Vcera jsem se vracel vlakem z Budapesti. Pral bych vam videt ten vagon 1. tridy. Celkem obycejnej sam o sobe, normalni starsi vlak tak 10let starej. Rikam si: "super, zasuvky 220V, muzu si vytahnout notas a mrknout na nejakej film, pustit muziku nebo neco napsat, takze nebude nuda". Kdyz jsem sel po dvou hodinach na hajzl, zjistil jsem v jakym zajimavim prostredi se momentalne nachazim. Venku se stmivalo, vlak frcel kolem 120km/h a madarsky celnici v uniformach z 80. let kontrolovali pasy. Rozhlidnu se po poloprazdnym vagonu a kolem me sedi jeste dalsich asi deset lidi a 8 znich ma pred sebou taky laptop, na hlave sluchatka a oci kompletne zabrany do monitoru pred sebou. Obrazovky se jenom hemzily zaplavou dat nebo barevnejch obrazu. Klavesnice sustily nebo se ozyvaly dozvuky ze sluchatek. . Reknu vam, byl to fakt srandovni a zaroven pro me zajimavej pohled. Jeste treba pred 10 lety se cestovalo tak, ze byl clovek rad ze ma aspon teply misto k sezeni a o nicem jinym krome knihy na zkraceni dlouhy chvile ani nepremyslel. A dneska? V jednom vagonu 15lidi, 9 compu, 15mobilu, z toho 4 primo pripojeny k internetu.
Uvedomujete si, jakou rychlosti se propojeni cloveka a technologii vyviji? :)) Podle me je to fakt mazec. Ma nekdo predstavu o tom co nas vede k tomu abychom si informace vymenovali mezi sebou porad vetsi a vetsi rychlosti a po vetsich davkach?
Za jak dlouho si myslite, ze se dostaneme do bodu kdy uz nebude clovek schopnej rozlisit mezi realitou v prostoru za obrazovkou a pred ni? Kolik let potrva nez budeme schopni prenest vedomi z mozku do umelych neuronovych siti nebo proste do internetu?