• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LITTLELIAssembler
    SKIM
    SKIM --- ---
    BTW, can you imagine how huge gcc 3.4 is? -- for the i386 it needs 1GB of
    disk space and plenty of hours to be built on a reasonable system. For
    MIPS I suppose the disk space needed will be yet larger and building may
    require a few days...

Maciej
    SKIM
    SKIM --- ---
    litlleli: No SGI udelalo spoustu chyb v nedavne dobe - i386 workstation, akvizice /z dnesniho pohledu craye okupace/ craye, odchod lidi, co delali graficky hw do nvidie apod. IMHO dost bordel.
    SKIM
    SKIM --- ---
    janfrog: Ano. ja nemam ani r10k a nejvice me stve ze to neni na netu.
    Stejne jako bych rad dostal do ruky dokukentaci co je na sandpile.org, protoze jestli to nekdo nebude archivovat, tak to zmizi. Stejne jako zmizela spousta interni dokumentace sgi, ktera se tedkom horko tezko shani.

"supportfolia SGI"? Co to je? Muzes priblizit?

ad IA64: No uz maji druhou generaci. Zase kdyz uz do toho vrazili tolik penez, tak od toho jen tak nepujdou.. Ja nevim, jsem na to sam zvedav. V ruce jsem to nemel.. Ale pokud SGI neco vyda, tak by to mohlo za neco stat.

k tem i386: Jak rika janfrog. Jinak altix je taky ithanium.
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    mno pekny, ted jsem to smichal, takze se omlouvam.
    amd64 samozrejme neni ia64.
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    AMD64 architecture Tech Docs

mno me se to libi, cena se mi nelibi :) ale az to klesne asi si to dost lidi poridi, urcite unix people.
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    JANFROG: mno nechci byt jizlivej ale samo SGI tusim hlasalo, ze ta stanice bezici na Intelu je rychlejsi nez jejich puvodni kousky, coz pri tom cim je SGI znama (grafikou) je docela dulezite zano?
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    SKIM: Co myslis novejsi dokumentaci? Neco novejsiho nez MIPS R10K?
    Jinak jsi clenem supportfolia SGI? Jestli ne, tak se jim rychle stan, mas pak pristup ke nekterym patchum, ruznemu softiku, dokumenactim, casopisu Pipeline a tak. Nevahej.
    Add IA64 - no ja to vidim spatne. Uz to staveji pomalu 10 let :-) a jeste jim to uspokojive nefunguje. Ne nadarmo IBM upustila od VLIW procesoru... (IBM to vubec vymaklo - postavilo POWER4 a je na chvilku za vodou a IA64 ji nedela starosti :-)
    LITELLI:
    No, SGI na intelech udelalo jen jednu wstation a ta se moc neujala (management za to vykopli) a ted jeden superpocitac - Altix...ale nevim o zadne jeho instalaci...
    SKIM
    SKIM --- ---
    littleli: Rozdil je v tom, jestli je to workstation nebo server a potom na co se to vyuziva.
    A mimochodem IA64 asi nebude zas tak spatna hracka..
    No a s ia32 asi moc nedelaji. Teda pokud vim.
    Oni vzdycky delali veci, ktere staly spoustu penez a byly docela dobre.
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    a taky to bude souviset s tim ze SGI dela spoustu veci uz na ia32/ia64 zano.
    SKIM
    SKIM --- ---
    Jasne to chapu, ja si s tim budu hrat casem, zatim zkoumam dokumentace a dalsi veci.
    Docela me stve ze neni dokumentace k novejsim procesorum od SGI.
    Z mips.com zmizela spousta veci, co tam byvala a na SGI dtto.
    Ono to asi souvisi s tim, jak rusi postupne podporu ke starym pocitacum, ale...
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    Architektura je to jina, to je pravda. Clovek hlavne oceni 32 registru (ve skutecnosti 31, z toho je jen tak 20 pouzitelnych diky konvencim) a pak vybornout a prehlednou dokumentaci (v tomhle teda SGI vede, kam se na ne hrabe Sun)
    SKIM
    SKIM --- ---
    Jinak lepsi je psat na nejaky R3000, coz je MIPS I.
    Je na to simulator i debugger co jsem videl na netu..
    Takze se to da zkouset i na PC.
    SKIM
    SKIM --- ---
    No mam doma jeden R5000, takze to je MIPS IV.. Sice je to uz kapanek slozitejsi, ale budiz.
    No ja nevim co? Vyzkouset si neco, samozrejme ze to udelam i sam, ale pripadalo mi to jako dobry napad. Preci jenom ta architektura je uplne jina, nez PC a clovek se v tom jen tak rychle neorientuje.
    Jasne, ze SGI ma napsanych dost hodne veci, ale taky to neni uplne vsemocne..

Nevim, no proc lidi pisou asmutils nebo menuetos.. ?
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    SKIM: No a co by sis pro ten MIPS (rekneme MIPS IV ISA) predstavoval?
    Ja jsem zkousel prepisovat nejake rutiny pro ffmpeg, ale moc mi to neslo (to bude tim, ze te grafice nerozumim, tak jen tupe prepisoval C kod - pak mi dosel cas a vyprdnul jsem se na to :-) - take proto, ze je jednodussi pouzit libdmedia, kde uz to SGI napsalo za me a jede to pres specializovany HW :-)
    SKIM
    SKIM --- ---
    A nebo to jadro :-)
    SKIM
    SKIM --- ---
    Navrhy na psani:
    - Neco /=cokoliv/ pro mips.
    - Dopsat/vylepsit asmutils. Treba na hw detekci /linux/.
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    vyborne vyborne... ja to vubec nejak predelam ;)
    PICASSO
    PICASSO --- ---
    LITTLELI: treba dej na home tohle.. neco tam je http://picasso.poupe.net/?p=search&search=assembler
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    priznejte se kdo zatrh ze SIMD ovlada? rad bych se ho na nejake veci zeptal...
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    ok :)
    na porty se sahat muze, konkretne na ty od VGA, obcas i na ty od DMA nebo SB
    (zpravidla je to emulovaci), reset procesoru funguje jen ve win98 :D

kdyby to fungovalo byly by okynka opravdova kulnicka na drivi a nic jineho :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam