• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SPECTRECyber.Punk: The future is already here - it's just not evenly distributed

    Kick, ban, ignore, offtopic
    Jak se po 20 000 prispevku ukazalo, tak v tomhle klubu jsou vsichni uznavani odbornici na tema co je a co neni cyberpunk. Nedoporucuji proto psat sem ani slovo punk ani slovo cyber /kyber, cp..../, protoze jinak se najde vzdycky nekdo, kdo vam rekne, ze to neni dost cyber nebo dost punk.
    S pozdravem vas milujici Overdrive

    LUKASHIVA --- --- 8.07:22 24.8.2004
    NIC JAKO CYBERPUNKER neexistuje! Podte mi to odsouhlasit at uz je klid.. :)) Kdo byl kdy cyberpunker? Case ( myslim ze spis zkrachovaly programator), Kovboj ( ten byl snad pilotem ve vysluzbe, chlastajici troska touzici se vratit na oblohu), Silencio (prtavy dite s pravdepodobne poskozenym mozkem?), Ransom Stark (bloodnet), Rick z Dreamwebu?


    Navrhuji temata pro audit:
    [Augmented Personality - paradigm change && "Kazdy den je prochazkou v databazi"] -- [Hack of reality, hack of virtuality] -- [Smart City & House] -- [CyberPunk is the state of Art - projekty, ktere nejakym zpusobem umelecky zpracovavaji nebo reaguji na CP, jsou CP] -- [Cyberpunk Geography - od SIlicon Valley az po hardwarove plaze na Tchaiwanu, middle east and Africa sillicon valley boom?] -- [Augmented Body & Brain - od LSD po benza a hydergine] -- [Completely Virtual - virtual paranoia, Internet 3.0 - matrix...] -- [Future military] -- [???]


    Navrhujte dalsi temata s tim, ze cilem je shromazdit nejen linky, ale treba i predstavy budoucnosti, touhy a predstavy, ktere se ve vas s danym tematem objevuji. Samozrejme ale davejte linky a informace o cemkoliv, co se sem hodi. Idealne muzete prispevky otagovat pomoci #keyword, v RSS se to pak lepe filtruje. [BloodNet - cyberpunková hra, imho jedna z nejlepsich] -- [DreamWeb - cyberpunkvá hra s motivy magie] -- [Cyberpunk RPG] -- [Cyberpunk, industrial a novoromantika v textech a hlavne obrazech...].... atd, atd.
    Google.com
    Neural.it
    rozbalit záhlaví
    RIVA
    RIVA --- ---
    RADIQAL: Zdar, potreboval bych trochu osvetlit chronologii v GITS. Vcera jsem dokoukal film Solid State Society, kde se na konci "Major" vratila do "Sekce 9". Navazovala ta doba jeji nepritomnosti / solove kariery, primo na originalni GITS film, kde se jeji "ghost" spoji s mysli "Projektu 2501" a pozdejsi udalosti v GITS: Innocence?
    RADIQAL
    RADIQAL --- ---
    bitch is back
    check your sources to get the latest episode of the ARISE series ;)
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    US researchers reveal walking robot controlled by live MUSCLES | Mail Online
    http://www.dailymail.co.uk/...oming-US-researchers-reveal-walking-robot-controlled-live-MUSCLES.html
    JOSE_MAT
    JOSE_MAT --- ---
    DZODZO: no vidíš a zrovna Rimmer to říká v prvním díle "Já nejsem já, já jsem jen virtuální simulace sebe sama"
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    DZODZO: Ha, dobrá připomínka. Možná už to tak je... všichni jsme více méně nedokonalé kopie jeden druhého, proto se tak serem.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    JVMLOK: děkuji.
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    SHEALA: to je jenom egoismus
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    JVMLOK: ok jinak, mě to nepřijde jako zachování vlastního self. Jenom jako fork :) resp nevadilo by mě mít kolem sebe 10000 dalších Sheal, který nakonec budou úplně jiný. Ale až umřu, já už existovat nebudu.
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    SHEALA: ja furt nechapu co myslis tou kopii. Pokud je to kopie s vlastnim uvedomenim, od okamziku kopirovani se vyviji kazda svym vlastnim smerem, pokud neudela uplne stejny volby, k cemuz by musela mit uplne stejny vychozi podminky. Po tydnu jsou to uplne cizi lbytosti i kdyby se potkaly mezi sebou.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    JVMLOK: hele, já sem četla sumu technologicae od Lema, a docela souhlasím v tom, že teleportace/odvysílání/přenos do Matrixu je jen kopie.
    Hele mě ten svět baví, i když občas narážím na okraj okraje :) Možná právě proto, že někde už ty kontakty mám, a vidím že spousta věcí co považuju za negativní, není dílem spiknutí, ale docela známejch procesů týkajících se sociální psychologie. Takže vím, kde do toho praštit, aby to "ono samo" začlo fcovat.
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    SHEALA: a pak mi rekni ze neni nejlepsi se odvysilat do cile...

    "Beam me up, Scotty. There is no inteligent life downhere."
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    OVERDRIVE: Okay, budu na tom pracovat. Ale počítej s tím, že se ti to nemusí líbít, postižení se kterýma jsem v kontaktu jsou velmi rebelští, momentálně s námi cloumají diskuse o exoskeletonech, že jsou nahovno, a že schopnost chůze je přeceňovaná.
    Opinion: Why the obsession with walking? | AttitudeLive
    http://attitudelive.com/blog/red-nicholson/opinion-why-obsession-walking
    ¨
    Believe me when I say this: my wheelchair is a very capable tool and to be honest, the last thing I want is to be strapped to a District 9-esque robot and become a puppet in some corporation’s half-baked execution of an obsession with making the non-walkers walk again. Because the trouble with this narrative, if it wasn’t already obvious, is that the journalists who write these stories are unwittingly invalidating a unique way of life for millions of people around the globe who are really happy with their wheelchairs. The implicit message from the media seems to be, "Wheelchairs suck! Walk in this robot instead!

    Problém je v distribuci moci, majorita ji má, kriplové ne, kriplové v USA se pošoupli do pozice poněkud více rovnocenné než my v ČR, a je to znát.

    Já se na exoskeleton teším pro mě je je nebo spíš bylo cool.
    A proč bylo? Akorát se z toho stává nástroj oprese: Lidi co sou chudí, zústanou zastrkaný v ústavech, vozejk bude člověka nadále stigmatizovat, bude stále problém když polezu na stage nebo v práci po schodech jiným než majoritním stylem chůze. Nejsem v pozici člověka, kterej je vděčněj za "piškoty do kriplíčka", a nedostala sem to zadarmo, ať si to narvou do špic, chci plnou inkluzi, navíc je levnejší udělat jeden výtah než rozdat deset vyřazených armádních mašin, i když jsou cyber a i když jsem o nich četla u Gibsona.
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    Naniti+Bezdratovy prenos+prevod bitu na neurotransmitery+Postcentralis+Temporalis+Occipitalis+Olfactoria=Almost full immersion FTW
    JOSE_MAT
    JOSE_MAT --- ---
    DZODZO: naprosto souhlasim, taky bych do sebe nenechal řezat dobrovolně
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    JOSE_MAT: to ne, myslim nejaky externy injektor na bazi bezdratu, nieco ako mas teraz Qi power chargery, invazivne zasahy do telovej tkaniny su mi proti srsti
    JOSE_MAT
    JOSE_MAT --- ---
    DZODZO: jasný, jako v gits si nechat vyměnit lebku za umělou
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    JOSE_MAT: naco si pchat cocky, treba ist k jadru pudla, potrebujeme nejaky stimulator mozgovych signalov, ktory bude premietat priamo bity a bajty do mozku v reci jeho elektrickych impulzov :)
    JOSE_MAT
    JOSE_MAT --- ---
    OVERDRIVE: až to bude v čočkách, dej vědět :)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Serte na brejle, stacej hodinky, ale zas jako brejle jsou hodne vic sexy [az na to, ze je slepym okem nevidim, hodinky vidim v pohode]:

    Android Wear smartwatches make Google Glass obsolete | Ars Technica
    http://arstechnica.com/gadgets/2014/06/android-wear-smartwatches-make-google-glass-obsolete/
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    JOSE_MAT:


    London, United Kingdom (1998 – present)

    The Gorillaz are a british virtual band formed in 1998 by Damon Albarn of Blur, and Jamie Hewlett, co-creator of the comic book Tank Girl. They had the idea to create the band while watching MTV in their London flat and originally intended to call the project Gorilla. They are currently in hiatus.

    The band consists of four fictional band members: 2-D (vocals, keyboard), Murdoc Niccals (bass), Noodle (guitar, vocals), and Russel Hobbs (drums). These characters only appear in animated form and are not alter-egos of real people, as is often mistakenly assumed. There is an extensive fictional back-story behind these band members, written by Albarn and Hewlett. Their albums, several of their music videos, and their autobiographical book Rise Of The Ogre all tell the saga. Damon Albarn is the only permanent musical contributor to the band, which is also a collaboration between various musicians. Their style is broad with a large number of alternative influences including rock, hip-hop, and electronica.

    They have released four studio albums: Gorillaz (2001), Demon Days (2005), Plastic Beach (2010) and The Fall (Also in 2010). Additionally, they have put out two B-side collections, G-Sides (2001) and D-Sides (2007), and a reggae remix of the Gorillaz album entitled Laika Come Home (2002). The band has also released three DVDs: Phase One: Celebrity Takedown, Demon Days: Live at Manchester Opera House, and Phase Two: Slow Boat To Hades. At the end of 2010, Gorillaz released their next album, The Fall, which was recorded during their US ‘Escape to Plastic Beach’ tour. It is promoted as being the first album made entirely on iPad. The album is streamed on the Gorillaz website.

    Gorillaz – Free listening, videos, concerts, stats and pictures at Last.fm
    http://www.last.fm/music/Gorillaz
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam