NEELLA: Neřekla sem, že sou tu kvůli EU, ale že je pravda, že tim, že jsme v EU a obchodujem s vykořisťovatelskou USA máme taky malej podíl na jejich chudobě, což je přece hlavní důvod, proč tu sou. Tak vysvětluju mámě, že prostě nejde všem říct, ať dou domu, protože sme je sem nezvali.
Nicméně já bych se odsud zatim neodstěhovala do zahraničí ani za milion, ale pokud tu za pár let budou na místech, kde sem dřív vídala samý Čechy, všude přistěhovalci, tak mi nic nebude bránit v tom, abych sama sebe někam deportovala. To by bylo smutné.
Chtěla sem jenom upozornit na to, že my naivní antirasisticky smýšlející mladý lidi v podstatě potřebujem i lidi, jako je moje matka, který za nás uělaj tu špinavou práci, uznaj, že sou xenofobní vlastenci a budou prosazovat větší míru regulace přílivu přistěhovalců. Pokud tu bude např. Vietnamců jen málo, tak se k nim můžem chovat mile a plně je respektovat. To by se přece ale při exponenciálnim nárůstu jejich množství mohlo změnit.
S161: Jo, je to vedoucí noční směny tady z našeho Kauflandu. Věděla sem, že ho odněkud znam, pak mi došlo, že z Crossu. Dřív sem se mu prej strašně líbila, ale teď sme jen chvíli randili, ale žádnej vztah z toho nebyl, takže se mě chudák bejvalej pořád nezbavil. Spokojenost?....A nechrlila sem O NĚM příspěvky, ale snažila sem se ho najít a kontaktovat...
A teď filozofická otázečka na závěr: Kdyby se tu za dvacet let objevil Vietnamec perfektně ovládající češtinu a angličtinu s vystudovanou VŠE, právama a dalšíma dvěma vejškama, kterej by se už několik let úspěšně pohyboval v politice a ukázalo by se, že má vyšší IQ než my všichni tady dohromady, nevadilo by vám vůbec, kdyby se stal předsedou naší vlády nebo alespoň prezidentem? A koukal se na nás těma svejma roztomilejma usměvavejma očíčkama z hradu a reprezentoval naší VLAST?
Černocha jako prezidenta USA tady každej oceňujem, v pořádku, ale co tohle?