• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SPECTRECyber.Punk: The future is already here - it's just not evenly distributed
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    CYBERNETIXX: v mém případě se sexuální aktivita neukázala, ale je to možná tím, že beru AD. Zato agresivita narostla sakra hodně a začala padat cca dva měsíce po tom, co jsem PT přestal brát.
    CYBERNETIXX
    CYBERNETIXX --- ---
    jestli můžu něco k těm smart drugs...vasopressin se u nás vůbec neprodává...účinek této látky na mozek je do několika minut...piracetam je volně prodejný v lékárnách, ale nemají ho všude...tam poznáte účinek cca po měsíci užívání...vedlejší účinky jsou zvýšená sexuální aktivita a pokud přeháníte dávkování, tak je zvýšená agresivita...jiné vedlejší účinky, které by stály za řeč jsem nepozoroval...akorát nespavost, ale to je asi každému jasné, když jde o stimulant
    KAZUO_KIRIYAMA
    KAZUO_KIRIYAMA --- ---
    SPECTRE
    SPECTRE --- ---
    vyborny. mam posledni dobou moc prace takze se tu tomu moc nevenuju, ale vidim, ze komunita funguje :) thx for keeping alive guys
    INFERNO_ON_LINE
    INFERNO_ON_LINE --- ---
    To je _hodne_ outdated.
    ZUBATA
    ZUBATA --- ---
    sice trocha outdated
    ale princip je stejnej
    ZUBATA
    ZUBATA --- ---
    moto: "Lidé nedokážou ani pochopit, ani si vzpomenout vic než dva bity za sekundu."

    brain_hazking



    smartové drogy. inteligence a kreativita jsou v cyberkultuře stejně hip, jako bylo kdysi v okruhu yuppies ploché břicho. zvyšování tělesné výkonnosti tréninkem a steroidy odpovídá zvyšování vlastní obratnosti psychotechnikami a především skrze smart drugs, hi_tech drogy, které jsou smart a činí vás smart. nedokážeme držet krok s vývojem, který se kolem nás a našich strojů žene, aniž bychom zvýšili své frekvence. smartové drogy nám to umožňují; umožňují nám zase se o něco víc vymanit z biologické kontroly. je to jako steroidy pro burzovní makléře.. touto metaforou naznačuji, že se vzdalujeme od psychedelických drog, zaměřených na požitek, a míříme k takovým, které zvyšují výkonnost. máme steroidy pro tělo, drogy zvyšující inteligenci pro rozum. když chce člověk dělat kariéru, může si dovolit ignorovat přednosti, které nabízejí smartové drogy?

    samotný výraz smart drugs pokazuje zpět k johnu morganthalerovi, jenž v roce 1990 společně s wardem deanem napsal bestseller a bibli smartdrogové scény: smart drugs and nutrients: how to improve your memory and increase your inteligence using the latest discoveries in neuroscience. v přirovnání bibli můžeme tuto knihu nazvat jakýmsi starým zákonem. nový pak vyšel o tři roky později a inspirován star trekem se jmenoval smart drugs II: the next generation. výrobci smartových drog využívají zkušeností psychobiologie, které ukazují, že mozek není nikterak neproměnlivý hardware. je to víceméně jakýsi chemický parní kotel, ve kterém pod vysokým tlakem kolují synaptické a neurotransmiterové šťávy. jejich koncentrace se dá zvyšovat stejně snadno jako hladina alkoholuv krevním oběhu - prostřednictvím nootropických a neuro-mantických drog, které působením na vyšší mozková centra zvyšují inteligenci a rozšiřují vědomí. zjednodušeně se dá efekt nootropik srovnat s tradičnějšími simulanty, jako je kofein, kokain a amfetaminy. ty však tělu poskytují jen krátkodobé povzbuzení, při němž na okamžik narůstají paměťové výkony a kombinační schopnosti, ale mozek se rychle vyčerpá. psychedelické drogy zesilují schopnost měnit náhled, vzpomínat si a zpracovávat informace. mají však vedlejší účinky jako kovářské kladivo. oproti tomu smartové drogy by měly způsobovat jako stáložárná kamna dlouhodobé zvyšování výkonnosti mozku, stejně jako schopnosti koncentrace a asociování, navíc by měli zpomalovat stárnutí mozku.

    návrh, aby se frekvenční rozsah vnímání a počet pracujících spojových okruhů v mozku zvýšil chemickou stimulací, aby se paměti zajistila větší ukládací kapacita a myšlení rychlejší procesory, se na americkém západě setkal s širokým zájmem. od san franciska až k phoenixu vyrostly ze země desítky společností nabízející směsi vitamínů a kofeinu plus cholin, fenylalanin a efedrin. z největší části se tyto suché drinky skládají z aminokyselin, které se v těle vážou na proteiny, posilující buňky a tkáně. některé aminokyseliny a výživné látky, jako např. cholin, se proměňují v neurotransmitery - celebrální stravu, která posiluje spoje mezi mozkovými buňkami. silnější nootropické mozkové pohonné látky, jako deprenyl, hydergin, phenylalanin, milacemid, fosfatidyleserin, vasopressin nebo piracetam jsou často jen na recept a obstarávají se bočními cestičkami. na příklad piracetam se obvykle předepisuje k užívání při záchvatech mrtvice se ztrátou paměti. jakožto typická droga computerového věku urychluje databus mezi oddělenými stroji na myšlení v levé a pravé hemisféře. oblíbenou smartovou drogou je však euforizující a paměť posilující vasopressin. vasopressin je chemická látka, která se tvoří v mozku při šňupání kokainu nebo amfetaminů. člověk se cítí velice stimulovaný a o všechno má mnohem větší zájem. na rozdíl od kokainu ale nezvyšuje tak prudce krevní oběh. člověk má dobrý pocit bez vedlejších a následných účinků. vasopressin je vynikající prostředek, umožňující rychlé učení a chápání komplexních myšlenkových systémů.

    kdo však zkoušel vasopressin, může vypovídat o nepříjemných vedlejších účincích, jako jsou pocity závrati, křeče a nepřekonatelná potřeba vyprázdnění střev. ech..jednoho dne budeme mít mozkové implantáty. člověk bude schopen stisknout knoflík a aktivovat v mozku chemikálie, které bude právě potřebovat. podle výzkumů veřejného mínění bere smartové drogy pravidelně už přes sto tisíc američanů a farmaceutické koncerny v současnosti vyvíjejí už pře sto nových produktů. samozřejmě je smartová scéna ještě malá ve srovnání s milióny těch, kteří už po léta experimentují s drogami rozšiřující vědomí. existují však jejich alternantivy, jako lucidril, l-dopa.. v cyberkultuře jsou neuromantika vysoce ceněna pro své schopnosti modulovat realitu - jsou generátorem kultury, jehož energie žene měestské cyberpunky a techno-hippies do budoucnosti.

    ..smartové drogy a virtuální realita změní svět. působí jako časované bomby. posthumání kultura je ve stavu zrodu - staneme se něčím jako novým druhem.

    zdroj: CYBERLAND - PRŮVODCE HI_TECH UNDERGROUNDEM ,citováni: R.U.Sirius, Mark Heley, Bruce Sterling, Tony Marcus, Rudy Rucker, Kevin Kelly
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    http://www.internetfreedom.org/Products-and-Services


    Our Mission
    Inform, connect, and empower the people in closed societies with information on a free Internet.


    Our Vision
    The Great Firewall will be taken down as the Berlin Wall.

    We Stand Together
    To fight the Goliath of repressive Internet censorship, we, a few leading companies and grassroots organizations on the front line, formed an alliance, the Global Internet Freedom Consortium.


    Background
    There is no freedom without freedom of information. There is no freedom of information without Internet freedom.
    LUNGPA
    LUNGPA --- ---
    Kwabena Boahen: Making a computer that works like the brain http://www.ted.com/index.php/talks/kwabena_boahen_on_a_computer_that_works_like_the_brain.html

    husta uvaha nekde uprostred o tom jak nam v roce 2015 v dusledku zmensovani tranzistoru prestane fungovat IT tak jako do ted protoze tranzistorama bude moct putovat pouze jeden elektro per cas a tak se cela vec kompletne zneurciti a podle predpokladu uz tak nebude fungovat otevreno 1 uzavreno 0 diky kvantove podstate jednotlivych elektronu...

    a tenhle chlapik ma celkem slusne naslaplo na to stavet mikrocipy jez pocitaji s neurcotym kodem... (trosku mi to pripomina kvantove pocitace, i kdyz o tom se v te kratke prednasce nezminuje...)
    LUNGPA
    LUNGPA --- ---
    tak co uz mate vyhlidleho sveho robota ? :D

    WowWee FemiSapien http://www.youtube.com/watch?v=3w99Frd4-vA
    HOOKER
    HOOKER --- ---
    nemate nekdo na stazeni: Road stories for the flesh-eating future
    http://www.galafilm.com/roadstories/intro.htm
    pls posta
    dik
    REDTIME
    REDTIME --- ---
    hlavne, ze vetsina lidi je tam urcite za parkovaci pokuty :)
    BUGSLE
    BUGSLE --- ---
    ZUBATA: tak to je kotel :)
    INFERNO_ON_LINE
    INFERNO_ON_LINE --- ---
    Jsem uz slysel. celkem drsne.
    ZUBATA
    ZUBATA --- ---
    http://googlemapsmania.blogspot.com/2008/07/all-criminals-near-you-on-google-map.html#links

    musi uz jebat uplne

    CriminalSearches is a new website that lets citizens view a Google Map of their neighbourhood with all those with a criminal record who live in the area tagged on the map.

    The Neighborhood Watch feature of CriminalSearches.com allows users to quickly discover if anyone with a criminal record is living in the surrounding community.
    ZUBATA
    ZUBATA --- ---
    The Hacker Project is an online browser game placed in a distant future virtual world. You will play the role of a hacker in a tumultuous time after all governments have succumbed to the economic crisis caused by the exploitation of all natural resources combined with a terrible epidemic.

    http://www.hacker-project.com/
    ZUBATA
    ZUBATA --- ---


    Project Cyborg 2.0

    Prednaska Kevina Warwicka
    [prostrednictvom vlastneho implantatu predstavuje moznost komunikacie CNS2CNS a prezentuje moznost transportu neuralnych signalov z CNS prostrednictvom siete Internetu]
    ZUBATA
    ZUBATA --- ---
    Jeff Hawkins : Brain science is about to fundamentally change computing
    http://www.ted.com/index.php/talks/jeff_hawkins_on_how_brain_science_will_change_computing.html
    Treo creator Jeff Hawkins urges us to take a new look at the brain -- to see it not as a fast processor, but as a memory system that stores and plays back experiences to help us predict, intelligently, what will happen next

    raz som sa omylom dostala na jeho prednasku, fakt husty typek, odporucam pozret
    je to tiez autor knihy "on intelligence", taktiez moje odporucania :)
    LUNGPA
    LUNGPA --- ---
    hups tak nam tu v us prosel kongresem celkem slusnej bullshit chekujte svoji privaci http://www.aclu.org/safefree/nsaspying/faachallenge.html
    dejte to video tam a bude jasno!
    LUCYINTHESKY
    LUCYINTHESKY --- ---
    milej hosan...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam