• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SPECTRECyber.Punk: The future is already here - it's just not evenly distributed

    Kick, ban, ignore, offtopic
    Jak se po 20 000 prispevku ukazalo, tak v tomhle klubu jsou vsichni uznavani odbornici na tema co je a co neni cyberpunk. Nedoporucuji proto psat sem ani slovo punk ani slovo cyber /kyber, cp..../, protoze jinak se najde vzdycky nekdo, kdo vam rekne, ze to neni dost cyber nebo dost punk.
    S pozdravem vas milujici Overdrive

    LUKASHIVA --- --- 8.07:22 24.8.2004
    NIC JAKO CYBERPUNKER neexistuje! Podte mi to odsouhlasit at uz je klid.. :)) Kdo byl kdy cyberpunker? Case ( myslim ze spis zkrachovaly programator), Kovboj ( ten byl snad pilotem ve vysluzbe, chlastajici troska touzici se vratit na oblohu), Silencio (prtavy dite s pravdepodobne poskozenym mozkem?), Ransom Stark (bloodnet), Rick z Dreamwebu?


    Navrhuji temata pro audit:
    [Augmented Personality - paradigm change && "Kazdy den je prochazkou v databazi"] -- [Hack of reality, hack of virtuality] -- [Smart City & House] -- [CyberPunk is the state of Art - projekty, ktere nejakym zpusobem umelecky zpracovavaji nebo reaguji na CP, jsou CP] -- [Cyberpunk Geography - od SIlicon Valley az po hardwarove plaze na Tchaiwanu, middle east and Africa sillicon valley boom?] -- [Augmented Body & Brain - od LSD po benza a hydergine] -- [Completely Virtual - virtual paranoia, Internet 3.0 - matrix...] -- [Future military] -- [???]


    Navrhujte dalsi temata s tim, ze cilem je shromazdit nejen linky, ale treba i predstavy budoucnosti, touhy a predstavy, ktere se ve vas s danym tematem objevuji. Samozrejme ale davejte linky a informace o cemkoliv, co se sem hodi. Idealne muzete prispevky otagovat pomoci #keyword, v RSS se to pak lepe filtruje. [BloodNet - cyberpunková hra, imho jedna z nejlepsich] -- [DreamWeb - cyberpunkvá hra s motivy magie] -- [Cyberpunk RPG] -- [Cyberpunk, industrial a novoromantika v textech a hlavne obrazech...].... atd, atd.
    Google.com
    Neural.it
    rozbalit záhlaví
    VASAX
    VASAX --- ---
    LUKASHIVA: Kdo říká že by to bylo nakonec hraný :-). Já taky vsadil na anime klasiku... osobně si to asi těžko dokážu představit, Ghibi Neuromancer :-D.
    SMETI: Divnej jo ale dobrej taky :-). hlavne ten OST je uplne spickovej... evropsky nadech... to byla nejaka polska koprodukce, nebo tak?
    LUKASHIVA: :-D
    LUKASHIVA
    LUKASHIVA --- ---
    SMETI: Pred nadrzenejma intelektualkama nesmis rikat "divnej filmek", ale "absolutni vitezstvi formy nad obsahem" ;)
    SMETI
    SMETI --- ---
    LUKASHIVA: Avalon byl dost divnej filmek no...
    SMETI
    SMETI --- ---
    VASAX: me se libilo jak si kupoval voči :)
    LUKASHIVA
    LUKASHIVA --- ---
    DRAGON: Tak na toho muze co se hranyho filmu vsadit jen nymand. S armadou animatoru mu to celkem slape, votom zadna, ale kdyz to zkusil s hercema naposled v polsku, dopadl jak sedlaci u Chlumce.

    Ja bych vsadil na rezisersky tandem Takashi Miike - Takeshi Kitano. Miike je dostatecne zvrhlej na scenu vrazdy listem helikoptery a Kitano by obstaral smyslovou hloubku a vsechnu tu pseudofilosofickou vomacku.
    VASAX
    VASAX --- ---
    SMETI: Ja ho radim do kategorie C ale pro lidi co jsou lizli CP a shadowrunem hlavne to jsou orgie :-). Teda pro me byly. I kdyz bylo peklo poslouchat ten deckovy americky dabing :-DD
    SMETI
    SMETI --- ---
    VASAX: no nirvana bylo sileny becko :))) ale dobry no
    VASAX
    VASAX --- ---
    LUKASHIVA: Ja bych vedel ktery :-). Hayao Miyazaki :-DDDDD
    VASAX
    VASAX --- ---
    SMETI: V anime toho je vic... a nezapominej na uzasnou Nirvanu :-)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    LUKASHIVA: Mamoru Oshii :D
    SMETI
    SMETI --- ---
    asi Timur Bekambetov...kterej už točí pro hollywood :DD
    LUKASHIVA
    LUKASHIVA --- ---
    Stejne by mne zajimalo ktere ruskej nebo japonskej rejza by mel podle pana Cybertrixxe natocit Neuromancera. Bohuzel to se asi uz nikdy nedozvime.
    INFERNO_ON_LINE
    INFERNO_ON_LINE --- ---
    SMETI: staci kdyz pochopis, ze ruskej Mir neni to pravy :]]
    INFERNO_ON_LINE
    INFERNO_ON_LINE --- ---
    Jako ciste statisticky jsem si naprosto jistej, ze v kazdym druhym americkym filmu _neni_ zaber na vlajku :-)

    Ale jinak je to samozrejme mimo diskuzi.
    SMETI
    SMETI --- ---
    AVATAR: v bladrunnerovi byla americka vlajka ?
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    VYSERTE SE NA TO
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    SEEKER: ja se nikde japonske kinematografie nezastaval, jen jsem napsal svuj nazor, ze z americke produkce je to jedna sracka za druhou. A to vcetne Sweenyho Todda ;)
    Cybernetixx to zrejme vidi stejne jako ja a proto (z jeho pohledu) je takrka jiste, ze Neuromancer bude sracka taky. Ja znam i lidi, kteri byli odvareny z armaggeddonu (kdyz uz tu byl zminovan) a presto je pro me ten film nekoukatelnej.

    LUKASHIVA: mel by sis vic vsimat na co se divas. Jestli nevidis v kazdym druhym americkym filmu zaber na americkou vlajku, mel bys navstivit sveho ocniho lekare.
    WHITESCORPIO
    WHITESCORPIO --- ---
    asi nebudu prilis originalni ale:
    ++TIP

    Film:
    Blade Runner

    Kniha:
    Neuromancer
    SMETI
    SMETI --- ---
    ale hlavne nebejt americky produkce tak bys me tu meli z kyberpunkovejch filmu akorat ghost in the shell .)
    SMETI
    SMETI --- ---
    včera v armagedonnu americkou vlaku rozstříleli...a ja si dycky mysleli buh vi jak to neni vlasteneckej film :DDD

    LUKASHIVA
    LUKASHIVA --- ---
    SEEKER: a nesmime zapomenout na Gone Baby Gone.
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    AVATAR: no nevim čí reakce je drsně přehnaná, vynikající americké filmy poslední doby (namátkou): Tahle země není pro starý, Až na krev, Sweeney Todd, Východní přísliby, Speed Racer... (mě by zajímalo kolik procent japonské roční produkce máš zkouknuto. předesílám, že sám jsem velký japanofil, ale nebudu přehlížet, jaké množství komerčních slátanin tam natočí)


    CYBERNETIXX: ani jednoho z vás neznám, ale nesmysly si začal tvrdit ty, a neumíš-li si je obhájit, nenadávej druhým. Naopak chápu LUKASHIVOVO rozčilení, protože kdo se tu chce probírat názorama jak z mateřský školky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam