• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ROMANETprůvodce domácností APATIKŮ aneb praktický návod jak přežít bez uklízení a dalších buržoázních přežitků
    HOME!!!!
    na home budou vitany i elaboraty, abychom mohli udelat pruvodce domacnosti stareho nyxmladence aneb prakticky navod jak serfovat a zit jako prase
    rozbalit záhlaví
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    Tak jsem inovovala starý známý způsob nouzového praní. Když se místo deodorantu ve spreji použije Chanel 22, tak nejen, že se z unavených oděvních součástek stanou oděvy zcela svěží, ale dokonce i stylové. Kdo nemá Dvaadvacítku, nechť použije aldehydovou vůni dle vlastního gusta, např. Pětku, Rive Gauche...

EMIS: Přidat jar, povařit. Odrbat, co povolí, za pomoci hrubé zelené houbičky od Viledy a libovolného prášku na nádobí. Opakovat, dokud hrnec není dle gusta.

Jinak, včera jsem uklidila Apokalyptický regál (neboli podlahu, na které všecko jednou skončí). Nejeblo mi, ale už to tu křupalo pod nohama a já si potřebovala něco roztáhnout do šíře i dáli. Při této příležitosti jsem i roztřídila nějaké papíry, pročež jsem našla: Destičku k upevnění foťáku ke stativu; papír, na který mi vyplatí stipendium (možná, zdejší poměry jsou takové rozverné); podklady pro katalog knihovny; několik oplakaných cdček. Občas se to hodí.
    SADAKO
    SADAKO --- ---
    EMIS: Hrnec a lžíci vyhoď a kup si nové - námaha vynaložená na tak nejistý výsledek se v žádném případě nevyplatí.
    DLABAK
    DLABAK --- ---
    EMIS: Jestli neni nikde poskozenej smalt, tak bych zkusil teplou vodu s hydroxidem sodnym (pelety NaOH v drogerii, kilo - cena - asi 40korun). Predtim mechanicky cisteni, e.g. nechat pres noc odmocit a pak oskrabat, co jde. Kdyby byl (smalt poskozenej), rozhodne nezkouset, okamzite by rozezral ten plech. (Uz jsem zkusil.)
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    EMIS: caustic soda přes noc (ale pozor, pokud je to starý typ hliníkového hrnce, vyžere i hrnec)
    EMIS
    EMIS --- ---
    Jsem ztracen, nemate nekdo radu jak umejt pripalenej smaltovanej hrnec a zlici? Jaksi jsem si v 5 rano zapl sporak ze si ohreju cesnecku a samozrejme sem usnul. Jde to nejak umejt nebo si musim jit koupit novej hrnec?
    SELECTOR_IX
    SELECTOR_IX --- ---
    já tu mám takovej bordel, že bych ho musel napřed rozhrnout, abych se podíval co je vespod... ale to je moc náročný, vohejbat se až tam dolů... :DDD
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    návštěvy u mne uklízej jinak. pozveš slečnu a ani nevíš jak, ale uklidíš... ony si to zvané ani neuvědomují, ale je to můj způsob úklidu.
    EMIS
    EMIS --- ---
    No ja mam lino tmavy, tam jsou videt jen chuchvalce a to se jednou za mesic da zamest. Ucinne se take jevi pozvat slusnou navstevu. Ta obvykle i pres me varovani odmitne nechat si boty. Potom vse krasne vytrou. Nevyhodou je to ze obcas neco sezerou vypijou a i bordel udelaj. Navic je to jednorazovka 2x v ponozkach nepridou.
    HONZIK_HAPPY
    HONZIK_HAPPY --- ---
    do správného koberce se špína snadno zašlape :o) na co lux ..
    DLABAK
    DLABAK --- ---
    Mam oboji, na obem je videt uz tak nejpozdeji po mesici vyrazneji 'neco'. Jeste tak dlazba je nadejna, tam se jen vytvarej chuchvalce vlasu&prachu podel zdi (a vyrazneji v rozich). Ne ze by to vypadalo nejak jo uchvatne, ale snadno se to zamete. I lux to zvladne rychle. Jenze - kdo by to delal.
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    koberec je super, běžnej bordel na něm neni vidět... já mám lino a je tam vidět i vlas...
    EMIS
    EMIS --- ---
    Koberec doma? To musi bejt peklo to udrzovat. Ja mam lino a tam se blitky ztrati. Staci to hned trochu vzit hadrem a zbytek se tak nejak rozchodi
    MIOLLNIR
    MIOLLNIR --- ---
    INDIAN: no prave:)
    INDIAN
    INDIAN --- ---
    MIOLLNIR: to je fakt, to muze vadit v zavirani potom
    MIOLLNIR
    MIOLLNIR --- ---
    ROMANET: kdyby to nebylo zrovna mezi dverma, tak to tak vyrazne neresim
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    MIOLLNIR: fuj! ty šaháš na blitky. na to bych nešahal.

MIOLLNIR
    MIOLLNIR --- ---
    nedavno jsem hodila savli na koberec - posledni vecere obsahovala podstatne mnozstvi kari

vodou s jarem to neslo pryc, tak jsem to postrikala dvakrat brefem na vany
    skvrna je pryc, koberec zustal v puvodnim barevnem provedeni
    SHEILA_B
    SHEILA_B --- ---
    tak doslo na nejhorsi, asi si pujdu uklidit tu zaslou spinu od vanoc + jsem se rozhodla vyklidit balkon po zime brrrr....
    SELECTOR_IX
    SELECTOR_IX --- ---
    POZITRON: koukej si uklidit tu myš, má bejt na druhý straně :)))
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    takhle to u mě vypadá, když něco hledám
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    NEELLA: co je to za demenci? ta tuba, co tam stojí na víčku... tohle nikdo nevěří, že je bordelář, to spíš vypadá, že se někdo stěhuje.
    NEELLA
    NEELLA --- ---
    SHEILA_B
    SHEILA_B --- ---
    POZITRON: to je jeste malej bordel, takhle u me stul vypada porad... :))
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    za zvlast vtipnej povazuju stojan na cd, kterej slouzi pouze k drzeni lampicky :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam