• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SPECTRECyber.Punk: The future is already here - it's just not evenly distributed
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    CHE_GUEVARA: nebylo by možno to dát na chvíli někam na ftp, skoro nemohu uploadovat a tak si na to nechci plýtvat ratio na KG, ale zase bych to docela shlédnul...
    CHE_GUEVARA
    CHE_GUEVARA --- ---
    ISOTOP: vsak uz mam stazenou 1GB verzi a ted taham tu z karagary...jen bohuzel ceske titulky nejsou a slovenkse nesedi a ani se mi nepodarily syncnout...
    ISOTOP
    ISOTOP --- ---
    cituju uživatele BigBrother ze serveru csfd.cz: "Better than the Matrix!" napsal kdosi jako hodnoceni na IMDB. A prinejmensim co se tyce cyberpunkove atmosfery, mel urcite pravdu. Johnny Mnemonic bohuzel zustal pouze napul cesty a americka produkce z nej udelala bezne beckove sci-fi. Pro vsechny opravdove cyberpunkery je tohle jedine odpovidajici prevedeni Gibsonovych vizi na filmove platno.
    ISOTOP
    ISOTOP --- ---
    CHE_GUEVARA: komentáře vysvětlujou že většina lidí nechápe cyberpunkový béčko :)) podle mě je to výbornej film!
    CHE_GUEVARA
    CHE_GUEVARA --- ---
    ADYZ: Torent je na thepiratebay (public) a na Karagara (private)
    ADYZ
    ADYZ --- ---
    CHE_GUEVARA: Jestli to bude stejně špatné jako (podle CSFD) Johny Mnemonic, tak si to dám klidně i podruhé ;-)

    Jinak pokud by měl ještě někdo zájem o tuto podprůměrnou rybu v moři odevšad se na nás valících vysoce kvalitních CP sci-fi filmů, tak torrent by byl :-)
    CHE_GUEVARA
    CHE_GUEVARA --- ---
    ISOTOP: TY komentare na csfd to celkem vysvetluji ;-)
    ISOTOP
    ISOTOP --- ---
    nikde nemůžu najít torrent Nirvany :( poradte kde se dá stáhnout
    ISOTOP
    ISOTOP --- ---
    cyberpunk film: Nirvana by Gabriele Salvatores (1997) http://www.csfd.cz/film/29986-nirvana-nirvana/
    GHIVERAN
    GHIVERAN --- ---
    Praha - Svědek v kauze podnikatele Starky policistům sebral z jejich počítače záznamy o vyšetřování případu. Hacker to dokázal přímo ve vězeňské cele, kde si za podvody odpykává trest z dřívějška. Slíbil totiž policistům spolupráci a ti mu dovolili připojit se na internet přes jejich počítač. O případu informovala televize Nova.

    GHIVERAN
    GHIVERAN --- ---
    Tokio - Japonské úřady začaly v rámci protiteroristických opatření snímat všem cizincům při vstupu do země otisky prstů a také je fotografovat. Japonsko, které je po USA teprve druhou zemí na světě, která tato opatření přijala, čelí za to kritice obhájců lidských práv a podnikatelských kruhů.



    Před budovou ministerstva spravedlnosti v Tokiu se shromáždilo několik desítek demonstrantů z řad cizinců a Japonců, kteří protestovali proti novým opatřením. Nad hlavami manifestantů se vznášel velký nafukovací balón v podobě zdviženého ukazováčku a jeden z demonstrantek třímala obrázek otisku prstu s nápisem: "Vítejte v policejním státě".
    BUGSLE
    BUGSLE --- ---
    MAMELUK: eh nevim nejaka sracka, neresil ybch to :))
    MAMELUK
    MAMELUK --- ---
    BUGSLE: no to co popisujes neni doplnek, to uz jsou substituce. myslim to tak, ze krome normalnich knizek ctu cp, obcas si pustim cp film a tak

    cos myslel tim nepouzitelnym systemem?
    BUGSLE
    BUGSLE --- ---
    MAMELUK: jakoze chodis s neuramancerem misto novin? misto plagatu marylin monroe ti nad posteli visi bruce sterling? naprogramoval jsi si pro pda naprosto nepouzitelny, ale odlehceny system?
    jak vypada cp, jako doplnek reality? :)))
    MAMELUK
    MAMELUK --- ---
    nedavno jsem se v jedne praci do skoly dotkl tematu cyberpunk. no dostal jsem se k tomu co to vlastne je, jestli myslenkovy smer, nabozenstvi, zivotni styl, presvedceni... asi bych to videl jako cokoliv z toho, u me neco jako doplnek k bezne realite
    MAMELUK
    MAMELUK --- ---
    SIGG: zajimava myslenka s vetvenim lidstva, neco na tom je. mam ale pocit, ze v soucasnosti je vetsina lidi alespon v praci ve meste a lidi se sice stehuji zase zpatky na venkov, ale jenom bydlet kvuli klidu. dokazu si predstavit nejaky striktne prirodni spolky a tak, ale to uz je i dneska.

    KRYZSTOFF: s tim filmem to mozna nebyl uplne stastnej priklad. bral jsem to tak, ze kdyz sleduju film, tak se do nej snazim ponorit a nevnimat okoli. Extenze to uricte je, ale my nemusime byt schopni obsahnout celej rozsah te dostupne reality a prave je dost mozny, ze se radsi presuneme do te vytvorene na ukor "jeskyn a rozdelavani ohne". A ad kino/sitnice - tady tohle neni imho otazka jak to sledujeme, ale jak je to stane pro nas bezne a caste.
    BUGSLE
    BUGSLE --- ---
    KRYZSTOFF: jo tak nejak, spis jde o to, ze uz tedka v tramvaji jsme schopny komunikovat s clovek z druhho konce sveta, a za par let tam bude s nim a soucasne v tramvaji o to IMHO jde
    KRYZSTOFF
    KRYZSTOFF --- ---
    SIGG: Imho spatne polozena otazka, tim, ze sledujeme film uplne neutikame mimo realitu - podle tebe je zakladni zivocisna realita kutani jeskyn a rozdelavani ohne? Neni to spis o extenzi reality (lidskeho tela, vnimani,...)? Imho je uplne jedno, jestli zhlednes film jednou tydne v kine nebo v tramvaji na sitnici - dulezita je existence filmu jako media...
    SIGG
    SIGG --- ---
    MAMELUK: No a to me prave porad vede k ty otazce, proc vlastne chceme porad utikat do jinejch realit mimo tu nasi beznou zivocisnou. Proc nestaci zkouknout film jednou za tyden v kine, ale nejradsi by si ho nekteri pousteli i pri jizde tramvaji rovnou do sitnice? Naprosto souhlasim s tim, ze jakmile bude takovej produkt/technologie dostupna, velice rychle se rozsiri a opet to urychli ten nas beh do reality mimo nase telo. Mam pocit, ze asi vznika nejakej novej druh lidi. Zkratka ti co vyrostli ve mestech s technikou a technologii kolem sebe, budou se na ni upinat cim dal vic. Tomu vyvoji nikdo nezabrani. Naproti tomu si myslim, ze se to neda zobecnovat. Mimo mesta totiz bude pokracovat vyvoj jinyho druhu lidi, kterej bude zase vice zamerenej na biologii, biotechniku, zdokonalovani tela a hrube sily organismu.
    Proste se zda, ze se vyvoj lidstva rozdeluje nekolika smery a uz se neda mluvit o cloveku jako o jednom vyvojovem druhu. Ta rozmanitost navic casem poroste. Tim jak nas tu bude vic a vic, nebudem si schopni a ochotni konkurovat v jednom unifikovanem prostredi a budou se vytvaret nove evolucni vetve naseho druhu.
    MAMELUK
    MAMELUK --- ---
    obrane mechanizmy mozna nejaky budou, ale zatim asi nezafungovaly, protoze jakmile je neco dosazitelny pro beznyho uzivatele a udela se na to dobra reklama, tak se to siri jako ohen. prikladem budiz mobil - bez neho se byli lidi zvykli domlouvat strasne dlouho a slo to, ted ho ma behem nekolika let kazdej, je to strasnej obchod kolem toho. dost lidi nadava, jak je porad nekdo otravuje, kolik plati a tak, ale maj to vseci tak co. pokud za chvilku bude moznost jednoduchyho implantatu, abyste na sitnici sledovali nejakej film pri ceste tramvaji, tak jakmile opadne obava ze zdravotnich rizik, tak se to rozsiri mezi mladou generaci hned.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam