• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SPECTRECyber.Punk: The future is already here - it's just not evenly distributed
    ACID_01
    ACID_01 --- ---
    ZUBATA: parada. kdyz do "toho" ten chlap kopl, uplne mi vyskocila husi kuze.. tohle jsem necekal :)
    ZUBATA
    ZUBATA --- ---
    vcelku huste
    http://www.youtube.com/watch?v=W1czBcnX1Ww

    a financovane darpou ;)
    ZUBATA
    ZUBATA --- ---
    GHIVERAN: to zavana dokonalym brainwashom

    anyway, trocha nebezpecnejsie, aj ked zaujimavejsie sa mi zda to video co pastol LUNGPA
    dost na zamyslenie
    GHIVERAN
    GHIVERAN --- ---
    LUNGPA: v poho, jen jsem si chtel rypnout :D ja uz zhruba od doby co jsem se vratil ze Seattlu tvrdim, ze neni treba hrat cyberpunkovy RPG, protoze v cyberpunku uz vlastne zijeme ;) v medicine se s tim setkavam denne...

    ZUBATA: do Molly to ma jeste trochu daleko...ale zajimave...lec taky docela nebezpecne imho...ti nekdo hackne vzpominky, LOL :) jeste ze mam dobrou organickou pamet.
    ZUBATA
    ZUBATA --- ---

    Cyber Goggles: High-tech memory aid



    Researchers at the University of Tokyo have developed a smart video goggle system that records everything the wearer looks at, recognizes and assigns names to objects that appear in the video, and creates an easily searchable database of the recorded footage. Designed to function as a high-tech memory aid, these “Cyber Goggles” promise to make the act of losing your keys a thing of the past, according to head researcher professor Tatsuya Harada.

    Cyber Goggles are equipped with a compact camera that feeds video to a computer worn on the user’s back. The computer records the footage and relies on ultrahigh-speed image recognition processing software to analyze, name and file the objects that appear in the video. Later, when the user types in a keyword to search for a particular item, the corresponding video plays on a tiny LCD screen attached to the right-side lens, helping the user remember the location of the item in question.

    In a demonstration at the University of Tokyo last week, 60 everyday items — including a potted begonia, CD, hammer and cellphone — were programmed into the Cyber Goggle memory. As the demonstrator walked around the room viewing and recording the various objects, the names of the items appeared on the goggle screen. The demonstrator was then able to do a search for the various items and retrieve the corresponding video.

    In addition to functioning as a memory aid for the elderly, Cyber Goggles have a number of other potential uses, says professor Harada. For example, the image recognition processing technology can be used to sift through enormous amounts of video in search of specific images. It might also help in the development of robots with human-like abilities, he says.

    http://www.pinktentacle.com/2008/03/cyber-goggles-high-tech-memory-aid/
    LUNGPA
    LUNGPA --- ---
    btw. tak to pomalu vypada ze cyberpunk a cyberpankaci pomalu zacinaj byt necim jako stempunk...

    protoze kod ktery bysme meli breiknout a net na kteym bysme meli rozjet svuj beh by se mel mozna psat nev 01 ale v genomu.,.

    Juan Enriquez: Decoding the future with genomics http://www.ted.com/index.php/talks/view/id/80
    LUNGPA
    LUNGPA --- ---
    ne vzdyt rikam ze jsem pro, mrkni na mych poslednich 10 prizpevku v tomhle klubu a bude jasno ;)
    GHIVERAN
    GHIVERAN --- ---
    LUNGPA: zdaj se ti nanoboti malo kyberpunkovi nebo co ? :D
    LUNGPA
    LUNGPA --- ---
    GHIVERAN: tak se nam tady z toho pomalu stava "vedecky" auditko ;) ale ja to jenom vitam ;)
    GHIVERAN
    GHIVERAN --- ---
    RUNYAR
    RUNYAR --- ---
    MUABI: skvělá hra..... vzpomínám si jak mi v motorkách nakopal scandisk.exe prdel, to mě tehdy dožralo :)
    ZIVEL
    ZIVEL --- ---
    LUKASHIVA: Hm, nechci se zakousnout zrovna na tématu nějakých hadrů, ale i když je třeba Cyberdog značka party oblečení, je evidentně zčásti inspirovaná kyberkulturou. Ortodoxního kyberpunkera to třeba nemusí zajímat, ale že tyhle inspirace existují a kde na ně je možné narazit je imho zajímavý.

    Totéž o taneční scéně a kyberpunku- u nás by se souvislosti hledaly hůř, ale v eklektické Americe to je zase mnohem propojenější, co se nějakýho myšlenkovýho podboubí týče, viz třeba Rushkoffův román Klub Extáze.
    LUKASHIVA
    LUKASHIVA --- ---
    OVERDRIVE: Vitej! :)
    pokud technologie multitouch a jeji ruzny modely, teda spis prototypy zajimaj, projed si http://www.youtube.com/results?search_query=multitouch&search_type=

    Prvni video je zrovna Jeff Han a jeho prukopnickej model multitouche softwarove zalozenym na MAX/MSP prostredi. Nekde v tech klipech by meli bejt i videa ceskyho modelu z prazsky PHASE, kterej postavil CLAD.

    Jake ten phase model, tak i ten Jeff Han fungujou na takrka shodnym principu snimani projekcniho povrchu infra kamerou, softwarovou analyzou obrazu a nasledne projekci vizualu zpatky na plochu. Takhle funguje i ten Surface od MS.
    Technologie to je relativne dostupna, ovsem co chybi jsou aplikace. Clad s Psychoze krom veseleho "vireni barev" - http://www.youtube.com/watch?v=xcKN9p8wapA naprogramovali i virtualni MIDI kontroler - http://www.youtube.com/watch?v=GZ5GGofqUfg
    LUKASHIVA
    LUKASHIVA --- ---
    ZIVEL: Dulezity je znat souvislosti a na nich stavet svoje zavery. Cyberdog je a vzdycky byla znacka "party obleceni" a cilova skupina teto znacky jsou skutecne solnicky z Apokalypsy. Podle toho ty hadry vypadaj.
    Jak moc ti jednotlive modely prijdou cyber je naprosto vedlejsi.

    Ja osobne u toho co se poslednich cca 10 let nazyva "tanecni kulturou" zadnou myslenkovou spojitost s cyberpunkem jako zanrem nenachazim. O estetickych prvcich by se asi dalo diskutovat, i kdyz spousta ortodoxnich priznivcu cyberpunku to chapou pomalu jako svatokradez. :)
    ZIVEL
    ZIVEL --- ---
    DRAGON: Matrix už JE ten odvar...
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ZIVEL: tim myslis to, ze lidi nosej Neovy brejle? come on, vzdycky je treba rozlisovat
    ZIVEL
    ZIVEL --- ---
    BRUTOPYR: kyberpunku se dávno zmocnil mainstream ať chceš nebo ne
    LUNGPA
    LUNGPA --- ---
    akorat bych rekl ze nevyhoda toho projektu je ze cerpa z dat us news... ale rekl bych ze nekdo jinej uz mozna davno ma podobnou utilitku na multijazykovy vyhledavani celym networkem...
    LUNGPA
    LUNGPA --- ---
    LUNGPA: a realnej vystup z toho posledniho vydea, aneb zakladni rozhrani pro hledace nodalnich bodu ;D http://universe.daylife.com/
    LUNGPA
    LUNGPA --- ---
    OVERDRIVE: jj to vypada dobre... ja jsem pro ;D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam