• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LITTLELIAssembler
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    tak a ted technicka...........

jak se da spolehlive detekovat velikost fyzicke RAM?
    rekneme, ze jsem po POSTu najety v MSDOSu, muzu si s HW delat co chci
    nemam HIMEM ani jine manazery, kde se to da precist? INT 15h mi ale prosim
    nerikejte.
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    nechce nekdo predat tenhle klub? dost vazne o tom premyslim
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    nova nastenka :)
    chtel bych zalozit sekci artworx, ale chtelo by to nejake linky na zajimave projekty psane v asm. klidne i pitominy, jde o to, aby byly necim zajimave.
    HYBY
    HYBY --- ---
    SALUSA: mno tak ja si pod tim predstavuju ze nekdo napsal jaky si vykonne jadro (to je jedno ceho), ktere pouziva specific API a typuju ze ty budes portovat pro AVRka to API tak aby na tom mohl behat ten "independent" code...
    SALUSA_SECUNDUS
    SALUSA_SECUNDUS --- ---
    ;o)) hele dostal sem se k tomuhle inzeratu:

Vývojový pracovník
    Hledáme odborníka pro samostatný projekt SW do ISDN systémového telefonu pro telefonní ústřednu NetStar

Požadujeme znalost programování v ANSI C se znalostí specifiky překladačů pro procesory AVR a 51; převod odladěného C kódu na embedded platformy

no a chtel bych vedet co znamena ta posledni veta, prevod na embedded platformy - padz bych o tu pracicku mel jinak asi zajem ;o)) diky
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    sledujete anketu?
    18:1 v neprospech SIMD.
    ja hlasoval ze SIMD neumim a vazne by me zajimalo, kterej typ tam zaskrt ze to jako ovlada...
    priznej se!!!
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    LITELLI :-)))
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    :-) mohu vas ujistit ze mi to nevadi, doufam, ze jste si vsimli, ze z klubu jsem udelal poloodborny... proste myslim, ze je dulezitejsi se dozvedet alespon neco nez bejt na suchu ;-)
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    Jo, to vytriskas. Kdyz jsi clenem SF, tak mas pristup i k aktualizacim IRIXu, zdarma, primo z jejich serveru (alias IRIX update :-))
    Seriove cislo nemusis hledat, staci kdyz bootnes do PromMONITORu a opises si MAC ethernetoveho iface. Ale tohle je OT, pojdme pripadnou dalsi diskuzi presunout jinam...
    SKIM
    SKIM --- ---
    janfrog: Ok zkusim.. musim najit serial number.
    Jinak jeden borec rikal, ze s nich vytriskal i cd irixu na seriove cislo.. Ale musel si to vymailovat.

No prave ze r10k jsem jaksi nedokazal vygooglovat. Kazdopadne zatim nechci, musim si v tom udelat poradek co vlastne mam.
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    SKIM: http://support.sgi.com/login - zaregistujes se na serial number sveho SGI stroje - a funguje to i na 10 let stare Indy. Kdyz ti to nepujde, vyhrabnu nekde v mailu (hmm 200mb mailbox...) konkretni navod a URL, uz si to moc nepamatuji.
    Jinak dokumenaci k R10k mam nekde doma na disku...muzu se po ni podivat, jesli po ni touzis. Ale vim, ze jeste pred 2 lety se dala vyguglat. :-)
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    SKIM: mno ted tu prodam svoje vzdelani... je to jedna ze ctyr hlavnich moznosti ale... rika se tomu diversifikace ;)
    SKIM
    SKIM --- ---
    Jeste tohle je docela zajimave:
    MIPS Assembler and Simulator
    I pro windows.
    SKIM
    SKIM --- ---
    littleli: Hm zisky se krati kde komu, ale to nemusi znamenat, ze se vrhnes na uplne jiny segment trhu. Se divim, ze jeste nezkrachovali..
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    SKIM: mno bordel to vsecko je :( jenze pokud vim, tak SGI se kratili zisky, takze s tim asi chteli neco delat... bohuzel neznalost sveho trzniho segmentu je pro takto orientovane firmy fatalni. coz plati obecne
    SKIM
    SKIM --- ---
    BTW, can you imagine how huge gcc 3.4 is? -- for the i386 it needs 1GB of
    disk space and plenty of hours to be built on a reasonable system. For
    MIPS I suppose the disk space needed will be yet larger and building may
    require a few days...

Maciej
    SKIM
    SKIM --- ---
    litlleli: No SGI udelalo spoustu chyb v nedavne dobe - i386 workstation, akvizice /z dnesniho pohledu craye okupace/ craye, odchod lidi, co delali graficky hw do nvidie apod. IMHO dost bordel.
    SKIM
    SKIM --- ---
    janfrog: Ano. ja nemam ani r10k a nejvice me stve ze to neni na netu.
    Stejne jako bych rad dostal do ruky dokukentaci co je na sandpile.org, protoze jestli to nekdo nebude archivovat, tak to zmizi. Stejne jako zmizela spousta interni dokumentace sgi, ktera se tedkom horko tezko shani.

"supportfolia SGI"? Co to je? Muzes priblizit?

ad IA64: No uz maji druhou generaci. Zase kdyz uz do toho vrazili tolik penez, tak od toho jen tak nepujdou.. Ja nevim, jsem na to sam zvedav. V ruce jsem to nemel.. Ale pokud SGI neco vyda, tak by to mohlo za neco stat.

k tem i386: Jak rika janfrog. Jinak altix je taky ithanium.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam