• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SPECTRECyber.Punk: The future is already here - it's just not evenly distributed
    MATHEW_ER
    MATHEW_ER --- ---

    Naprogramoval jsem aspon piskvorky?

    30 hlasy od 30 respondentů

    MATHEW_ER
    MATHEW_ER --- ---
    OVERDRIVE: Can do!
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Jinak s tema zakladnima otazkama... pamatuju si, ze kdysi tohle auditko bylo na jednu stranu ukrutny flamewar co je a co neni cyberpunk, na druhou stranu treba lidi jako Lukashiva a Ghiveran se snazili definovat ruzne smery toho, kam clovek jde ve spojeni s technologii. Jake by to bylo byt inteligenci bez tela [hehe zajimalo by me jak moc Ghiveran zmenil nazor za par let studia mediciny], jake je to zit na okraji a zaroven mit pristup k hi-tech a obrovskemu edukativnimu aparatu [hi-tech low life]...
    ta krize tazani se po smyslu je podle me pozorovatelna i tady [zase se mozna pletu, kdyztak me opravte]. je tu spousta linku [ani ne prilis okomentovanych] na technoloie [aplikovane i teoreticke], ktere nemaji nic spolecneho s tim, co se nam kdysi tak pozdavalo na Casove odcizeni a sebezniceni. ztratili jsme poetiku a nahradili ji pavedou a politikou?
    pank neni mrtvej, ale pamatuju si, ze pank mel kdysi schopnost kopat do zivejch a rvat na ne probud te se. je tohle uz mrtve? vytvarime uz jen metadata k metadatum?
    kdysi jsem se tu ptal, kdo z vas pritomnych naprogramoval aspon piskvorky. ptam se znova. kdo z vas se zmenil tim, ze techniku nejen pouziva, ale i vymysli jeji neobvykle aplikace a implikace? jen zerete informace jinych a nic nedavate nebo je za tim vsim, proc sem chodite nejaka idea, kterou jste citili uz pri cteni Verneovek a kopnula vas u Gibsona, Stearlinga, Ruckera...?

    Stearlinga tu nekdo rad, kdyz uz jsme tak u toho? Tvarni a mechaniste? Teraformace za cenu naproste ztraty osobnosti vymenou za dokonalost preziti v extremnich podminkach. Politicke systemy definovane pokrokem vedy.
    Kde je strach z umelych bytosti, ktere porusuji vsechny Asimovovy zakony [Wintermute!!!!!]. I have no mouth and I want scream.

    Pripada mi, ze jsme to nejak vzdali... Delete yourselve!!!
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    GULDUR: ztracim realny kontakt s okolim uz roky, predevsim diky tomu, ze jsem casto jinde nez okoli, napriklad ted uz 2-3 mesice pozoruju deni v CR a sve pratele potkavam jen online, diky ceste Brazilie-Mexiko-SK-Bangladesh...
    virtualni komunikace je muj kazdodenni chleba, stejne jako virtualni prace

    AVATAR: mam jinej problem. rika se o spouste veci skoro vsechno jen veci, ktere jsou jaksi lidsky dulezite, jak zijem [ne proc] a jak zit... to jsou informace, ktere spolu se zakladnima otazkama jako treba jak funguje dedictvi nejen geneticke, ale treba dedictvi moci a penez, dedictvi kultury, mam dojem, ze to resim jakoby sam. Samozrejme vim, ze exituji vedy, ktere mohou me otazky dost zasadne popsat, nebo aspon siroce opsat, ale jakoby nikoho nezajimaly odpovedi jinde nez mimo akademickou pudu. Mozna se hrozne pletu a realtime chat mozna obsahuje nejake fakticke informace o lidstvi jako takovem, ale spis mam dojem, ze mnoztsvim informaci degradovala potreba informace tvorit. Byt primarni zdroj. Myslim na nevedecke urovni [kde samozrejme existuje primarni vyzkum vzdy jako zaklad]


    GULDUR: mas dojem, ze by snad melo padnout nejdele fungujici socialni usporadani pripominajici vicemene stat? Chces dalsi Indii a Bangladesh?
    To je srani si do bot rekl bych a naopak nemam dojem, ze by bylo uzitecne, aby se Cina zmenila v bordel [kterym uz tak je]... at uz to politicky korektne budem obhajovat jako hajeni lidskych prav nebo politicky jako zniceni totality jako takove.
    Imho tesim se az dalsi rudi padnou je blabol jak noha.
    HURDA
    HURDA --- ---
    Já mám v Googlu peníze a akcie poklesli...
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    AVATAR: Každopádně pro čínskou technokracii je druhá možnost poměrně apokalyptická, protože přebytek informací ten umělý stát rozloží zevnitř - kolik informací tolik názorů...ale těšim se až další rudí padnou
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    GULDUR: jsou jen dve moznosti, jak udrzovat lidi v nevedomosti. Bud jim nerict nic, nebo jim rict tolik veci, ze nebudou vedet cemu verit :D
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    tomuhle říkám cyber válka - http://aktualne.centrum.cz/zahranici/asie-a-pacifik/clanek.phtml?id=658066

    Taková věc může mít větší důsledky na stabilitu režimu než vojenská invaze, která by ho naopak posílila...
    INFERNO_ON_LINE
    INFERNO_ON_LINE --- ---
    Newfag.
    LAIRELOSSE
    LAIRELOSSE --- ---
    Mě se na tomhle strašně líbí jedna věta z nějaké Gibsonovy knížky, tuším Hrabě Nula to byl... On tam mluví o Matrixu a o prvních kovbojích a o tom, že lidi se připojovali k matrixu i v dobách, než si to ještě vůbec uvědomili, že nějaký matrix existuje... myslím, že to nedokážu reprodukovat, ale jde o to, že je to myslím úplně přesné. Úplně se to hodí na současnost a web a tak. Prostě vizionář=)
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    GULDUR:

    přizpůsobitelnost a personalizace aplikací
    větší interakce na softwarové úrovni (kdokoliv by měl být schopen vytvořit program)

    mám pocit, že to půjde fakt špatně dokud na trhu bude M$ a Apple fungovat furt stejně..
    né, že bych byl nějakej fanoušek linuxu a open-sourcu obecně (na to sem moc velkej newbie), ale minimálně co se týče custom/person-alizace tak přizpůsobení KDE je někde úplně jinde než přizpůsobení si vzhledu XPček (nedejbože Vist nebo 7)

    ale vize je to pěkná a doufam, že se realizuje ..pokud možno pod heslem "funkcionalismus > eye-candy" :)
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    RANCIDTEKK: Virtuální web si mylím ještě dlouho nebude populární i když je dnes už technicky relativně proveditelný do určité úrovně...každopádně lidem by se do něj nechtělo v zhledem k tomu, že by člověk ztrácel kontakt s okolím a lidmi kolem něj...jako zábava ale dobrý
    RANCIDTEKK
    RANCIDTEKK --- ---
    SPECTRE: jj, přesně to chápu. :)

    http://cs.wikipedia.org/wiki/Web_3.0 , že by konečně začátek nějaké virtuální reality alá johnny mnemonic?
    SPECTRE
    SPECTRE --- ---
    RANCIDTEKK: precti si zahlavi :)
    RANCIDTEKK
    RANCIDTEKK --- ---
    a viděl někdy někoho navlečeného v kožené bundě jak se mu houpe procesor na krku??
    LAIRELOSSE
    LAIRELOSSE --- ---
    Vím, že nic nevím^^ Třeba o warp-pohonu:)

    http://en.wikipedia.org/wiki/Warp_drive#Real_world
    ZUBATA
    ZUBATA --- ---
    SYNAESTHESIA: skvele to je
    len nechapem tym zaberom na futbal a pokec o pareckoch a prijebane otazky redaktorky [och, a bolelo to?, a co sex?]
    o co jim slo? priblizit se "beznymu cloveku" ?? dost trapne
    chtela bych videt nezostrihanou verzi, urcite rekl kopec skvelych veci jenom to asi produkcnim prislo moc narocny pro divaky... wtf

    tady je jedno interview s nim
    http://www.darkart.cz/?page_id=416
    LUNGPA
    LUNGPA --- ---
    Real Time Search Event http://www.youtube.com/watch?v=oXHHkROejik&feature=sub ma to hodinu a pul, ale pokud jeste nevite jak slape google real time search tak jste jeste neprisli na to ze z celeho internetu se prave stava real time diskuzni server ;) ala tviter facebook+ vsechny ostatni weby a aplikace v realnem case updejtovane na hledani k danym tematum, vyhledavani skrze rec a obraz apod... mrknete na video 4 more info a zacnete pouzivat a vyhledavat Nodalni body v nasi existenci /.!!! 'DDD
    SYNAESTHESIA
    SYNAESTHESIA --- ---
    na poslední chvíli, ale stejně ... za půl hodiny na ČT2

    22:00 Jak se stát kyborgem

    Protagonista dokumentu Jak se stát kyborgem Kevin Warwick je profesorem kybernetiky na univerzitě v Readingu ve Velké Británii. Zajímá se o umělou inteligenci, propojení lidského nervového systému s počítači a o robotiku.
    Režisér Vít Olmer se štábem natočil profesora Warwicka mj. při jeho přednášce na pražské ČVUT pro mladé doktorandy, budoucí vědecké pracovníky v oboru kybernetiky, s nimiž pak vedl zajímavou a chvílemi kontroverzní debatu o tom, do jaké míry pozmění technologická vylepšení naše vnímání lidské identity. Nakolik je možné být kyborgem, aby byl člověk ještě pro druhé sexuálním a citovým objektem? Jak bude vypadat rodina a jaké budou vztahy v budoucnosti?
    Dokument mimo jiné nabízí divákům možnost být svědky unikátního pokusu, při němž si profesor Warwick nechal do paže implantovat čip, jenž dokáže vysílat i přijímat nervové signály, čímž mohl realizovat jeden z dalších kroků k propojení člověka s počítačem. V horizontu několika let uvažuje vědec o dalším čipu, který by měl být umístěn tentokrát přímo v mozku.

    http://tv.sms.cz/televize/CT2/20091208/1190098886_Jak_se_stat_kyborgem
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam