JVMLOK: mmchodem ty pubertalni urvany pice, jak jsi vicemene spravne byt extreme nedostatecne zrecenzoval FLCL maji taky svoje kouzlo. Vzhledem k tomu, ze nejsem intelektual zacatecnik, tak jsem si vsimnul, ze cely FLCL je totalni punk a asi nejvic postmoderni anime, kery jsem kdy zhlidnul. sice je v tom nejaka ta pubertalni erotika, mmchodem dost kvalitni erotika, ale hlavne si to dela legraci z vseho mozneho od Hellising pres South Park az k Matix a zase z5. Navic je to vazne dobre udelana manga zanrovka, protoze si to hraje i s rozpohybovanim comixu. Jako ve vsech anime i tady je samozreje odkaz na Nagasaki a Hiroshimu. Takze jako surrealisticky, postmoderni a veskrze vtipny rock-n-rollovy punkarny klidne brat. Punk muschi bejt ;]
JInak nevim, uz to tady asi zaznelo ale dobra manga je rozhodne Battle Angel Alita, nevim, jestli uz z toho udelali anime, ale hrozne se mi na tom libi, jak vyuzivaj bozskou tvaricku k tomu, aby zpusobovali ctenari naprosty sok tim, ze Alita proste nema telo. Kdyz potrebuje, nasadi si jine nohy, nebo treba cely trup a tak.
To je dobra poznamka k tomu, co to znamena byt cyborg. Sice vetsinou ma holci telicko s kozickama, ze by se na ne uhrovaty syn sve matky prisal, a zadecek, jen ji narezat paskem, ale pak najednou se ukaze, ze to vsechno je jen prebytecny smeti a clovek uz davno neni clovek i kdyz by se jim moh zdat...
Uz vim, proc jsem nenasel nic noveho k tematu Transhumanismus, protoze to je post Leary-ovske tema, kterymu verili cyberpunkaci jeste tak v osumdesatkach, ale dnes uz se nerika TransHuman, ale PostHuman.
MMchodem k tomu se zas VYNIKAJICIM zpusobem vyjadruje Bruce Stearling, a ted nevim, jak se to jmenovalo, doufam, ze me nekdo natukne, nejake povidky jsou i ve Vidim to jinak, ale Tvarni proti Mechanistum.
Jak prileti typek-agent na asteroid, ktery ovlada kybernetizovana geisha... jak se pozdej geisha stane pleasure zakladnou, jejiz vsechny zakouti jsou urceny jen ke kopulaci a k zachyceni ejakulatu a voni feromony?
Jak jen se to xakru jmenovalo. To byla hodne PostHuman knizka. Zvlaste mechaniste jsou mocni, kosmicti pirati, kteri jsou jen cerny sud nacpany senzory a vedomim pohybujici se vesmirem, schopny defacto prezit cokoliv... uzasna knizka.