve vlasech, jíst lesní ovoce, bláznivě tančit, houpat se... atd atd. Tu danou činnost musel vždy dělat každý člen oddílu. ;) Já byla papanda a měla jsem ráda tulení, takže pohoda :)))
Z leva: homosel, krokohout, tupan, papanda, nosorex, kravenečník, punková beruška, kočkoušek, zebronice a tlačkosaurus... většina kostýmů byla čistě improvizační a vznikala jak jinak, než přímo na táboře :)