• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SPECTRECyber.Punk: The future is already here - it's just not evenly distributed

    Kick, ban, ignore, offtopic
    Jak se po 20 000 prispevku ukazalo, tak v tomhle klubu jsou vsichni uznavani odbornici na tema co je a co neni cyberpunk. Nedoporucuji proto psat sem ani slovo punk ani slovo cyber /kyber, cp..../, protoze jinak se najde vzdycky nekdo, kdo vam rekne, ze to neni dost cyber nebo dost punk.
    S pozdravem vas milujici Overdrive

    LUKASHIVA --- --- 8.07:22 24.8.2004
    NIC JAKO CYBERPUNKER neexistuje! Podte mi to odsouhlasit at uz je klid.. :)) Kdo byl kdy cyberpunker? Case ( myslim ze spis zkrachovaly programator), Kovboj ( ten byl snad pilotem ve vysluzbe, chlastajici troska touzici se vratit na oblohu), Silencio (prtavy dite s pravdepodobne poskozenym mozkem?), Ransom Stark (bloodnet), Rick z Dreamwebu?


    Navrhuji temata pro audit:
    [Augmented Personality - paradigm change && "Kazdy den je prochazkou v databazi"] -- [Hack of reality, hack of virtuality] -- [Smart City & House] -- [CyberPunk is the state of Art - projekty, ktere nejakym zpusobem umelecky zpracovavaji nebo reaguji na CP, jsou CP] -- [Cyberpunk Geography - od SIlicon Valley az po hardwarove plaze na Tchaiwanu, middle east and Africa sillicon valley boom?] -- [Augmented Body & Brain - od LSD po benza a hydergine] -- [Completely Virtual - virtual paranoia, Internet 3.0 - matrix...] -- [Future military] -- [???]


    Navrhujte dalsi temata s tim, ze cilem je shromazdit nejen linky, ale treba i predstavy budoucnosti, touhy a predstavy, ktere se ve vas s danym tematem objevuji. Samozrejme ale davejte linky a informace o cemkoliv, co se sem hodi. Idealne muzete prispevky otagovat pomoci #keyword, v RSS se to pak lepe filtruje. [BloodNet - cyberpunková hra, imho jedna z nejlepsich] -- [DreamWeb - cyberpunkvá hra s motivy magie] -- [Cyberpunk RPG] -- [Cyberpunk, industrial a novoromantika v textech a hlavne obrazech...].... atd, atd.
    Google.com
    Neural.it
    rozbalit záhlaví
    GINO
    GINO --- ---
    SATAI: spis nejaky *bsd... ale to uz je moc OT ;-)

    spis kdyz jsme u tech OS - vsimli jste si, jak casto maji ve filmech v zaberech na pocitace divne rozhrani, ktere se nepodoba zadnym OS ktere se v soucasne dobe pouzivaji?
    SATAI
    SATAI --- ---
    GINO: Pokud myslis linuch, tak ten si nema s Mac OS X co vycitat. Snad ma jenom hnusnejsi UI ;)
    GINO
    GINO --- ---
    SATAI: a pc s kloudnym os taky ;-))
    SATAI
    SATAI --- ---
    GINO: no dobre, trusted solaris a AS/400 jsou lepsi ;)
    GINO
    GINO --- ---
    INFERNO_ON_LINE: jako politicky thriller mi to teda moc neprislo ;-)) nicmene kazdopadne to stoji za precteni...

    SATAI: Myslim ze ten manik Maca videl, navic s nim docela souhlasim ;-)))
    INFERNO_ON_LINE
    INFERNO_ON_LINE --- ---
    :]
    VANEK
    VANEK --- ---
    INFERNO_ON_LINE: Jo, říká se Předseda Bruce!
    INFERNO_ON_LINE
    INFERNO_ON_LINE --- ---
    ten "manik"?
    SATAI
    SATAI --- ---
    GINO: Ten maník asi nikdy neviděl maca, ne? ;)
    INFERNO_ON_LINE
    INFERNO_ON_LINE --- ---
    Ja bych rekl, ze to neni ani tak CP, jako politicky thriller mirne strizeny SF. A navic thriller napsany po 9/11.
    GINO
    GINO --- ---
    btw: ted jsem zakoupil Zenith Angle od Sterlinga a je to teda lehci cp - odehrava se to v soucasnosti, ale v jsem zatim v pulce a pekne se to rozjizdi... jinak mistama mi to prijde stephensonovsky sarkasticke :-) zatim nejlepsi je hlaska "Macintoshes are cute toys for artists rather than serious computers" :-))
    BUGSLE
    BUGSLE --- ---
    někdo tu zmiňoval(dávno, dávno...), že by se měl někdo zajišťovat přísun novinek.. na www.kyberpunk.org se v poslední době aktuality docela rozhejbaly
    ADYZ
    ADYZ --- ---
    SIGG: Pochybuju, že bych se tam ze Zlína někdy v (blízké) budoucnosti podíval osobně. Nešly by udělat a linknout nějaké fotečky, nebo tak něco? Ty, co jsem našel, nejsou příliš popisné :-)
    IMZMETECH
    IMZMETECH --- ---
    SIGG: jo, sou slavný.

    znáte okrsek 13? francouzká šílenost rok 2010
    docela úsměvně tam fr. vláda řeší problém nepohodlných čtvrtí.

    i když to není cp, společenská struktura sedí, téma je trochu jinde..
    SIGG
    SIGG --- ---
    KIE: Nevim, ja na televizi moc necumim.. Ale kazdopadne uz se o nich psalo i v novinach Prahy8.
    SMETI
    SMETI --- ---
    cross je v pohode...kdyz jsem tam hral asi pred necelejma dvema rokama svy elektronicky hardcore experimenty tak sem se tam fakt cejtil dobre,uz tehdy byla docela dobre zdekorovana stage a styl jako breakcore a extremeni elektronika se tam presne hodil...ted pribilo fakt hodne skvelejch dekoraci, hlavne u vchodu vas privitaj dve robustni silenosti,
    SIGG
    SIGG --- ---
    Cross je v Plynarni ulici. Hned u metra. Jsou tam ted venku pred vchodem nove nainstalovany takovy dve "pohyblivy, otacejici se skuptury"
    SATAI
    SATAI --- ---
    To je takova ta vec mezi Nadrholem a Ortenakem?
    SIGG
    SIGG --- ---
    Chtel bych vsem priznivcum CP pripomenout, ze se v Praze zformoval podle me naprosto bajecnej "CP" klub. Je to Cross klub v Holesovicich. Nevim jak ho kdo znate (doufam ze vsichni :] ), ale za posledni pulrok se opet uzasne zmenil. Dneska to uz je, da se rict, obrovska CP galerie. Puvodni prostory nahore jsou uplne predelany a vybaveny technoculture dekoracema. Cela podzemni cast je taky hodne doplnena o opravdu kreativni skulptury, plastiky svetla a jiny doplnky. Ty lidi si fakt hodne vyhrali a stoji to za to. Ten podnik me vzdycky dostane hlavne proto, ze ho znam od samyho zacatku, kdy to byl starej plesnivej sklep. Pak je uzasny sledovat jak se ten prostor meni pokazdy kdyz se tam znova stavim. Fakt jsem nezazil "amorfnejsi" a dynamictejsi (ve smyslu zmen) klub.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Jinak zahlasujte si tady v ankete a prectete si i jaxxeho clanek o google: [ FUTURE OF NET and COMMUNICATION ]
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam