• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TORInyx :: klub pro novacky a novackyne na NYXu (nebojte se zeptat, my nekousem (ale nejdriv precist help, jinak kousem!))
    Základní nápovědu najdete pod odkazem v menu.
    rozbalit záhlaví
    NYX
    NYX --- ---
    NEVADA_: Nejde
    NEVADA_
    NEVADA_ --- ---
    Jde nějak nastavit, aby mi nechodila pošta s upozorněním, že někdo reagoval na příspěvek, který mám v upomínce?
    NYX
    NYX --- ---
    MONROE: No muselo by byt nahrane nekam, odkud nyx umi embedovat, tj. youtube nebo vimeo.

Nebo zkonvertovat do nejakeho formatu, ktery jde strcit do video tagu a nalinkovat to tak, ale uz uz bych musel studovat i ja, jak na to :)
    MONROE
    MONROE --- ---
    Ahoj, taky nejsem novacek ale rada bych vlozila nahrany video s nahledem a nevim jak na to.

Poradite, prosim? :)
    Video neni velke, je stazene z TikToku.

Diky. :)
    SIEMENZ
    SIEMENZ --- ---
    Nejsem sice novacek, ale potreboval bych poradit s problemem, ktery sem ted zjistil...
    a sem na tohle lama... :)

V me vlastni diskuzi(galerii) se mi v PC(win) nezobrazuji fotky linkovane z FTP (vetsina).
    A nejsem bohuzel jediny. Na telefonu v androidu se mi to zobrazuje.
    [ KRT.LAB products ]

V cem muze byt problem?
    Predem dekuji
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    NAZARETSKY: Dostals RO.
    NAZARETSKY
    NAZARETSKY --- ---
    Ahoj, jsem na nyxu tak dlouho, ze bych to na prstech nespocital, ale presto mam uplne ňůbajzkej dotaz.
    Nemám v klubu "USTAV.PRO.DUSEVNE.VYSMATE" moznost hlasovat pro prispevky. Proste v te HTML strance nejsou ty palecky nahoru a dolu. V jakemkoli jinem klubu je mam. Jak je to mozne?
    Sam si spravuju nekolik klubu a v pravech nevidim a nikdy jsem nevidel, ze by se dalo nastavit nekomu upravivat prava hlasovani.
    Proste tomu nerozumim jak je to mozne a predem dekuju za vysvetleni.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    NYX: jsem to ja. Sice nevim co pise, ale poslu ti o co jde at vis jaky kvitko to je.
    NYX
    NYX --- ---
    AMSTERDAM: Posli o koho jde a pouzij ignore. Kdyz budou opakovane stiznosti, uz budem vedet.
    AMSTERDAM
    AMSTERDAM --- ---
    ahoj,
    mam dotaz pokrocilych - filtr jsem pouzil, FAQ tez.

Otravuje mne uzivatel XY. Skrze osobni postu. I pres dvoji vyzvu, at mi uz nepise, ctu zpravy o agresi, aroganci, nadrazenosti a podobne. Daneho cloveka neznam, nemam s nim zadny osobni problem, pouze nekde dostal ban a ted me otravuje.

Vim, ze se to da v ramci Nyxu resit "ignoraci uzivatele", ale dany clovek bude timhle zpusobem driv ci pozdeji otravovat nekoho jineho.

Da se soukroma posta preposlat kamsi vyse k reseni? Vim, ze jdou takto nahlasit prispevky v diskuzich, ale nikde nevidim, jak nahlasit obtezujici postu.

dekuju za radu.

A.
    NYX
    NYX --- ---
    Vsichni ne, ale uz to mazu
    DAPHNEE
    DAPHNEE --- ---
    Koukám že jsme asi tu zprávu dostali všichni.. Takže se přidávám k hlášení!!
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    právě jdu taky hlásit....

ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    Je na nyxu nějaká obrana proti spammerům? Zbrusu nový uživatel (Nellybjorn) mi poslal tohle:
    "Hej! ;))) Na co čekáš? Tisíce holek teď hledají partnera na sex. ^_^ http://slutty-land.com jen Tento měsíc dávají zdarma VIP na příští rok! Rychle! ;) Tohle je skvělá Seznamka! ;) Náš klub už dávno přešel na známku 10 miliónů lidí! Or rate our new and successful project for Bisexual people! :** Many free partners who are looking for their soul mate =) http://www.ooopsman.com"
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    OCTOPUSS: Příspěvky s daným (a vyšším) počtem plusek budou vysvícené, aby sis jich snadněji všiml.
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    Stálo by za to přidat, jak se dělá spoiler, mezi formátování textu do nápovědy...
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Hmm, takze kdyz to postnu rovnou, tak se to da spatne, kdyz pred tim kliknu na edit v Google Photos, tak dobre.

Dekuji za navedeni.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Zkusim edit v Google Photos.

LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: HOWKING: NIGHTHUNTER: Tu fotku jsem fotil mym Androidem, konkretne OP 7T Pro. Nasledne standardne ukladana do Google Photos. Na FB se nahraje otocena tak jak jsem ji fotil a jak ji zobrazuji Google Photos.

Zaroven si vedle na totez stezuje ID Overdrive.
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    LAUNCHER: Jak píše HOWKING, ono není lehké říct, které natočení má být správné. Zkus si vzpomenout na dobu před digitály, kdy se fotka zaznamenala do filmového políčka - ta fotka se takhle ukládá stále, jen se k tomu navíc přidává informace v jaké poloze byl zrovna foťák/telefon, takže když si to pak prohlížíš na něčem chytřejším, co ty informace navíc umí vyčíst, tak ti to rovnou otočí tak, aby se to zobrazilo už otočené (je to pohodlnější a většinou správně). Ale některé programy tu informaci neumí, nebo nechtějí zpracovávat a berou jen tu fotku tak, jak je uložená.

Ad absurdum - když natočíš foťák přesně do úhlu 45° - má ta fotka být na šířku nebo na výšku? Chápu, že při 44,9° by to mohlo být ještě normálně na šířku, ale 45,01° už na výšku? A budeš věřit tomu gyroskopu, že funguje naprosto přesně? Proto by se nemělo spoléhat na dodatečné informace, ale tu fotku případně otočit a přeuložit.

Třeba můj oblíbený prohlížeč fotek IrfanView to nabízí v nastavení - prohlížíš si svoje fotky z telefonu? Ok, zapni si to a já ti je otočím jak asi chceš. Ale budeš to posílat do tiskárny nebo někam na další zpracování? Vypni si to otáčení, ať víš, jak je ta fotka skutečně uložená...

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam